mathew :
ρiotreκ :
mathew :
czy ktos z tego zacnego forum moze cos o nich napisac jezeli je posiadał'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkownikówpo co Ci takie sluchawki? do produkcji srednio, do grania tez, chcesz kupic sluchawki do sluchania muzyki za 850zl?
no co ty - znajomy chce opchnac za 300 stowki
wlasciwie to nie wiem do kogo sÄ… skierowane te sluchawki i dlatego zadalem pytanie na forum mi chodzi tylko o sluchanie muzyki tylko tyle
no to sa audiofiliskie sluchawki, nikt Ci nie powie dokladnie jak graja bo kazdy sprzet audio trzeba odsluchac, przetestowac bo najwieksza role graja wlasne preferencje, jak Ci pasuja to bierz
witam, poleczcie jakieś słuchawki do 300zł
zastanawiam się nad AKG 518DJ (widzę, że kolega wyżej również poleca)
na allegro zauważyłem również jakieś SONY MDR-V700
może jakieś inne typy z Waszej strony?
Ja moge polecic fajne słuchawki "wyjsciowe" w cenie koło 800zł.
Sennheiser HD 25-1-II sam takie posiadam i bardzo polecam. Swietne słuchawy zamkniete, genialnie izolują dzwiek,( w metrze nawet prawie otoczenia nie słychać), bardzo dobre wysokie i srednie tony. Jedynie Bass mógłby być bardziej dopracowany i tu jakby dupy nie urywa. Zapewne dlatego ze to słuchawki Dj-skie.
Dlaczego na zewnÄ…trz ? Bo nie sa gigantyczne, nikt ciÄ™ palcem nie wytyka jakie wielkie sluchawy masz na Å‚bie, a dzwiek majÄ…zajebisty przy dobrym doborze odtwarzacza.
Tu zapodaje link jak ktoÅ› nie kojarzy' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
ps. Kalkbrenner w berlin calling takie miał
donpazdro86 :
Sennheiser HD 25-1-II sam takie posiadam i bardzo polecam. Swietne słuchawy zamkniete, genialnie izolują dzwiek,( w metrze nawet prawie otoczenia nie słychać), bardzo dobre wysokie i srednie tony. Jedynie Bass mógłby być bardziej dopracowany i tu jakby dupy nie urywa. Zapewne dlatego ze to słuchawki Dj-skie.
Dlaczego na zewnÄ…trz ? Bo nie sa gigantyczne, nikt ciÄ™ palcem nie wytyka jakie wielkie sluchawy masz na Å‚bie, a dzwiek majÄ…zajebisty przy dobrym doborze odtwarzacza.
Tu zapodaje link jak ktoÅ› nie kojarzy' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
ps. Kalkbrenner w berlin calling takie miał
i że teraz Ty takie masz i jesteś tak fajny jak ON - fajnie
Funkybaki :
donpazdro86 :
ps. Kalkbrenner w berlin calling takie miałi że teraz Ty takie masz i jesteś tak fajny jak ON - fajnie
no BA ! nawet lepszy bo on je miał tylko w paru scenach a ja nosze cały czas. ( nawet w nocy)
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników[page]=7
podobno najdrozsze dostepne w polsce !
Witam ponownie w tym temacie ... Chciałem nawiązać do posta, którego kiedyś pisałem (nie chce mi się szukać) lecz opisywałem jakie to sennheiserki HD 205 (ok. 250zł) są super, głośno grają, (110db) i nie ma sensu kupować lepszych bo i tak się rozwalą prędzej czy później ...
Myliłem się i to bardzo ...
Nie wiem czy niektórzy zdają sprawę co to znaczy dobre tłumienie ?? Sam nie wiedziałem o co kamon aż do momentu kiedy pewnego razu ...
gościnnie zagrałem na imprezie OPEN AIR (Szóstych Urodzinach Radia Planety w ośrodku Anpol w Starym Oleśnie) ... Chciałbym dodać, że impreza owa była plenerowa więc i nagłośnienie musiało być rzecz jasna zajebiste . I było.
Tak było zajebiste, że pokrętło "level"- na mikserze odkręcone na FULL i dociskanie słuchawek do uszu nie pomogło! Nie słyszałem nic poza jedną rzeczą: przepotężnym dźwiękiem z dwumetrowych kolumn i MEGA BASSEM, który sprawiał, że cała scena skakała, a ja razem z nią . Najlepsze jest to, że nawet monitory były o dupę rozbić tak jak i moje słuchawki ...
Wtedy właśnie zrozumiałem, że pierwszą i najważniejszą rzeczą w wyborze słuchawek nie jest ich głośność lecz tłumienie z otoczenia !! Obecnie mam model HD 25 i jeśli chodzi o powyższą kwestię to naprawdę zdają egzamin i jestem z nich zadowolony.
PS. Jeszcze jedna rzeczą przy wyborze słuchawek jest KABEL!
Podczas tej imprezy, niechcący nadepnąłem na niego i zrobiłem krok w tył... Poczułem wówczas lekkie szarpnięcie na głowie, a pot zimny mnie obleciał gdy ujrzałem dumnie powiewający drut z wtyczki, która została w mikserze Jedynym szczęściem jakie można nazwać w tym nieszczęściu był fakt, że do końca seta pozostało 20 min. Gdyby jednak kabel był skręcany skończyło by się to wszystko inaczej
pozdrawiam i chętnie Wasze śmieszne przygody przeczytam (chodź wtedy nie było mi do śmiechu )
YO!
Ostatnio edytowany przez lopez (2010-08-20 20:32:58)
lopez :
Witam ponownie w tym temacie ... Chciałem nawiązać do posta, którego kiedyś pisałem (nie chce mi się szukać) lecz opisywałem jakie to sennheiserki HD 205 (ok. 250zł) są super, głośno grają, (110db) i nie ma sensu kupować lepszych bo i tak się rozwalą prędzej czy później ...
Myliłem się i to bardzo ...
Nie wiem czy niektórzy zdają sprawę co to znaczy dobre tłumienie ?? Sam nie wiedziałem o co kamon aż do momentu kiedy pewnego razu ...
gościnnie zagrałem na imprezie OPEN AIR (Szóstych Urodzinach Radia Planety w ośrodku Anpol w Starym Oleśnie) ... Chciałbym dodać, że impreza owa była plenerowa więc i nagłośnienie musiało być rzecz jasna zajebiste . I było.
Tak było zajebiste, że pokrętło "level"- na mikserze odkręcone na FULL i dociskanie słuchawek do uszu nie pomogło! Nie słyszałem nic poza jedną rzeczą: przepotężnym dźwiękiem z dwumetrowych kolumn i MEGA BASSEM, który sprawiał, że cała scena skakała, a ja razem z nią . Najlepsze jest to, że nawet monitory były o dupę rozbić tak jak i moje słuchawki ...
Wtedy właśnie zrozumiałem, że pierwszą i najważniejszą rzeczą w wyborze słuchawek nie jest ich głośność lecz tłumienie z otoczenia !! Obecnie mam model HD 25 i jeśli chodzi o powyższą kwestię to naprawdę zdają egzamin i jestem z nich zadowolony.
PS. Jeszcze jedna rzeczą przy wyborze słuchawek jest KABEL!
Podczas tej imprezy, niechcący nadepnąłem na niego i zrobiłem krok w tył... Poczułem wówczas lekkie szarpnięcie na głowie, a pot zimny mnie obleciał gdy ujrzałem dumnie powiewający drut z wtyczki, która została w mikserze Jedynym szczęściem jakie można nazwać w tym nieszczęściu był fakt, że do końca seta pozostało 20 min. Gdyby jednak kabel był skręcany skończyło by się to wszystko inaczej
pozdrawiam i chętnie Wasze śmieszne przygody przeczytam (chodź wtedy nie było mi do śmiechu )
YO!
hd205 ktos pisal ze po jakims czasie lewa czy tam prawa strona ciszej zaczyna grac, mi sie wydaje ze moje hd tez zaczynają ciszej grać,,
a kabel sprzedales na złom ??
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
test z onet.pl wziety ale wydawac by sie mogło nie głupi ten test( choc same wtyki)
czeski :
porządnych słuchawek, żeby mi się nie rozwaliły po roku. słuchawki na miasto i do słuchania w domu. do 200zł.ktoś coś
wez jakies senki
mathew :
http://pclab.pl/art42498.html
test z onet.pl wziety ale wydawac by sie mogło nie głupi ten test( choc same wtyki)
dzieki za stronke napewno pomorze
mathew :
laryngolodzy będą mieli sporo klientów za naście lat
ADHD 1986 SC :
hd205 ktos pisal ze po jakims czasie lewa czy tam prawa strona ciszej zaczyna grac, mi sie wydaje ze moje hd tez zaczynają ciszej grać,,
a kabel sprzedales na złom ??
Ja tak zauwazylem ostatatnio ze moje HD 202 ogolnie jakby stracily niskie czestotliwosci.
Prawie nic nie słychac "bassu" w porownaniu z tym co bylo jak je rok temu kupilem.
Przymiezam sie do zakupu Reloop RHP-10, tu moje pytania :
Dobrze wyciszaja ? , ogolnie dobrze sie na nich gra?
RomeY :
mathew :
test z onet.pl wziety ale wydawac by sie mogło nie głupi ten test( choc same wtyki)laryngolodzy będą mieli sporo klientów za naście lat
można tylko wyobrazić jak grają
mathew :
http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104662,8429848,Bose_IE2___sluchawki_z_wyzszej_polki__recenzja_.html
można tylko wyobrazić jak grają
kazdy szanujaćy sie czlowiek wie co to za firma a;e jednak ta cena odstrasza
wiesław :
kazdy szanujaćy sie czlowiek wie co to za firma
nie używam mp3 i innego gówna niszczącego słuch aczkolwiek mam do siebie szacunek... a firmy nie znam, pewnie jakiś chłam
AMERICAN GRIZZLY :
wiesław :
kazdy szanujaćy sie czlowiek wie co to za firma
nie używam mp3 i innego gówna niszczącego słuch aczkolwiek mam do siebie szacunek... a firmy nie znam, pewnie jakiś chłam
ano pewno jo
Zwracam sie do Was z wielka prosba.
Po ostatniej imprezie moje sluchawki(Technics RP DJ 1210) ucierpialy bo jakis debil zajebal noga w kejsa i pekły mi słuchaki a dokladnie jedna z czesci. Dokladnie ktora to czesc obrazuja zdjecia ukryte pod linkami.
Najsmieszniejsze jest to ze ponoc nie da sie dostac od producena( technics) czesci zamiennej co dla mnie jest smieszne. Nie wiem ile w tym prawdy ale postanowilem tu poszukac pomocy. Moze ktos posiada owe sluchawki ktore ma rozwalone i by mi odsprzedal to czesc.
Z gory dziękuje za pomoc!!!!
kontakt gg 1162666 or oxide303@o2.pl
'
'
'
powiedzcie mi konkretnie, ktoś porównywał
hd-25 II z hdj 2000?
jak wypada w przedziale jakość dźwięku/jakość wykonania?
oxide303 :
Zwracam sie do Was z wielka prosba.
Po ostatniej imprezie moje sluchawki(Technics RP DJ 1210) ucierpialy bo jakis debil zajebal noga w kejsa i pekły mi słuchaki a dokladnie jedna z czesci. Dokladnie ktora to czesc obrazuja zdjecia ukryte pod linkami.
Najsmieszniejsze jest to ze ponoc nie da sie dostac od producena( technics) czesci zamiennej co dla mnie jest smieszne. Nie wiem ile w tym prawdy ale postanowilem tu poszukac pomocy. Moze ktos posiada owe sluchawki ktore ma rozwalone i by mi odsprzedal to czesc.
Z gory dziękuje za pomoc!!!!
kontakt gg 1162666 or oxide303@o2.pl
'
'
'
budapren i dajesz czadu ziomek
Poproszę o opinie Was, znawców tematu. Kupiłem w ten Weekend słuchawki Sennheiser HD 555. z myślą wykorzystnia ich głownie przy produkcji na Korg'u EMX 1 oraz Korgu microSamplerze.
jakie są WASZE opinie na temat tych słuchawek do odsłuchu w domu i produkcji.