Gadka Szmatka / [info] Jakie słuchawki kupić?

Nie jesteÅ› zalogowany.

31 32 33 34 35 
 41

• Gadka
  •  » [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

#801 2010-08-12 16:01:11 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

ρiotreκ
GSz Friend

Re: [info] Jakie słuchawki kupić?

mathew :

ρiotreκ :

mathew :

czy ktos z tego zacnego forum moze cos o nich napisac jezeli je posiadał'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników

po co Ci takie sluchawki? do produkcji srednio, do grania tez, chcesz kupic sluchawki do sluchania muzyki za 850zl?

no co ty - znajomy chce opchnac za 300 stowki
wlasciwie to nie wiem do kogo sÄ… skierowane te sluchawki i dlatego zadalem pytanie na forum mi chodzi tylko o sluchanie muzyki tylko tyle

no to sa audiofiliskie sluchawki, nikt Ci nie powie dokladnie jak graja bo kazdy sprzet audio trzeba odsluchac, przetestowac bo najwieksza role graja wlasne preferencje, jak Ci pasuja to bierz

#802 2010-08-12 17:33:43 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

Funkybaki
GSz User

witam, poleczcie jakieś słuchawki do 300zł
zastanawiam się nad AKG 518DJ (widzę, że kolega wyżej również poleca)
na allegro zauważyłem również jakieś SONY MDR-V700
może jakieś inne typy z Waszej strony?

#803 2010-08-12 17:37:18 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

donpazdro86
GSz User

Ja moge polecic fajne słuchawki "wyjsciowe" w cenie koło 800zł.
Sennheiser HD 25-1-II sam takie posiadam i bardzo polecam. Swietne słuchawy zamkniete, genialnie izolują dzwiek,( w metrze nawet prawie otoczenia nie słychać), bardzo dobre wysokie i srednie tony. Jedynie Bass mógłby być bardziej dopracowany i tu jakby dupy nie urywa. Zapewne dlatego ze to słuchawki Dj-skie.
Dlaczego na zewnÄ…trz ? Bo nie sa gigantyczne, nikt ciÄ™ palcem nie wytyka jakie wielkie sluchawy masz na Å‚bie, a dzwiek majÄ…zajebisty przy dobrym doborze odtwarzacza.
Tu zapodaje link jak ktoÅ› nie kojarzy' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników

ps. Kalkbrenner w berlin calling takie miał big_smile

#804 2010-08-12 17:40:56 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

Funkybaki
GSz User

donpazdro86 :

Sennheiser HD 25-1-II sam takie posiadam i bardzo polecam. Swietne słuchawy zamkniete, genialnie izolują dzwiek,( w metrze nawet prawie otoczenia nie słychać), bardzo dobre wysokie i srednie tony. Jedynie Bass mógłby być bardziej dopracowany i tu jakby dupy nie urywa. Zapewne dlatego ze to słuchawki Dj-skie.
Dlaczego na zewnÄ…trz ? Bo nie sa gigantyczne, nikt ciÄ™ palcem nie wytyka jakie wielkie sluchawy masz na Å‚bie, a dzwiek majÄ…zajebisty przy dobrym doborze odtwarzacza.
Tu zapodaje link jak ktoÅ› nie kojarzy' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników

i że teraz Ty takie masz i jesteś tak fajny jak ON - fajnie smile

#805 2010-08-12 18:08:55 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

donpazdro86
GSz User

Funkybaki :

donpazdro86 :

i że teraz Ty takie masz i jesteś tak fajny jak ON - fajnie smile

no BA ! nawet lepszy bo on je miał tylko w paru scenach a ja nosze cały czas. ( nawet w nocy)
big_smile

#806 2010-08-12 19:44:48 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

mathew
piłem vódke z BEAR em GRYLLS em
SkÄ…d: 3 clubbing
Serwis

'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników[page]=7

podobno najdrozsze dostepne w polsce !

#807 2010-08-20 17:35:00 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

Kira
Dr. Zoidberg
Serwis

W słuchawkach cx 200 całkowicie wcięło bass. Co może być nie tak i czy da rade to samemu naprawić, gdyż są już po gwarancji. smile

#808 2010-08-20 20:26:43 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

lopez
GSz User

Witam ponownie w tym temacie ... ChciaÅ‚em nawiÄ…zać do posta, którego kiedyÅ› pisaÅ‚em (nie chce mi siÄ™ szukać) lecz opisywaÅ‚em jakie to  sennheiserki HD 205 (ok. 250zÅ‚)  sÄ… super,  gÅ‚oÅ›no grajÄ…, (110db)  i nie ma sensu kupować lepszych bo i tak siÄ™ rozwalÄ… prÄ™dzej czy później ...

Myliłem się i to bardzo ...

Nie wiem czy niektórzy zdają sprawę co to znaczy dobre tłumienie ?? Sam nie wiedziałem o co kamon aż do momentu kiedy pewnego razu ...

goÅ›cinnie zagraÅ‚em na  imprezie OPEN AIR (Szóstych Urodzinach Radia Planety w oÅ›rodku Anpol w Starym OleÅ›nie)  ... ChciaÅ‚bym dodać, że impreza owa byÅ‚a plenerowa wiÄ™c i nagÅ‚oÅ›nienie musiaÅ‚o być rzecz jasna zajebiste wink. I byÅ‚o.
Tak było zajebiste, że pokrętło "level"- na mikserze odkręcone na FULL i dociskanie słuchawek do uszu nie pomogło! Nie słyszałem nic poza jedną rzeczą: przepotężnym dźwiękiem z dwumetrowych kolumn i MEGA BASSEM, który sprawiał, że cała scena skakała, a ja razem z nią wink. Najlepsze jest to, że nawet monitory były o dupę rozbić tak jak i moje słuchawki ...
Wtedy wÅ‚aÅ›nie zrozumiaÅ‚em, że pierwszÄ… i najważniejszÄ… rzeczÄ… w wyborze sÅ‚uchawek nie jest ich gÅ‚oÅ›ność lecz tÅ‚umienie z otoczenia !! Obecnie mam model HD 25  i  jeÅ›li chodzi o powyższÄ… kwestiÄ™ to naprawdÄ™ zdajÄ… egzamin i jestem z nich zadowolony.

PS. Jeszcze jedna rzeczą przy wyborze słuchawek jest KABEL!
Podczas tej imprezy, niechcÄ…cy nadepnÄ…Å‚em na niego i zrobiÅ‚em krok w tyÅ‚... PoczuÅ‚em wówczas lekkie szarpniÄ™cie na gÅ‚owie, a pot zimny mnie obleciaÅ‚ gdy ujrzaÅ‚em dumnie powiewajÄ…cy drut z wtyczki, która zostaÅ‚a w mikserze tongue Jedynym szczęściem jakie można nazwać w tym nieszczęściu byÅ‚ fakt, że do koÅ„ca seta pozostaÅ‚o 20 min. Gdyby jednak kabel byÅ‚ skrÄ™cany skoÅ„czyÅ‚o by siÄ™ to wszystko inaczej wink   

pozdrawiam i chętnie Wasze śmieszne przygody przeczytam wink (chodź wtedy nie było mi do śmiechu tongue)

YO!

Ostatnio edytowany przez lopez (2010-08-20 20:32:58)

#809 2010-08-22 10:01:35 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

ADHD 1986 SC
Zbanowany

lopez :

Witam ponownie w tym temacie ... ChciaÅ‚em nawiÄ…zać do posta, którego kiedyÅ› pisaÅ‚em (nie chce mi siÄ™ szukać) lecz opisywaÅ‚em jakie to  sennheiserki HD 205 (ok. 250zÅ‚)  sÄ… super,  gÅ‚oÅ›no grajÄ…, (110db)  i nie ma sensu kupować lepszych bo i tak siÄ™ rozwalÄ… prÄ™dzej czy później ...

Myliłem się i to bardzo ...

Nie wiem czy niektórzy zdają sprawę co to znaczy dobre tłumienie ?? Sam nie wiedziałem o co kamon aż do momentu kiedy pewnego razu ...

goÅ›cinnie zagraÅ‚em na  imprezie OPEN AIR (Szóstych Urodzinach Radia Planety w oÅ›rodku Anpol w Starym OleÅ›nie)  ... ChciaÅ‚bym dodać, że impreza owa byÅ‚a plenerowa wiÄ™c i nagÅ‚oÅ›nienie musiaÅ‚o być rzecz jasna zajebiste wink. I byÅ‚o.
Tak było zajebiste, że pokrętło "level"- na mikserze odkręcone na FULL i dociskanie słuchawek do uszu nie pomogło! Nie słyszałem nic poza jedną rzeczą: przepotężnym dźwiękiem z dwumetrowych kolumn i MEGA BASSEM, który sprawiał, że cała scena skakała, a ja razem z nią wink. Najlepsze jest to, że nawet monitory były o dupę rozbić tak jak i moje słuchawki ...
Wtedy wÅ‚aÅ›nie zrozumiaÅ‚em, że pierwszÄ… i najważniejszÄ… rzeczÄ… w wyborze sÅ‚uchawek nie jest ich gÅ‚oÅ›ność lecz tÅ‚umienie z otoczenia !! Obecnie mam model HD 25  i  jeÅ›li chodzi o powyższÄ… kwestiÄ™ to naprawdÄ™ zdajÄ… egzamin i jestem z nich zadowolony.

PS. Jeszcze jedna rzeczą przy wyborze słuchawek jest KABEL!
Podczas tej imprezy, niechcÄ…cy nadepnÄ…Å‚em na niego i zrobiÅ‚em krok w tyÅ‚... PoczuÅ‚em wówczas lekkie szarpniÄ™cie na gÅ‚owie, a pot zimny mnie obleciaÅ‚ gdy ujrzaÅ‚em dumnie powiewajÄ…cy drut z wtyczki, która zostaÅ‚a w mikserze tongue Jedynym szczęściem jakie można nazwać w tym nieszczęściu byÅ‚ fakt, że do koÅ„ca seta pozostaÅ‚o 20 min. Gdyby jednak kabel byÅ‚ skrÄ™cany skoÅ„czyÅ‚o by siÄ™ to wszystko inaczej wink   

pozdrawiam i chętnie Wasze śmieszne przygody przeczytam wink (chodź wtedy nie było mi do śmiechu tongue)

YO!

hd205 ktos pisal ze po jakims czasie lewa czy tam prawa strona ciszej zaczyna grac, mi sie wydaje ze moje hd tez zaczynają ciszej grać,,

a kabel sprzedales na złom ??

#810 2010-08-27 00:13:43 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

czeski
brejn demydż
SkÄ…d: z Å‚Ä…ki
Serwis

porządnych słuchawek, żeby mi się nie rozwaliły po roku. słuchawki na miasto i do słuchania w domu. do 200zł.ktoś coś big_smile

#811 2010-08-30 17:41:27 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

mathew
Serwis

test z onet.pl wziety ale wydawac by sie mogło nie głupi ten test( choc same wtyki)

#812 2010-08-30 18:43:23 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

DJMAJS
TRESOR BERLIN
SkÄ…d: ÅšlÄ…ska

czeski :

porządnych słuchawek, żeby mi się nie rozwaliły po roku. słuchawki na miasto i do słuchania w domu. do 200zł.ktoś coś big_smile

wez jakies senki

#813 2010-08-30 18:46:55 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

wiesław
GSz User

mathew :

http://pclab.pl/art42498.html
test z onet.pl wziety ale wydawac by sie mogło nie głupi ten test( choc same wtyki)

dzieki za stronke napewno pomorze
piwo

#814 2010-08-30 19:13:10 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

RomeY
GSz User
SkÄ…d: WMG

mathew :

laryngolodzy będą mieli sporo klientów za naście lat smile

#815 2010-08-30 19:57:42 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

Rascal
GSz Friend
SkÄ…d: BB
Serwis

ADHD 1986 SC :

hd205 ktos pisal ze po jakims czasie lewa czy tam prawa strona ciszej zaczyna grac, mi sie wydaje ze moje hd tez zaczynają ciszej grać,,

a kabel sprzedales na złom ??

Ja tak zauwazylem ostatatnio ze moje HD 202 ogolnie jakby stracily niskie czestotliwosci.
Prawie nic nie słychac "bassu" w porownaniu z tym co bylo jak je rok temu kupilem.

Przymiezam sie do zakupu Reloop RHP-10, tu moje pytania :
Dobrze wyciszaja ? , ogolnie dobrze sie na nich gra?

#816 2010-08-30 20:00:15 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

mathew
Serwis

RomeY :

mathew :

laryngolodzy będą mieli sporo klientów za naście lat smile

hihi

#817 2010-09-04 01:09:11 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

miły
IMMORTAL™
Serwis

miły :

http://www.youtube.com/watch?v=oZ74rUVG6xw

Dobra cFaniaczki rozkmińcie mi co to za słuchy na zdjęciu :G

piwo

już mam cool

Technics RP-DH1200E :G

#818 2010-10-01 10:27:57 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

mathew
Serwis

można tylko wyobrazić jak grają cool

#819 2010-10-01 21:52:24 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

wiesław
GSz User

mathew :

http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104662,8429848,Bose_IE2___sluchawki_z_wyzszej_polki__recenzja_.html

można tylko wyobrazić jak grają cool

kazdy szanujaćy sie czlowiek wie co to za firma a;e jednak ta cena odstrasza

#820 2010-10-02 05:55:52 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

AMERICAN GRIZZLY
Twój stary pijany

wiesław :

kazdy szanujaćy sie czlowiek wie co to za firma

lol

nie używam mp3 i innego gówna niszczÄ…cego sÅ‚uch aczkolwiek mam do siebie szacunek...  a firmy nie znam, pewnie jakiÅ› chÅ‚am big_smile

#821 2010-10-02 09:01:11 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

mathew
Serwis

AMERICAN GRIZZLY :

wiesław :

kazdy szanujaćy sie czlowiek wie co to za firma

lol

nie używam mp3 i innego gówna niszczÄ…cego sÅ‚uch aczkolwiek mam do siebie szacunek...  a firmy nie znam, pewnie jakiÅ› chÅ‚am big_smile

ano pewno jo

#822 2010-10-21 22:06:01 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

oxide303
GSz User
Serwis

Zwracam sie do Was z wielka prosba.

Po ostatniej imprezie moje sluchawki(Technics RP DJ 1210) ucierpialy bo jakis debil zajebal noga w kejsa i pekły mi słuchaki a dokladnie jedna z czesci. Dokladnie ktora to czesc obrazuja zdjecia ukryte pod linkami.

Najsmieszniejsze jest to ze ponoc nie da sie dostac od producena( technics) czesci zamiennej co dla mnie jest smieszne. Nie wiem ile w tym prawdy ale postanowilem tu poszukac pomocy. Moze ktos posiada owe sluchawki ktore ma rozwalone i by mi odsprzedal to czesc.

Z gory dziękuje za pomoc!!!!

kontakt gg 1162666 or oxide303@o2.pl

'

'
'

#823 2010-10-27 19:23:53 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

krzyÅ›
GSz User

powiedzcie mi konkretnie, ktoś porównywał

hd-25 II z hdj 2000?

jak wypada w przedziale jakość dźwięku/jakość wykonania?

#824 2010-10-27 21:23:41 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

ADHD 1986 SC
Zbanowany

oxide303 :

Zwracam sie do Was z wielka prosba.

Po ostatniej imprezie moje sluchawki(Technics RP DJ 1210) ucierpialy bo jakis debil zajebal noga w kejsa i pekły mi słuchaki a dokladnie jedna z czesci. Dokladnie ktora to czesc obrazuja zdjecia ukryte pod linkami.

Najsmieszniejsze jest to ze ponoc nie da sie dostac od producena( technics) czesci zamiennej co dla mnie jest smieszne. Nie wiem ile w tym prawdy ale postanowilem tu poszukac pomocy. Moze ktos posiada owe sluchawki ktore ma rozwalone i by mi odsprzedal to czesc.

Z gory dziękuje za pomoc!!!!

kontakt gg 1162666 or oxide303@o2.pl

'

'
'

budapren i dajesz czadu ziomek big_smile

#825 2010-11-29 06:03:05 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

Wavejumper
GSz User
Serwis

Poproszę o opinie Was, znawców tematu. Kupiłem w ten Weekend słuchawki Sennheiser HD 555. z myślą wykorzystnia ich głownie przy produkcji na Korg'u EMX 1 oraz Korgu microSamplerze.

jakie są WASZE opinie na temat tych słuchawek do odsłuchu w domu i produkcji. smile

2010-11-29 06:03:05 Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

Admin
Reklamy Google
Serwis

Re: [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

31 32 33 34 35 
 41

• Gadka
  •  » [info] Jakie sÅ‚uchawki kupić?

Stopka forum