Nie jesteś zalogowany.

6 7 8 9 10 
 101

• Gadka
  •  » Sprzęt dla grajka

#176 2008-03-10 21:22:56 Re: Sprzęt dla grajka

ρiotreκ
GSz Friend

Re: Sprzęt dla grajka

Maq :

scandall_P.ASP :

Maq :

ja bym sie tam nie pakowal w zadne Herculesy , ani Vestaxy hmm   jak ma byc sterownik midi to niech to bedzie sterownik midi ,a nie jakas chinska zabawka hmm

rozwin swoja mysl smile

to są zabawki na 2 kanały ... hmm bez większych możliwości. Zamiast tego ' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw ... już lepiej kupić '
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw .
Bardziej przyszłościowy zakup.

racja ale jemu pewnie chodzilo o kontroler przypominajacy normalny mixer i cdki i w tej kategorii vestax jest najlepszy

#177 2008-03-10 21:46:41 Re: Sprzęt dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
Serwis

scandall_P.ASP :

Maq :

scandall_P.ASP :

rozwin swoja mysl smile

to są zabawki na 2 kanały ... hmm bez większych możliwości. Zamiast tego ' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw ... już lepiej kupić '

racja ale jemu pewnie chodzilo o kontroler przypominajacy normalny mixer i cdki i w tej kategorii vestax jest najlepszy

krzyż na droge z takim myśleniem big_smilebig_smile 2 kanały ssą chuja  tongue  tym się człowiek nie pobawi na dłużsżą mete tongue

#178 2008-03-10 21:53:45 Re: Sprzęt dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
Serwis

Nesta :

Mam pytanie. Dla niektorych głupie dla niektórych banalne. Mianowicie, ile kosztuje  sprzęt (2xCDplayer, mixer, słuchawki, kabelkii co tam jeszcze) dla początkującego DJ'a, zakładając że odpada szajs typu reeloop.

a po co Ci coś lepszego niż reloop skoro jesteś początkującym ?? smile

#179 2008-03-10 21:57:47 Re: Sprzęt dla grajka

Kamil
GSz VIP

Maq :

scandall_P.ASP :

Maq :

krzyż na droge z takim myśleniem big_smilebig_smile 2 kanały ssą chuja  tongue  tym się człowiek nie pobawi na dłużsżą mete tongue

tylko spytałem czy warto(teraz juz wiem), kościelne teksty możesz sobie darować tongue

#180 2008-03-10 22:59:26 Re: Sprzęt dla grajka

Gofer
aka Membrana

Nesta :

Maq :

Nesta :

Mam pytanie. Dla niektorych głupie dla niektórych banalne. Mianowicie, ile kosztuje  sprzęt (2xCDplayer, mixer, słuchawki, kabelkii co tam jeszcze) dla początkującego DJ'a, zakładając że odpada szajs typu reeloop.

na razie nie myśle o graniu bo nie śmierdze groszem ale co do twojego pytania. Reeloop kojarzy mi się z szajsem który zjebie się po dwóch miesiacach urzytkowania tongue

nie wiem jak z cd playerami reloopa ale co do gramofonów nie mam zastrzeżeń , ja mam 2xreloopa 6000 mk5 od jakiegoś czasu i nie narzekam smile

#181 2008-03-10 23:17:03 Re: Sprzęt dla grajka

Antonio
GSz Friend

Nesta :

Maq :

Nesta :

na razie nie myśle o graniu bo nie śmierdze groszem ale co do twojego pytania. Reeloop kojarzy mi się z szajsem który zjebie się po dwóch miesiacach urzytkowania tongue

a skoro nie smierdzisz groszem to nie stac cie na kupowanie gowna smile tak samo mysle smile

#182 2008-03-16 12:54:50 Re: Sprzęt dla grajka

kaciun
Zbanowany

Maq :

scandall_P.ASP :

Maq :

co racja to racja, wogole te kontrolery midi pseudo mixery ssą huja jak kontroler midi to tylko do liveactow bo takim pseudo mixerkiem w zyciu sobie szacunku nie zdobedzie na scenie. wciaz szukam pracy zeby zarobic grosza na beha bcf 2000 bo ten cme bitstream tojuz marzenie...

#183 2008-03-16 16:14:26 Re: Sprzęt dla grajka

kaciun
Zbanowany

moje pytanie co do kontrolerow: chce grac liveacty  hardtechno/hardcore te info ma chyba znaczenie bo klawisze juz mi raczej niepotrzebne no i styl gdry jest bardziej agresywny niz np minimal, operacje musza byc szybkie wink kontroler mialby byc do 500zl no i wypadaja 2 kontrolery beha smile mianowicie bcr 2000 oraz bcf 2000 roznica miedzy nimi jest taka ze bcf sklada sie z 8 faderow i 8 pokretel:
http://photos03.allegro.pl/photos/oryginal/326/82/48/326824898

zas bcr sklada sie z 32 pokretel:
http://photos01.allegro.pl/photos/400x300/325/54/96/325549688

no i ja sobie w bani ukladam juz taki liveact z jednego i drugiego kontrolera za posrednictwem abletona i w jednym i drugim pojawia sie problem mianowicie: w BCF odgrywanie poszczegolnych sampli jest banalne bo wiadomo faderami operuje sie latwo jednak gorzej z efektami filtrami etc mam do dyspozycji 8 pokretel nie potrafie sobie wyobrazic jak skonfigurowac zeby filtry i jakies tam efekty np echo,flanger czy loop (abletonem jeszcze sie nie bawilem wiec wybaczcie ubogą temrinologie) byly odgrywane na masterze a potem jak to zmienic zeby byly te wybrane efekty jedynie na pojedynczym samplu. Oprocz tych tlumikow ma tez jakies tam guziczki czy tymi guzikami da sie zmienic jakby funkcje tych pokretel u gory? nie zmieniajac funkcji faderow oczywiscie ktore caly czas dzialaja jako sample volume

co do bcr sprawa wydaje sie ciut latwiejsza bo ma on wystarczajacą ilosc galek ale no wlasnie, gałek, jakos nie przekonuje mnie operacja na samplach za posrednictwem pokręteł. Dupa blada mi sie wydaje kiedy np chce wyciszyc 4 sample na raz.

Ktos mi cos doradzi? jakies ukryte magiczne funkcje tych kontrolerow ktore rozwiazą którys z tych problemow? z gory dzieki za pomoc gdyz wciaz waham sie z zakupem

Ostatnio edytowany przez kaciun (2008-03-16 16:19:19)

#184 2008-03-16 16:24:03 Re: Sprzęt dla grajka

ρiotreκ
GSz Friend

kaciun :

moje pytanie co do kontrolerow: chce grac liveacty  hardtechno/hardcore te info ma chyba znaczenie bo klawisze juz mi raczej niepotrzebne no i styl gdry jest bardziej agresywny niz np minimal, operacje musza byc szybkie wink kontroler mialby byc do 500zl no i wypadaja 2 kontrolery beha smile mianowicie bcr 2000 oraz bcf 2000 roznica miedzy nimi jest taka ze bcf sklada sie z 8 faderow i 8 pokretel:
linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw

zas bcr sklada sie z 32 pokretel:

no i ja sobie w bani ukladam juz taki liveact z jednego i drugiego kontrolera za posrednictwem abletona i w jednym i drugim pojawia sie problem mianowicie: w BCF odgrywanie poszczegolnych sampli jest banalne bo wiadomo faderami operuje sie latwo jednak gorzej z efektami filtrami etc mam do dyspozycji 8 pokretel nie potrafie sobie wyobrazic jak skonfigurowac zeby filtry i jakies tam efekty np echo,flanger czy loop (abletonem jeszcze sie nie bawilem wiec wybaczcie ubogą temrinologie) byly odgrywane na masterze a potem jak to zmienic zeby byly te wybrane efekty jedynie na pojedynczym samplu. Oprocz tych tlumikow ma tez jakies tam guziczki czy tymi guzikami da sie zmienic jakby funkcje tych pokretel u gory? nie zmieniajac funkcji faderow oczywiscie ktore caly czas dzialaja jako sample volume

co do bcr sprawa wydaje sie ciut latwiejsza bo ma on wystarczajacą ilosc galek ale no wlasnie, gałek, jakos nie przekonuje mnie operacja na samplach za posrednictwem pokręteł. Dupa blada mi sie wydaje kiedy np chce wyciszyc 4 sample na raz.

Ktos mi cos doradzi? jakies ukryte magiczne funkcje tych kontrolerow ktore rozwiazą którys z tych problemow? z gory dzieki za pomoc gdyz wciaz waham sie z zakupem

kontrolery posiadaja 32 persety dzieki czemu np w bcr mnozysz liczbe knobow razy 32 i wychodzi Ci ilosc wszystkich do tego dochodza jeszcze encodery ulatwiajace prace itp

Ostatnio edytowany przez scandall_P.ASP (2008-03-16 16:25:09)

#185 2008-03-16 16:26:00 Re: Sprzęt dla grajka

kaciun
Zbanowany

czyli w bcf moge tak samo zrobic:P to wybieram bcf jednak fadery sa lepsze

#186 2008-03-16 16:28:41 Re: Sprzęt dla grajka

ρiotreκ
GSz Friend

kaciun :

fadery dokladniejsze, knoby wygodniejsze smile ja wybralem knoby i jestem zadowolony

#187 2008-03-16 16:34:08 Re: Sprzęt dla grajka

kaciun
Zbanowany

scandall_P.ASP :

kaciun :

fadery dokladniejsze, knoby wygodniejsze smile ja wybralem knoby i jestem zadowolony

no wlasnie mi sie wydaje ze fadery sa wygodniejsze bo w pokretlach jak wspomnialem nie moge wyciszyc np 4 czy 5 sampli na raz co sie czesto i gesto robi w muzyce rodzaju szranz/hardcore

ps zawsze moge dokupic do takiego bcf'a pozniej bcr i jakos to sprzezyc wink

#188 2008-03-16 16:39:09 Re: Sprzęt dla grajka

ρiotreκ
GSz Friend

kaciun :

scandall_P.ASP :

kaciun :

no wlasnie mi sie wydaje ze fadery sa wygodniejsze bo w pokretlach jak wspomnialem nie moge wyciszyc np 4 czy 5 sampli na raz co sie czesto i gesto robi w muzyce rodzaju szranz/hardcore

no to by byla najlepsza opcja, jeszcze pomysl o czyms takim:

Doepfer Pocket Fader
Cena: 599 zl brutto
http://www.djshop.pl/images/products/big/pocket-fader.jpg

#189 2008-03-16 16:41:15 Re: Sprzęt dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
Serwis

scandall_P.ASP :

kaciun :

scandall_P.ASP :

Doepfer Pocket Fader

wyglada jak chinska zabawka big_smile

#190 2008-03-16 16:43:59 Re: Sprzęt dla grajka

kaciun
Zbanowany

Maq :

scandall_P.ASP :

kaciun :

Doepfer Pocket Fader

widzialem to, problem jak odgrywac tym efekty? zadnych guzikow, presetow ... pozostaje przy bcf smile a pozniej bcr najwyzej

#191 2008-03-16 16:44:38 Re: Sprzęt dla grajka

ρiotreκ
GSz Friend

Maq :

scandall_P.ASP :

kaciun :

Doepfer Pocket Fader

ale takie nie jest, wykonane jest bardzo solidnie z wysokiej jakosci komponentow, daj spokoj juz z ta chinska zabawka krzywy

#192 2008-03-19 18:24:25 Re: Sprzęt dla grajka

Play
Stay Up Forever

'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw

Chciałbym poznać opinię osób, które się znają - takie coś się opłaca? Czy może takie coś być w przyszłości sprzętem powszechnie używanym przez DJ'i?

#193 2008-04-21 00:11:50 Re: Sprzęt dla grajka

nexy
www.nexy.pl
Serwis

#194 2008-04-21 03:11:28 Re: Sprzęt dla grajka

Rado
Unknown E-E
Serwis

jesli chodzi o tani kontroler, evolution sa tanie i nawet niezle, jesli chodzi o reelopy 6000 sa spoko :)jak masz kupowac, to wstrzymaj sie gtroche i kup sobie yechnicsy, ktore beda ci graly przez 10 lat, albo i wiecej smile

#195 2008-04-21 03:23:21 Re: Sprzęt dla grajka

Ułtła
Fuc.King Hell™
Serwis

#196 2008-04-21 09:10:34 Re: Sprzęt dla grajka

Stardust
daUniel
Serwis

Dużo się zmieniło od poprzednika w X4D ? bo nie chce mi się czytać
a i cena chyba też uległa zmianie na tańsze:      
£1,498.99

#197 2008-04-21 12:03:36 Re: Sprzęt dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
Serwis

Stardust :

Dużo się zmieniło od poprzednika w X4D ? bo nie chce mi się czytać
a i cena chyba też uległa zmianie na tańsze:      
£1,498.99

popatrzcie na to - to jest FAKE ! te gały z kontrolera midi rodem wycięte z P800 , na stronie Xone'a nie ma info odnośnie X4D i patrząc na to to się nie różni od X3D prócz koloru...
i tego, ze niby ma USB 2.0 i 4 outputs i 4 inputs.
Jak nie ma nawet zapowiedzi na xone.co.uk to wątpie w to info wink

#198 2008-04-21 12:20:40 Re: Sprzęt dla grajka

fly
F4 team
Moderator Forum
Serwis

nexy :

http://www.westenddj.co.uk/ProductInfo.aspx?productid=XONE4D

haha

dokladnie w tym sklepie kupowalem swoj sprzet 5 lat temu jak pracowalem w londynie smile

nie wiem jak jest teraz, ale wtedy to byl chyba najlepszy sklep jaki znalazlem, i ceny tez mial konkurencyjne, i malo tego jeszcze sie targowalem i mi dali rabat wink

#199 2008-04-21 12:22:35 Re: Sprzęt dla grajka

Ułtła
Fuc.King Hell™
Serwis

fly :

nexy :

http://www.westenddj.co.uk/ProductInfo.aspx?productid=XONE4D

haha

dokladnie w tym sklepie kupowalem swoj sprzet 5 lat temu jak pracowalem w londynie smile

nie wiem jak jest teraz, ale wtedy to byl chyba najlepszy sklep jaki znalazlem, i ceny tez mial konkurencyjne, i malo tego jeszcze sie targowalem i mi dali rabat wink

dokladnie oprocz' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw to chyba bodaj najbardziej znany sklep online w UK
W' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw juz kupowalem troche sprzetu i tez posiada on informacje odnosnie nowego Xona' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw

To nie pierwsza akcja ze sklepy i firmy zaczynaja wczesniej sprzedaz(chociaz Pre order to chyba bardziej odpowiednie slowo) i wyprzedzaja nawet samego producenta(patrz konsole do gier)

Ostatnio edytowany przez ultraBMX (2008-04-21 12:31:21)

#200 2008-04-21 18:34:12 Re: Sprzęt dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
Serwis

ultra - ale a&h nie ma nawet w zapowiedziach o tej maszynce, a jaka kolwiek nowość wśród DJ'skich maszyn ma jakieś echo przynajmniej 3 miesiące przed wypuszczeniem.
Co więcej - nikt nawet nie wie ,czy jest jakiś beta tester tej maszyny, nikt nic nie wie na temat ukazania się tej maszynyki. Dla mnie wątpliwa sprawa.

2008-04-21 18:34:12 Re: Sprzęt dla grajka

Admin
Reklamy Google
Serwis

Re: Sprzęt dla grajka

6 7 8 9 10 
 101

• Gadka
  •  » Sprzęt dla grajka

Stopka forum