Maq :
scandall_P.ASP :
Maq :
ja bym sie tam nie pakowal w zadne Herculesy , ani Vestaxyjak ma byc sterownik midi to niech to bedzie sterownik midi ,a nie jakas chinska zabawka
rozwin swoja mysl
to są zabawki na 2 kanały ...
bez większych możliwości. Zamiast tego ' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw ... już lepiej kupić '
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw .
Bardziej przyszłościowy zakup.
racja ale jemu pewnie chodzilo o kontroler przypominajacy normalny mixer i cdki i w tej kategorii vestax jest najlepszy
scandall_P.ASP :
Maq :
scandall_P.ASP :
rozwin swoja myslto są zabawki na 2 kanały ...
bez większych możliwości. Zamiast tego ' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw ... już lepiej kupić '
Bardziej przyszłościowy zakup.racja ale jemu pewnie chodzilo o kontroler przypominajacy normalny mixer i cdki i w tej kategorii vestax jest najlepszy
krzyż na droge z takim myśleniem 2 kanały ssą chuja
tym się człowiek nie pobawi na dłużsżą mete
Nesta :
Mam pytanie. Dla niektorych głupie dla niektórych banalne. Mianowicie, ile kosztuje sprzęt (2xCDplayer, mixer, słuchawki, kabelkii co tam jeszcze) dla początkującego DJ'a, zakładając że odpada szajs typu reeloop.
a po co Ci coś lepszego niż reloop skoro jesteś początkującym ??
Maq :
scandall_P.ASP :
Maq :
to są zabawki na 2 kanały ...bez większych możliwości. Zamiast tego ' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw ... już lepiej kupić '
Bardziej przyszłościowy zakup.racja ale jemu pewnie chodzilo o kontroler przypominajacy normalny mixer i cdki i w tej kategorii vestax jest najlepszy
krzyż na droge z takim myśleniem
2 kanały ssą chuja
tylko spytałem czy warto(teraz juz wiem), kościelne teksty możesz sobie darować
Nesta :
Maq :
Nesta :
Mam pytanie. Dla niektorych głupie dla niektórych banalne. Mianowicie, ile kosztuje sprzęt (2xCDplayer, mixer, słuchawki, kabelkii co tam jeszcze) dla początkującego DJ'a, zakładając że odpada szajs typu reeloop.
na razie nie myśle o graniu bo nie śmierdze groszem ale co do twojego pytania. Reeloop kojarzy mi się z szajsem który zjebie się po dwóch miesiacach urzytkowania
nie wiem jak z cd playerami reloopa ale co do gramofonów nie mam zastrzeżeń , ja mam 2xreloopa 6000 mk5 od jakiegoś czasu i nie narzekam
Nesta :
Maq :
Nesta :
na razie nie myśle o graniu bo nie śmierdze groszem ale co do twojego pytania. Reeloop kojarzy mi się z szajsem który zjebie się po dwóch miesiacach urzytkowania
a skoro nie smierdzisz groszem to nie stac cie na kupowanie gowna tak samo mysle
Maq :
scandall_P.ASP :
Maq :
to są zabawki na 2 kanały ...bez większych możliwości. Zamiast tego ' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw ... już lepiej kupić '
krzyż na droge z takim myśleniem
2 kanały ssą chuja
co racja to racja, wogole te kontrolery midi pseudo mixery ssą huja jak kontroler midi to tylko do liveactow bo takim pseudo mixerkiem w zyciu sobie szacunku nie zdobedzie na scenie. wciaz szukam pracy zeby zarobic grosza na beha bcf 2000 bo ten cme bitstream tojuz marzenie...
moje pytanie co do kontrolerow: chce grac liveacty hardtechno/hardcore te info ma chyba znaczenie bo klawisze juz mi raczej niepotrzebne no i styl gdry jest bardziej agresywny niz np minimal, operacje musza byc szybkie kontroler mialby byc do 500zl no i wypadaja 2 kontrolery beha
mianowicie bcr 2000 oraz bcf 2000 roznica miedzy nimi jest taka ze bcf sklada sie z 8 faderow i 8 pokretel:
zas bcr sklada sie z 32 pokretel:
no i ja sobie w bani ukladam juz taki liveact z jednego i drugiego kontrolera za posrednictwem abletona i w jednym i drugim pojawia sie problem mianowicie: w BCF odgrywanie poszczegolnych sampli jest banalne bo wiadomo faderami operuje sie latwo jednak gorzej z efektami filtrami etc mam do dyspozycji 8 pokretel nie potrafie sobie wyobrazic jak skonfigurowac zeby filtry i jakies tam efekty np echo,flanger czy loop (abletonem jeszcze sie nie bawilem wiec wybaczcie ubogą temrinologie) byly odgrywane na masterze a potem jak to zmienic zeby byly te wybrane efekty jedynie na pojedynczym samplu. Oprocz tych tlumikow ma tez jakies tam guziczki czy tymi guzikami da sie zmienic jakby funkcje tych pokretel u gory? nie zmieniajac funkcji faderow oczywiscie ktore caly czas dzialaja jako sample volume
co do bcr sprawa wydaje sie ciut latwiejsza bo ma on wystarczajacą ilosc galek ale no wlasnie, gałek, jakos nie przekonuje mnie operacja na samplach za posrednictwem pokręteł. Dupa blada mi sie wydaje kiedy np chce wyciszyc 4 sample na raz.
Ktos mi cos doradzi? jakies ukryte magiczne funkcje tych kontrolerow ktore rozwiazą którys z tych problemow? z gory dzieki za pomoc gdyz wciaz waham sie z zakupem
Ostatnio edytowany przez kaciun (2008-03-16 16:19:19)
kaciun :
moje pytanie co do kontrolerow: chce grac liveacty hardtechno/hardcore te info ma chyba znaczenie bo klawisze juz mi raczej niepotrzebne no i styl gdry jest bardziej agresywny niz np minimal, operacje musza byc szybkie
kontroler mialby byc do 500zl no i wypadaja 2 kontrolery beha
mianowicie bcr 2000 oraz bcf 2000 roznica miedzy nimi jest taka ze bcf sklada sie z 8 faderow i 8 pokretel:
linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
zas bcr sklada sie z 32 pokretel:
no i ja sobie w bani ukladam juz taki liveact z jednego i drugiego kontrolera za posrednictwem abletona i w jednym i drugim pojawia sie problem mianowicie: w BCF odgrywanie poszczegolnych sampli jest banalne bo wiadomo faderami operuje sie latwo jednak gorzej z efektami filtrami etc mam do dyspozycji 8 pokretel nie potrafie sobie wyobrazic jak skonfigurowac zeby filtry i jakies tam efekty np echo,flanger czy loop (abletonem jeszcze sie nie bawilem wiec wybaczcie ubogą temrinologie) byly odgrywane na masterze a potem jak to zmienic zeby byly te wybrane efekty jedynie na pojedynczym samplu. Oprocz tych tlumikow ma tez jakies tam guziczki czy tymi guzikami da sie zmienic jakby funkcje tych pokretel u gory? nie zmieniajac funkcji faderow oczywiscie ktore caly czas dzialaja jako sample volume
co do bcr sprawa wydaje sie ciut latwiejsza bo ma on wystarczajacą ilosc galek ale no wlasnie, gałek, jakos nie przekonuje mnie operacja na samplach za posrednictwem pokręteł. Dupa blada mi sie wydaje kiedy np chce wyciszyc 4 sample na raz.
Ktos mi cos doradzi? jakies ukryte magiczne funkcje tych kontrolerow ktore rozwiazą którys z tych problemow? z gory dzieki za pomoc gdyz wciaz waham sie z zakupem
kontrolery posiadaja 32 persety dzieki czemu np w bcr mnozysz liczbe knobow razy 32 i wychodzi Ci ilosc wszystkich do tego dochodza jeszcze encodery ulatwiajace prace itp
Ostatnio edytowany przez scandall_P.ASP (2008-03-16 16:25:09)
czyli w bcf moge tak samo zrobic:P to wybieram bcf jednak fadery sa lepsze
kaciun :
fadery dokladniejsze, knoby wygodniejsze ja wybralem knoby i jestem zadowolony
scandall_P.ASP :
kaciun :
fadery dokladniejsze, knoby wygodniejsze
ja wybralem knoby i jestem zadowolony
no wlasnie mi sie wydaje ze fadery sa wygodniejsze bo w pokretlach jak wspomnialem nie moge wyciszyc np 4 czy 5 sampli na raz co sie czesto i gesto robi w muzyce rodzaju szranz/hardcore
ps zawsze moge dokupic do takiego bcf'a pozniej bcr i jakos to sprzezyc
kaciun :
scandall_P.ASP :
kaciun :
fadery dokladniejsze, knoby wygodniejsze
ja wybralem knoby i jestem zadowolony
no wlasnie mi sie wydaje ze fadery sa wygodniejsze bo w pokretlach jak wspomnialem nie moge wyciszyc np 4 czy 5 sampli na raz co sie czesto i gesto robi w muzyce rodzaju szranz/hardcore
ps zawsze moge dokupic do takiego bcf'a pozniej bcr i jakos to sprzezyc
no to by byla najlepsza opcja, jeszcze pomysl o czyms takim:
Doepfer Pocket Fader
Cena: 599 zl brutto
scandall_P.ASP :
kaciun :
scandall_P.ASP :
fadery dokladniejsze, knoby wygodniejszeja wybralem knoby i jestem zadowolony
ps zawsze moge dokupic do takiego bcf'a pozniej bcr i jakos to sprzezycno to by byla najlepsza opcja, jeszcze pomysl o czyms takim:
Doepfer Pocket Fader
wyglada jak chinska zabawka
Maq :
scandall_P.ASP :
kaciun :
ps zawsze moge dokupic do takiego bcf'a pozniej bcr i jakos to sprzezycno to by byla najlepsza opcja, jeszcze pomysl o czyms takim:
Doepfer Pocket Fader
linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikwwyglada jak chinska zabawka
widzialem to, problem jak odgrywac tym efekty? zadnych guzikow, presetow ... pozostaje przy bcf a pozniej bcr najwyzej
Maq :
scandall_P.ASP :
kaciun :
Doepfer Pocket Fader
linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikwwyglada jak chinska zabawka
ale takie nie jest, wykonane jest bardzo solidnie z wysokiej jakosci komponentow, daj spokoj juz z ta chinska zabawka
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Chciałbym poznać opinię osób, które się znają - takie coś się opłaca? Czy może takie coś być w przyszłości sprzętem powszechnie używanym przez DJ'i?
a&h wypuszcza na rynek nastepce 3D /jesli bylo to sorry/
'
'
jesli chodzi o tani kontroler, evolution sa tanie i nawet niezle, jesli chodzi o reelopy 6000 sa spoko :)jak masz kupowac, to wstrzymaj sie gtroche i kup sobie yechnicsy, ktore beda ci graly przez 10 lat, albo i wiecej
nexy :
a&h wypuszcza na rynek nastepce 3D
/jesli bylo to sorry/
'
'
XONE 4D <opad szczeki>
Stardust :
Dużo się zmieniło od poprzednika w X4D ? bo nie chce mi się czytać
a i cena chyba też uległa zmianie na tańsze:
£1,498.99
popatrzcie na to - to jest FAKE ! te gały z kontrolera midi rodem wycięte z P800 , na stronie Xone'a nie ma info odnośnie X4D i patrząc na to to się nie różni od X3D prócz koloru...
i tego, ze niby ma USB 2.0 i 4 outputs i 4 inputs.
Jak nie ma nawet zapowiedzi na xone.co.uk to wątpie w to info
nexy :
http://www.westenddj.co.uk/ProductInfo.aspx?productid=XONE4D
haha
dokladnie w tym sklepie kupowalem swoj sprzet 5 lat temu jak pracowalem w londynie
nie wiem jak jest teraz, ale wtedy to byl chyba najlepszy sklep jaki znalazlem, i ceny tez mial konkurencyjne, i malo tego jeszcze sie targowalem i mi dali rabat
fly :
nexy :
http://www.westenddj.co.uk/ProductInfo.aspx?productid=XONE4D
haha
dokladnie w tym sklepie kupowalem swoj sprzet 5 lat temu jak pracowalem w londynie
nie wiem jak jest teraz, ale wtedy to byl chyba najlepszy sklep jaki znalazlem, i ceny tez mial konkurencyjne, i malo tego jeszcze sie targowalem i mi dali rabat
dokladnie oprocz' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw to chyba bodaj najbardziej znany sklep online w UK
W' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw juz kupowalem troche sprzetu i tez posiada on informacje odnosnie nowego Xona' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
To nie pierwsza akcja ze sklepy i firmy zaczynaja wczesniej sprzedaz(chociaz Pre order to chyba bardziej odpowiednie slowo) i wyprzedzaja nawet samego producenta(patrz konsole do gier)
Ostatnio edytowany przez ultraBMX (2008-04-21 12:31:21)
ultra - ale a&h nie ma nawet w zapowiedziach o tej maszynce, a jaka kolwiek nowość wśród DJ'skich maszyn ma jakieś echo przynajmniej 3 miesiące przed wypuszczeniem.
Co więcej - nikt nawet nie wie ,czy jest jakiś beta tester tej maszyny, nikt nic nie wie na temat ukazania się tej maszynyki. Dla mnie wątpliwa sprawa.