Gadka Szmatka / Sprzęt dla grajka

Nie jesteÅ› zalogowany.

101

• Gadka
  •  » SprzÄ™t dla grajka

#26 2006-10-25 01:13:48 Re: SprzÄ™t dla grajka

AMERICAN GRIZZLY
Twój stary pijany

Re: Sprzęt dla grajka

maq, nie znasz chyba mozliwosci maszyn...
poza tym co... chcesz kolesia zmusic zeby gral pseudo live z nieswojej muzy?   rownie dobrze moze pykac na traktorze....

#27 2006-10-25 01:17:55 Re: SprzÄ™t dla grajka

AMERICAN GRIZZLY
Twój stary pijany

a granie z cd....   od kiedy sie kojarzy z wiksiarstwem...    calr cox, umek, pets.... to viksiarze?

nice smile

#28 2006-10-25 02:13:02 Re: SprzÄ™t dla grajka

Sound_eFFect
duży rockers

dobry dj i na grzebieniu zagra.
kup najlepiej urzywany sprzet, jakies numarki albo omnitronici, beda sie rozjeżdzać, i chujowy start maja .... no ale na technicsy kasy nie masz:/ mixer dobry by był dla Ciebie gemini pmx 140 i chuj krzywy ponizej 2 tys powinno byc

#29 2006-10-25 08:42:36 Re: SprzÄ™t dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
SkÄ…d: Katowice / Berlin
Serwis

KneDEEP :

maq, nie znasz chyba mozliwosci maszyn...
poza tym co... chcesz kolesia zmusic zeby gral pseudo live z nieswojej muzy?   rownie dobrze moze pykac na traktorze....

czemu pseudo ?? Chyba nie znasz abletona ...
Maszyny wysiadajÄ… przy tym - mówie Ci. Ableton to połączenie programu do robienia muzy (który swojÄ… drogÄ… jest 100x lepszy od Fruity Loops) i maszyna do mixowania.  Wszystkie efekty , pluginy etc. które używaÅ‚eÅ› do robienia muzy , możesz użyć podczas mixowania. Czy to daje nieskoÅ„czone możliwoÅ›ci edycji waÅ‚ka grajÄ…c live ?? Tak ! I dlatego Traktor może siÄ™ jebać . Traktor daje Ci max 4 źródÅ‚a dźwiÄ™ku , z Abletona możesz mieć tyle ile Ci siÄ™ podoba.
Wielu live act'owców przeszło na Abletona , bo jest praktyczny i wygodny.

A od kiedy mi się CD kojaży z wiksiarstwem ?? Od ZAWSZE - najebani/przećpani dyskotekowi prezenterzy jebiący co przejście patataje i drąc się JAAAAZZZDDDAa żeby zagłuszyć ten western.
Co do wymienionych artystów - a tak! Sorry czasy ich Å›wietlnoÅ›ci mineÅ‚y,  teraz grajÄ… na odpierdol , ich waÅ‚ki sÄ… bez polotu. Po to im CD , bo jest Å‚atwiej i zbytnio nie musza ruszać mózgiem przy graniu. MaÅ‚o kreatywna zabawa , dlatego Ci , któży chcieli coÅ› pokazać wiÄ™cej zainwestowali w abletona. Kreatywne i dajÄ…ce mase możliwoÅ›ci.  Live 5 i Live 6 jest chyba pierwszym takim programem , który nadaje siÄ™ i dla producentów i dla live act'owców i dla DJ'i.  No offence żeby nie byÅ‚o - peace

#30 2006-10-25 09:33:52 Re: SprzÄ™t dla grajka

chris85
Outlaws To the End

Ok Maq ale przeciez on (jeszcze) nie ma aspiracji zeby stac sie polskim Hawtinem i tak wymiatac. A ty urzywasz podczas swoich setow Abletona? chytry watpie wink

#31 2006-10-25 10:15:53 Re: SprzÄ™t dla grajka

biaggi0303
CL-rec
SkÄ…d: Pyrlandia

kurwa Maq jestes kozak w huj wink
kurwa koles se chce sobie w domu popykac i mozolnie sie uczyc a Ty wypierdalasz z Abletonem big_smile

i te Twoje przemyslenie co do CDkow, buhahahahahahahahah
Agululi tez pojechales ze sobie zgrala pare ulubionych walkow na CD playerach, wrzucila na serwer i udostepnila nam, od tak do posluchania, dla zabawy!

wiem wiem, chcesz udowodnic ze jestem MEGA profesjonalista, tylko po jhuj przy tym krytykowac innych, "granie z CDkow - WIXIARSTWO" - brawo dla tego pana big_smilebig_smilebig_smilebig_smile

Pozdro from Poznan niedaleko Manieczek (stolica jazdy i Wixy) big_smile
hahaha

Ostatnio edytowany przez biaggi0303 (2006-10-25 10:16:24)

#32 2006-10-25 10:18:27 Re: SprzÄ™t dla grajka

Antonio
GSz Friend

biaggi0303 :

kurwa koles se chce sobie w domu popykac i mozolnie sie uczyc a Ty wypierdalasz z Abletonem big_smile

Agululi tez pojechales ze sobie zgrala pare ulubionych walkow na CD playerach, wrzucila na serwer i udostepnila nam, od tak do posluchania, dla zabawy!

wiem wiem, chcesz udowodnic ze jestem MEGA profesjonalista, tylko po jhuj przy tym krytykowac innych, "granie z CDkow - WIXIARSTWO" - brawo dla tego pana big_smilebig_smilebig_smilebig_smile

hahaha

jazda jazda jazda hihi  jedziem kurwa hihi

na cream MAuro z tego co widzialem tesh gral z CD tongue on tesh jest Vixiarzem. Ekwador otwieraja ciekawe kiedy bedzie gral tam MAuro big_smile

Ostatnio edytowany przez PAncio (2006-10-25 10:19:40)

#33 2006-10-25 10:24:38 Re: SprzÄ™t dla grajka

biaggi0303
CL-rec

PAncio :

biaggi0303 :

hahaha

jazda jazda jazda hihi  jedziem kurwa hihi

na cream MAuro z tego co widzialem tesh gral z CD tongue on tesh jest Vixiarzem. Ekwador otwieraja ciekawe kiedy bedzie gral tam MAuro big_smile

Umek, Picotto, Pet Duo... ja pierdole Ekwador daje rede big_smile

"grają na odpierdol , ich wałki są bez polotu. Po to im CD , bo jest łatwiej i zbytnio nie musza ruszać mózgiem przy graniu" - szkoda tylko ze wszyscy sa tepi w huj jak to zauwazyl Maq big_smilebig_smilebig_smilebig_smilebig_smile
oj juz widze jak Ty ruszasz mozgiem podczas grania, cala glowa Ci pewno lata od prawej do lewej wink

#34 2006-10-25 10:27:13 Re: SprzÄ™t dla grajka

AMERICAN GRIZZLY
Twój stary pijany

maq, pozwole sobie zauwazyc ze muzyke robie od 15 roq zycia i wierz mi lub nie znam abletona...
ale zanim koles zapragnie grac z abletka wypadalo by y zglebil wiedze na temat tworzenia muzyki... bo jak ccesz zeby zagral z tego....   powwycina fragmenty  zinnych walkow ?  .. no ciekawe smile))

#35 2006-10-25 10:41:19 Re: SprzÄ™t dla grajka

Ragi
Aj Lof Trans ent Szrans
Serwis

na mnie większe wrażenie robi kiedy kiedy jakiś live act ma wyjebany stoli różnymi maszynami bo widze że cos tam kręci i kiedy dodaje i odejmuje sampelki (HARDFLOOR czy GREEN VELVET) chociaż wiem tylko jak to wyglądało kiedys nie podoba mi się używanie tylko laptopa + mixer (przeciez taki ktos może udawac że gra a secik nagrany z lapa leci?)
od jakiegoś czasu wszyscy tylko piszą o sprzecie który używa liebing , + za to że koles troche eksperymentuje ale bez przesady bogiem to on nie jest i nie będzie ...100razy wole seta z gramów posłuchac...granie z gramów staje sie nudne bo porobiło się pełno nowych DJi którzy cos tam potrafią ale mało kogo zaskakują - poprostu grają , w secie godzinnym puszczą 10 kawałków i fajnie - zasnąć można
wydaje mi się że jak ktoś umie tak na prawde używac gramców to nigdy jego gra nie jest nudna - np. DAVE CLARKE czy kiedys BAD BOY BILL człowiek z niedowierzaniem patrzał co oni wyprawiają za tym niby bardzo prostym sprzetem...
co do Cd-ków to jak sie ma jakies promo kawałki na nich nagrane to trzeba czasem z nich zagrac (cały set to przesada i pójście na łatwizne)

p.s. niech każdy robi to na co ma ochote ...

#36 2006-10-25 11:02:21 Re: SprzÄ™t dla grajka

asmo
GSz VIP

KneDEEP :

maq, pozwole sobie zauwazyc ze muzyke robie od 15 roq zycia i wierz mi lub nie znam abletona...
ale zanim koles zapragnie grac z abletka wypadalo by y zglebil wiedze na temat tworzenia muzyki... bo jak ccesz zeby zagral z tego....   powwycina fragmenty  zinnych walkow ?  .. no ciekawe smile))

"robie od 15 roq zycia " --> a polecasz kolesiowi poczatkujacemu sprzet za ponad 12 tysiecy zlotych lol
niech on idzie do slepu dj i niech tam sie zapyta, bo tu na forum kazdy ma inne zdanie, jeden napierdaac chce ze sprzetu za 10 tys, jeden za 3 tys, jeden z cd, jeden z laptopa, kazdy ma inne upodobanie, kazdy ma inne zdanie na temat grania z winyli, na temat grania z laptopa i z prograsmow, niech kolega Mały sam sie zastanowi z czego chcialby grac
to tyle ode mnie
@@@@ Maqu pojechany przez polowe userow lol

#37 2006-10-25 11:19:10 Re: SprzÄ™t dla grajka

AMERICAN GRIZZLY
Twój stary pijany

asmonday nie wiem ale chyba nie zatrybiles zartu..   kekkkekkekekek
mysle ze koles by nie wiedzial jak obsluzyc owe maszynki...i doskonale sobie zdaje z tego sprawe ... ale ze ktos to bierze na serio..to juz nie moj problem...big_smile

a co do tego.. jesli nie ma kasy to niech poszuka dobrych ofert w sklepach.. za 2600 moze kupic jakies proste deki i mikser.. nawet widzialem promocje dekow za 650pln;] hyhy   ale moze nie przesadzajmy z ta oszczednoscia.. . .

#38 2006-10-25 12:04:44 Re: SprzÄ™t dla grajka

She*shu
GSz Friend

PAncio :

ale zawsze pozostaje milość do vinyla tongue KONIEC I BASTA

Dokładnie vinyl to wspaniały fetysz big_smile Na mnie działa bardzo big_smile

Do Małego-moim skromnym zdaniem nie ma sensu kupowac używanych decków Reloopa hmmmmm jesli juz to tylko nówki......hmmmmmm zalezy jak bardzo jesteś zdeterminowany, cierpliwy, ile masz samozaparcia w sobie, jak jesteś podatny na krytykę itd......jeśli wiesz na 100%,że tego chcesz to zainwestuj w bardzo dobre decki i jakiś max 2 kanałowy mixer-wystarczy Ci na baaardzo długo,bo zanim zaczniesz potrzebowac trzeciego kanału miną pewnie ze 2 lata.......kiepskie decki-z zajechanym silnikiem będą Ci utrudniały nauke i zniechęcą Cię bo będziesz sądził,że to Twoja wina,a nieznając się nie będziesz mógł ocenić czy to wina decków......2000 to troche za mało......hmmmmm.....myślę,że za 3000 na ebay.de zakupiłbyś już coś konkretnego (używane techy +mixer)-trzeba tylko trafić na okazję......wink

Ostatnio edytowany przez She*shu (2006-10-25 12:19:10)

#39 2006-10-25 12:05:54 Re: SprzÄ™t dla grajka

AMERICAN GRIZZLY
Twój stary pijany

wole stopy krzywy

#40 2006-10-25 14:22:58 Re: SprzÄ™t dla grajka

She*shu
GSz Friend

A ja wolę dłonie jeśli już o częściach ciała mówimy hehhehehheh
@Maq z całym szacuneczkiem-ale radzisz chłopakowi granie z pirackiego Abletona i pewnie do tego używając pirackich wave'ów czy mp3??? Hmmmmmm ? W domu ok,ale jakby zaczął to robić na imprezach to byłoby baaardzo nie fair-a wątpię (skoro ma tylko 2000) by było go stać na zakup legalnego programu plus laptop (jeśli nie MAC to za każdym razem istniałoby duże prawdopodobieństwo,że się zawiesi podczas grania lub zjebie w inny sposób) hmmmmm kilkanaście banieczek jak się patrzy wink

Ostatnio edytowany przez She*shu (2006-10-25 14:24:59)

#41 2006-10-25 14:36:28 Re: SprzÄ™t dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
Serwis

KneDEEP :

o to mi chodzi żeby nauczył się grać , robić muze w abletonie , bo to ma sens.
Odradzam mu decki , bo vinyle żyjÄ… "pod kroplówkÄ…" - nie znasz dnia , ani godziny kied vinyl zniknie z djshop'ów , a jego czas nadchodzi. Nowych produkcji z techno wychodzi prawie tyle co nic i to siÄ™ daÅ‚o zauważyć już od poczÄ…tku roku  , wytwórnie pare razy wydadzÄ… jakieÅ› stare waÅ‚ki ,ale to bÄ™dzie koniec, bo ileż można na litosć boskÄ… grać stare oklepane waÅ‚ki , które znajÄ… wszyscy. Z kolei profesjonalny zestaw do robienia live act'ów kosztuje tyle samo co używany jaguar , wiÄ™c sorry ;-)
Na + dla Abletona odpowiada to, że producenci mixerów itd. zaczyanajÄ… robić maszynki pod Abletona wÅ‚aÅ›nie. Najlepszym tego przykÅ‚adem jest chodźby xone 3d. Nikt teraz nie projektuje mixera żeby współgraÅ‚ idealnie z cd playerem ,czy też deckiem. Wszyscy szczajÄ… równo na to. Teraz producenci chcÄ… robić mixer, dziÄ™ki któremu bÄ™dziesz mógÅ‚ obsÅ‚użyć  caÅ‚e oprogramowanie , nie dotykajÄ…c nawet klawiatury. Robisz muze nie od wczoraj i to caÅ‚kiem ciekawÄ… - masz zaplecze do live act'u. JeÅ›li Tobie miaÅ‚bym proponować Abletona to tylko dlatego, że taniej by Cie to wyszÅ‚o niż Å‚adowanie kasy w nastÄ™pne urzÄ…dzenia ,a to co masz obecnie mógÅ‚byÅ› używać jako dodatkowe źródÅ‚o dźwiÄ™ku. Nie wiem - różnie ludzie mieszajÄ… takie zestawy ;-) pomyÅ›l nad tym krzywy

@chris85 - wkrótce tak... ma zajebiste efekty, które moge zsynchronizować z deckami i innymi urzÄ…dzeniami , które czasem wykorzystuje podczas setów, dlatego chce kupić Xone 92 ,albo X3D , bo dziÄ™ki Xone  moge podpiąć mase urzÄ…dzeÅ„ , które mogÄ… okazać siÄ™ przydatne podczas setu.
@Biaggi - jakoś nadinterpretujesz to co pisze , ale chuj trudno... dobrze radze chłopakowi , bo
kupując teraz decki to może się rozmyśli , kase wtopi i nie odzyska tego co włożył w taki sprzęt - będzie stratny, a ostatnio dużo osób majaczy, że nie ma gdzie potrenować/ spróbować. Ściągnie sobie Abletona , poćwiczy , pogra i jak stwierdzi, że to nie dla niego to nic nie traci przecież :-/
Agulule zjechaÅ‚em za granie z piratów i to na  CD , bo tak wiÄ™kszość mówi "granie dla przyjemnoÅ›ci" , a apetyt roÅ›nie w miare jedzenia ... tego typu historie znam , wiem jak siÄ™ koÅ„czÄ… i Twoje miasto jest najlepszym tego przykÅ‚adem - popytaj w mieÅ›cie o takie osoby jak np. Lcaise - DJ z pasjÄ… , zawziÄ™toÅ›cia do DJ'ki , zajebisty technicznie , a grać nie ma za bardzo gdzie, bo przyjdzie taki z kajetem na CD i gra za barek niszczÄ…c w ten sposób rynek i odwala amatorke. Czy w Poznaniu dzieje siÄ™ coÅ› ciekawego ?? Nie jest zastój jak chuj i dobra impreza trafi siÄ™ teraz tam raz na jakiÅ› czas, o czym zapewnia mnie wiÄ™kszość grajków z Posen. Poprostu jestem przeczulonych na takie  i stÄ…d taka , a nie inna reakcja na to co Agulula zrobiÅ‚a. Mam pewnÄ… wiedze , którÄ… chce siÄ™ podzielić . Nie mylcie doradztwa z buractwem - prosze Was. Jak ktoÅ› jest uczulony na krytyke to bÄ™dzie gniÅ‚ w tej samej dziurze , w której siedzi od samego poczÄ…tku. Chyba każdy dÄ…rzy do tego by być najlepszy w tym co mu przyjemność sprawia no nie ?? Jak ktoÅ› jest ignorantem i ma wszystko w dupie to potem wychodzÄ… buble , Najgorsze co może być to niewiedza , a widze, że dużo osób wypowiada siÄ™ nie majÄ…c jej.  Podaje kolesiowi najlepszÄ… alternatywe jakÄ… może sobie teraz wybrać, a część osób zabiera gÅ‚os do koÅ„ca nie majÄ…c pojÄ™cia o czym mówi. Kolo jest w takiej samej stuacji co Casper & Protecto , a co oni robiÄ… ?? Jedno wielkie gówno - ich mixy sÄ… dalekie do stwierdzenia "dostateczne" ,a co dopiero dobre , bÄ…dź bardzo dobre. GrajÄ… wszystko i nic , bo błądzÄ… , sÄ… nowi i nie oswojeni. Zanim ukierunkujÄ… siÄ™ na wÅ‚aÅ›ciwÄ… droge to może okazać siÄ™, że sÄ… daleko w tyle, a na nauke nowych rzeczy moze być już ciut za późno, bo bÄ™dÄ… mieli zalegÅ‚oÅ›ci nie do odrobienia w krótrzym czasie. Vinyl super sprawa - kocham go wrÄ™cz, ale  z roku na rok zwiÄ™ksza siÄ™  prawdopodobieÅ„stwo, że ten noÅ›nik padnie i jeÅ›li mu odradzam zakup decków to tylko dlatego żeby nie zostaÅ‚ za 2, czy 3 lata na lodzie bez moÅ›liwoÅ›ci zakupu muzy, którÄ… kocha na noÅ›niku jakim jest vinyl.Ja  w marcu  chcÄ…c kupić kilka ep'ek  techno , które mogÅ‚yby pasować  pod mój styl nie mogÅ‚em w zasadzie kupić ,bo już chyba nikt na vinylu, czy na CD ( o zgrozo) tego nie wydaje. ZostajÄ… net labelowe wydania , które sÄ… robione przez zazwyczaj maÅ‚o znanych producentów, których nie stać na wydanie wÅ‚asnego krążka.  Nie tylko ja narzekam na taki stan rzeczy i o tym można siÄ™ przekonać. Na CD (grrrr) wychodzÄ… w wiÄ™kszoÅ›ci same zmixowane albumy . Nie wierzycie - chuj , porozglÄ…dajcie siÄ™ dookoÅ‚a  i pomyÅ›lcie chwile co rynek oferuje Wam tak naprawde. Lapciak  + mixer , albo serato/final + mixer - to jest to do czego dÄ…rzy współczesny DJ'ing. Nie zgodzisz siÄ™ z tym teraz ok - poczekajmy te pare lat . Jest  wysoce prawdopodobne , że wtedy przyznasz mi racje .  Brutalne ,ale prawdziwe. Å»eby mnie nikt źle nie zinterpretowaÅ‚ : vinyle pozostajÄ… dla osób, które już siedzÄ… w tym od jakiegoÅ› czasu , majÄ… pewien zbiór i stać na ew. kupno nowego stuffu.  ChcÄ…c wprowadzić jakieÅ› urozmaicenie troche zainwestujÄ… i jest ok. Dla nowego grajka zakup chodźby podstawowego setupu + cd/vinyl + final itd. to bÄ™dzie bomba majÄ…tkowa. Kurwa granie w golfa dla takiego byÅ‚oby już taÅ„sze , a wzbudziÅ‚by respect wÅ›ród lansiarzy z Business Center Club .  Veteran ma te wydatki rozÅ‚ożone na całą jego kariere i jego tak po kieszeni nie trzepie, a dla poczÄ…tkujÄ…cego to jest poprostu za drogie i pozostajÄ…c przy  zestawiku decki/cd player  + mixer idzie na Å›wiadomego samobója.  2000 na zestaw to w chuj maÅ‚o - nawet dobrze siÄ™ nie nauczy grać i stwierdzi, że bÄ™dzie potrzebowaÅ‚ sprzÄ™tu lepszej klasy. To już nie te czasy co kiedyÅ› i o tym dobrze wiedzÄ… Ci co grajÄ…, a współczesnych klubowiczów (mam przykÅ‚ad : wiÄ™kszość z Was) mocno pierdoli z czego gra DJ, wiÄ™c dlaczego koleÅ› ma ponieść wtope?? Dlaczego nikt tutaj nie patrzy na to co bÄ™dzie i jak to pogodzić z tym co mamy teraz??  To tylko taka polska mentalność , czy mi siÄ™ zdaje ??
Zróbmy analize - ile ludzi graÅ‚o na vinylu w okresie 90-02 , a ile ludzi od 02 r. do dzisiaj  i ile przeszÅ‚o na strone cyfry i czy ten wskaźnik  roÅ›nie, czy maleje.  Do przpeprowadzenia analizy polecam m.in' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników , gdyż jest to chyba najwiÄ™ksze forum skupiajÄ…ce ludzi z caÅ‚ego Å›wiata sÅ‚uchajÄ…cy i grajÄ…cy muzyke na poziomie . No i proponuje przeprowadzić ankiete na' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników .  Do pewnych osób naprawde ciężko siÄ™ trafia ;-)
Nie oczekuje cudów ,bo tutaj niektórzy zmieniajÄ… Å›wiatopoglÄ…d co 10 min , ale może trafie do tej garstki ...  i żeby nie byÅ‚o - nie zamierzaÅ‚em tutaj nikomu ubliżyć ani tym bardziej zgnoić krzywy

#42 2006-10-25 15:05:58 Re: SprzÄ™t dla grajka

AMERICAN GRIZZLY
Twój stary pijany

pc + oprogramowanie
sampler /groove  roland sp-404           1400 pln
                         korg electribe sx1      1930 pln
mixer                  beringher ( czy jak to sie pisze)  ok 1000

... za tyle mozna kupic jaguara?   gdzie gdzie ?   smile)

dla mnie granie tylko z abletona sucks...  dlaczego?   bo taki live mozna nawet grac z Fruity loops .. tylko trzeba gÅ‚owÄ… ruszyc...
hawtina bardzo szanuje.. wiec nie myslcie ze pije tutaj do niego....  on wybiera taka droga grania wiec respekt...   ja w kazdym razie mam inne podejscie chociaz nie ukrywam ze lapek z abletkiem tez do live by mi sie przydal z pewnych wzgledow..  ale bez niego tez mozna niszczyc! smile ciao

#43 2006-10-25 15:39:18 Re: SprzÄ™t dla grajka

biaggi0303
CL-rec

Maq wszystko rozumiem, ale skoro jestes taki konsekwentny pod wzgledem "piractwa" to na huj podpowiadasz chlopakowi: "...Ściągnie sobie Abletona , poćwiczy , pogra i jak stwierdzi, że to nie dla niego to nic nie traci przecież :-/... " ???
no i te wspomniane przez Niedzwiedzia sample itd, tez ma sobie sciagnac NIELEGALNIE z sieci? wink

grac z plyt pirackich (o zgrozzzzo), ale uzywac pirackiego programu jak najbardziej wink

peace smile

#44 2006-10-25 15:41:33 Re: SprzÄ™t dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
Serwis

KneDEEP :

pc + oprogramowanie
sampler /groove  roland sp-404           1400 pln
                         korg electribe sx1      1930 pln
mixer                  beringher ( czy jak to sie pisze)  ok 1000

... za tyle mozna kupic jaguara?   gdzie gdzie ?   smile)

dla mnie granie tylko z abletona sucks...  dlaczego?   bo taki live mozna nawet grac z Fruity loops .. tylko trzeba gÅ‚owÄ… ruszyc...
hawtina bardzo szanuje.. wiec nie myslcie ze pije tutaj do niego....  on wybiera taka droga grania wiec respekt...   ja w kazdym razie mam inne podejscie chociaz nie ukrywam ze lapek z abletkiem tez do live by mi sie przydal z pewnych wzgledow..  ale bez niego tez mozna niszczyc! smile ciao

no ok ;-) respect ;-) może jakbym znalazÅ‚ jakiegoÅ› zioma,  który mógÅ‚by Ci 100% wycisnąć z niego to może byÅ› zmieniÅ‚ zdanie, ale nic na siÅ‚e ;-)

co do sprzętu do live - chodziło mi taki sprzęt z jakim łaził swego czasu speedy j ;-) dużo tego miał nie powiem, a ceny tych maszynek były ogromne stąd moje stwierdzenie, ze byś jaguara pewnie kupił krzywy

#45 2006-10-25 15:41:47 Re: SprzÄ™t dla grajka

shemoo
GSz VIP
SkÄ…d: slupsk/hoensbroek

zgadzam sie z Maq iem,
a autorowi posta do 2 tys. proponuje 1 dek technics używany, na allegro mozna calkiem tanio kupic za 1400-1600 pln. do tego jakis mixer 2kanalowy (ja mam begringera vmx 200 od 2 lat i dziala dobrze). kupisz pare winylkow, 1 kanal podlaczysz pod kompa, 2 pod deka i bedziesz uczyl sie zgrywac. po jakims czasie mozesz dokupic 2 deka lub sprzedac sprzet z lekka strata.
pozdro i powodzonka

#46 2006-10-25 15:49:32 Re: SprzÄ™t dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
Serwis

biaggi0303 :

Maq wszystko rozumiem, ale skoro jestes taki konsekwentny pod wzgledem "piractwa" to na huj podpowiadasz chlopakowi: "...Ściągnie sobie Abletona , poćwiczy , pogra i jak stwierdzi, że to nie dla niego to nic nie traci przecież :-/... " ???
no i te wspomniane przez Niedzwiedzia sample itd, tez ma sobie sciagnac NIELEGALNIE z sieci? wink

grac z plyt pirackich (o zgrozzzzo), ale uzywac pirackiego programu jak najbardziej wink

peace smile

hey hey ! ÅšciÄ…gniÄ™cie abletona pod tym wzglÄ™dem , że bawi siÄ™ tym i potem może zadecydować , czy go jara to , czy nie  . JAk nie to kasuje , a jak tak to kupuje oryginaÅ‚a.
Dajmy na to, że kupi ten sprzęt za 2 tyś PLN i mu niespasi - traci na tym z 5 baniek lekko , jeszcze płyty ... daj spokój ;-)
Wav'y/mp3 z netlabelowych produkcji ma zwykle za free - to sÄ… promosy ludzi  , a sample - jeszcze nie spotkaÅ‚em siÄ™ z pÅ‚atnymi samplami. Na necie masz tego od zajebania i to caÅ‚kiem legalnie. PÅ‚atne sample to chyba od jakiejÅ› znanej osoby z jego waÅ‚ków.
Albo jeszcze innaczej - są wersje demo Abletona i są sample , loopy, których nie musi kupować - na tym też idzie potrenować i osądzić , czy pasuje ,czy nie. Źle się wyraziłem - przepraszam krzywy

#47 2006-10-25 15:51:49 Re: SprzÄ™t dla grajka

biaggi0303
CL-rec

Maq :

biaggi0303 :

peace smile

hey hey ! ÅšciÄ…gniÄ™cie abletona pod tym wzglÄ™dem , że bawi siÄ™ tym i potem może zadecydować , czy go jara to , czy nie  . JAk nie to kasuje , a jak tak to kupuje oryginaÅ‚a.
Dajmy na to, że kupi ten sprzęt za 2 tyś PLN i mu niespasi - traci na tym z 5 baniek lekko , jeszcze płyty ... daj spokój ;-)
Wav'y/mp3 z netlabelowych produkcji ma zwykle za free - to sÄ… promosy ludzi  , a sample - jeszcze nie spotkaÅ‚em siÄ™ z pÅ‚atnymi samplami. Na necie masz tego od zajebania i to caÅ‚kiem legalnie. PÅ‚atne sample to chyba od jakiejÅ› znanej osoby z jego waÅ‚ków.
Albo jeszcze innaczej - są wersje demo Abletona i są sample , loopy, których nie musi kupować - na tym też idzie potrenować i osądzić , czy pasuje ,czy nie. Źle się wyraziłem - przepraszam krzywy

loooz, staralem sie po prostu Cie zrozumiec smile
teraz calkowicie wiem o co Ci chodzilo!

Pozdro & no offence wink

Ostatnio edytowany przez biaggi0303 (2006-10-25 15:52:13)

#48 2006-10-25 15:52:53 Re: SprzÄ™t dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
Serwis

biaggi0303 :

Maq :

biaggi0303 :

peace smile

loooz, staralem sie po prostu Cie zrozumiec smile
teraz calkowicie wiem o co Ci chodzilo!

Pozdro & no offence wink

No i piwko (tylko skończe brać antybiotyki :-( )

#49 2006-10-25 16:42:42 Re: SprzÄ™t dla grajka

Budzik
Zbanowany

ja mam reloopa rmx 30 kupiłem go w cenie 20 + traktor3 wink planuje kupic cd playery ale to są koszta zajebiste niestety... moze na raty

Ostatnio edytowany przez Budzik (2006-10-25 16:44:40)

#50 2006-10-25 19:55:42 Re: SprzÄ™t dla grajka

Wojtek
°
Serwis

Mi wystarczy co mówi Jacek Sienkiewicz  na temat Abletona w jednym w wywiadzie ---> ....Przejdźmy zatem do realizacji nagraÅ„. Jakim arsenaÅ‚em dysponujesz do generowania futurystycznych dźwiÄ™ków? ArsenaÅ‚ nie jest wcale duży. Utwory, które do tej pory sÅ‚yszaÅ‚eÅ› byÅ‚y nagrane na hardware, czyli na instrumentach, nie generowaÅ‚em tych brzmieÅ„ w komputerze, nie używaÅ‚em instrumentów wirtualnych, a komputer sÅ‚użyÅ‚ mi głównie jako sekwencer z programem Cubase. To byÅ‚ starszy Cubase, chyba 3.0 czy 3.5. W tej chwili pracujÄ™ na programie Ableton Live, którego wyszÅ‚a niedawno nowa wersja 4.0, która obsÅ‚uguje midi i zastÄ…piÅ‚a mi Cubase. To program banalnie Å‚atwy, ale daje tyle możliwoÅ›ci do tworzenia wÅ‚asnego interface i swojego podejÅ›cia do pracy z nim, że w dalszym ciÄ…gu siÄ™ go uczÄ™, odkrywam tricki, które sÄ… niebywaÅ‚e. Niesie ze sobÄ… wiele możliwoÅ›ci improwizowania podczas grania na żywo, w moim przypadku szczególnie jeÅ›li chodzi o loopy. Można w nim bowiem z loopem zrobić wszystko w czasie rzeczywistym, nie ma problemów ze zmianÄ… jego dÅ‚ugoÅ›ci, umiejscowienia poczÄ…tku itd. Posiada także bardzo dużo efektów, które kontroluje siÄ™ w czasie rzeczywistym. W pewnym sensie współpracujÄ™ z tÄ… firmÄ…, bo od lat testujÄ™ ten program i jestem w dobrym kontakcie z firmÄ… Ableton z Niemiec. Staram siÄ™ ich reklamować, bo bardzo mi siÄ™ podoba ich podejÅ›cie do tworzenia software'u, jego udostÄ™pniania i współpracy z ludźmi. Na poczÄ…tku byÅ‚ to, jak sama nazwa wskazuje, program stworzony tylko do grania na żywo i improwizowania, a w tej chwili zastÄ™puje każde urzÄ…dzenie studyjne. Może być wykorzystywany zarówno do wystÄ™pów jak i normalnej pracy w studio. W studiu używam go np. do zgrywania sygnaÅ‚u z mastera w czasie rzeczywistym i od razu odtwarzam w tempie. Można samplować z tego co siÄ™ gra!!! WracajÄ…c do instrumentów... Mam jeden sampler Yamahy, trzy syntezatory: dwa Rolandy, stare, ale nie analogowe, tylko cyfrowe JD 800, moduÅ‚ JD 990, który jest jakby bratem tego JD 800, obydwa siÄ™ nawzajem uzupeÅ‚niajÄ…. Po drodze używaÅ‚em też jeszcze paru innych syntezatorów, wypożyczonych czy kupionych przeze mnie. ByÅ‚y to m.in. Korg Prophecy, byÅ‚o parÄ™ analogów, jak SH 101, ale w nagraniu ostatniej pÅ‚yty wykorzystaÅ‚em oba Rolandy, o których wspomniaÅ‚em, Novation K-Station, maszynÄ™ perkusyjnÄ… Rolanda R-8 Mk II. Mam maÅ‚y mikser Mackie, który caÅ‚kowicie mi wystarcza. Dużo pracowaÅ‚em z samplerem: wielokrotnie samplowaÅ‚em dźwiÄ™ki z syntezatorów i poprzez resampling też stwarzaÅ‚em nowe brzmienia na bazie syntezatorów. Mam parÄ™ efektów, jednym z ulubionych moich urzÄ…dzeÅ„ w studiu jest urzÄ…dzenie do masteringu DBX-a Quantum. To taka cyfrowa maszyna ze wszystkimi potrzebnymi rzeczami w Å›rodku, jak limiter, kompresor, bramka szumów, equalizer i innymi w jednym racku. Można zmieniać niÄ… dynamikÄ™ grajÄ…c na instrumencie, jest w niej tyle opcji i ustawieÅ„, bardzo lubiÄ™ z nim pracować. ...

2006-10-25 19:55:42 Re: SprzÄ™t dla grajka

Admin
Reklamy Google
Serwis

Re: SprzÄ™t dla grajka

101

• Gadka
  •  » SprzÄ™t dla grajka

Stopka forum