kRzet... :
okej najebka wskazana
aa co polecasz?
kup 2 gramofony technicsy uzywane i mikser jakis do tego i ucz sie grac z płyt jak chcesz byc dj a nie pizda.. moja dobra rada
pozdro
Matush87 :
aaaa zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy
![]()
mianowicie pogrzeb w tych opcjach i ustaw output na kanale master'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
wtedy tak jak widać ikonka solo jest zmieniona na słuchawki![]()
enjoy
jeszcze raz thx! pozdr... jak cos to bede sie kontaktował na priv
Kędzior S_c :
kRzet... :
okej najebka wskazana
aa co polecasz?
kup 2 gramofony technicsy uzywane i mikser jakis do tego i ucz sie grac z płyt jak chcesz byc dj a nie pizda.. moja dobra rada
pozdro
motywujacee
To znaczy że np Pan-poty albo Hawtin to pizda bo grają z traktora tak ?
Kędzior S_c :
kRzet... :
okej najebka wskazana
aa co polecasz?
pozdro
sam jesteÅ› pizda ...
A jeśli chodzi o dobrą rade: to najpierw naucz sie zgrywać dobrze na słuch a potem bierz sie za samograje
pozdro
dropski :
Kędzior S_c :
kRzet... :
okej najebka wskazana
aa co polecasz?
pozdrosam jesteÅ› pizda
...
A jeśli chodzi o dobrą rade: to najpierw naucz sie zgrywać dobrze na słuch a potem bierz sie za samograje
pozdro
drops ma racje, osoby które potrafia grać na cd badz na vinylach o wiele lepiej komponują swoje sety/granie niż osoby które uzywają ukochanej funkcji synch od początku
Pozdrawiam marcin ktory nie umie grać
dropski co ty wogule pierdolisz mam w domu dwa technicsy i gram z plackow, xona dawno sprzedalem, bo uwazam ze to lipa, na poczatku bawilem sie traktorem, ale zadna frajda dla mnie, teraz czekam na dvsa zeby grać mp3 ale z gramofonów, nie wyobrazam sobie grać z traktora... dla tego mu tylko napsialem dobrą rade zeby sie nie bral za to , tylko zeby kupil sobie gramofony i się nauczył grania , normalnie , tradycyjnie, zeby byl artysta a nie kolesiem ktory włącza sync..
Matush87 :
To znaczy że np Pan-poty albo Hawtin to pizda bo grają z traktora tak ?
i powymieniaj pół świata dj którzy grają z traktora i mnie spytaj czy są też pizdami,
a ja powiem tak:
sam pograj z traktora, pograj z winyli, i odpowiedz sobie sam na to pytanie, każdy ma swoje zdanie.
pozdrawiam, mysle ze nie ma sensu dyskutowac dalej na ten temat
kRzet... :
Kędzior S_c :
kRzet... :
okej najebka wskazana
aa co polecasz?
pozdromotywujacee
masz dużo płyt na allegro tanich, nie baw sie w pedałownie, nie klikaj, myszką jak dupek,
ucz się rok dwa, sam zobaczysz jaką będziesz miał satysfakcję
nie każdy umie grać z winyli ale każdy może grać z traktora, o to w tym chodzi, zeby być dobry w tym co nie wielu potrafi dobrze, a nie naciskać myszką guziczki, za to się docenia dj , i ja za to zawsze doceniam grajka kiedy jadę na bibę, a jak chcesz iść na skróty, łatwiznę, to będziesz też grał technicznie jak milion dupków pseudo dj z choinki urwanych. wybór należy do Ciebie. to moje zdanie. a każdy ma inne i niech sobie robi co chce co mu się podoba, mnie to wali, jak pograsz na traktorze i winylach to sam dojdziesz do pewnego punktu widzenia i sam zdecydujesz co jest lepsze i wymaga czasu i poświęcenia a co jest zwykłym pozerstwem
pozdro 303
Antonio :
dropski :
Kędzior S_c :
pozdrosam jesteÅ› pizda
...
pozdrodrops ma racje, osoby które potrafia grać na cd badz na vinylach o wiele lepiej komponują swoje sety/granie niż osoby które uzywają ukochanej funkcji synch od początku
Pozdrawiam marcin ktory nie umie grać
a drops sam gra z traktora i nigdy nie widziałem, żeby miksował z placków albo z ckdów
Kędzior S_c :
a drops sam gra z traktora i nigdy nie widziałem, żeby miksował z placków albo z ckdów
no gram, dlatego smiesza mnie Twoje wypowiedzi, ale jak to pisales - to moje zdanie. A co do tego, ze nie widziales ze gram z plackow czy z CD to trudno, ja Ci niczego udowadniać nie musze
Tak, tyle żeby kupić 2x technics w przyzwoitym stanie (używane) to trzeba wydać z 2,5 k na same gramofony + systemy, bo zazwyczaj ludzie pchają je bez.. do tego w miare przyzwoity mixer, około tysiaka no chyba, że ma to być jakiś reloop bądz behringer który zacznie trzeszczeć po 2h grania.
a nie należy zapominać o samych vinylach gdzie kosztują u nas w granicy 30-40 zł? a sklepów z nimi mamy w pl tyle, że ho ho ho, więc zakup płyt sobiena początku po wydaniu około 4 tyś, na sam sprzęt ?to ilość 3-4-5 ? każdy pogra sobie że hej
takie gadanie, kup se gramofon kup se gramofon, gdyby były tańsze to każdy by z nich grał.
a to nie są tanie rzeczy jak to ferdek kiepski powtarzał. no chyba ze w wieku 30 lat dalej mieszkasz z rodzicami i stać cie na odkładanie tysiaka z wypłaty.
poza tym w wielkim powazaniu mam kto gra z jakiego nośnika, ważne co kto potrafi z niego wycisnąć
Witam, mam pytanko odnosnie glosnikow. Do tej pory gralem na glosniczkach logitecha 2.1 ( bo takie byly w domu.. . Co polecacie do domowoego grania? Cena max 1000 zl, moga byc uzywane.
aLLy :
Witam, mam pytanko odnosnie glosnikow. Do tej pory gralem na glosniczkach logitecha 2.1 ( bo takie byly w domu..
. Co polecacie do domowoego grania? Cena max 1000 zl, moga byc uzywane.
dołóż troche i bedziesz miał w domu kawał dobrego odsłuchu .
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
Matush87 :
Tak, tyle żeby kupić 2x technics w przyzwoitym stanie (używane) to trzeba wydać z 2,5 k na same gramofony + systemy, bo zazwyczaj ludzie pchają je bez.. do tego w miare przyzwoity mixer, około tysiaka no chyba, że ma to być jakiś reloop bądz behringer który zacznie trzeszczeć po 2h grania.
a nie należy zapominać o samych vinylach gdzie kosztują u nas w granicy 30-40 zł? a sklepów z nimi mamy w pl tyle, że ho ho ho, więc zakup płyt sobiena początku po wydaniu około 4 tyś, na sam sprzęt ?to ilość 3-4-5 ? każdy pogra sobie że hej
takie gadanie, kup se gramofon kup se gramofon, gdyby były tańsze to każdy by z nich grał.
a to nie są tanie rzeczy jak to ferdek kiepski powtarzał. no chyba ze w wieku 30 lat dalej mieszkasz z rodzicami i stać cie na odkładanie tysiaka z wypłaty.
poza tym w wielkim powazaniu mam kto gra z jakiego nośnika, ważne co kto potrafi z niego wycisnąć
niech sobie ziomek wezmie kredyt i kupi techniole, a za 2000 z systemami jest w stanie kupić, mikser sobie kupi juz za 300 pln, a placki są po 10 pln juz. poza tym jak chce sobie grać z traktora, to kupienie mp3 nie jest wcale takie tanie , bo wychodzi troszke mniej niz winyl, 7-8 pln od utworu , a pozatym to nie sport dla plebsów. pewnie ze nie jest tanie, wszystko co fajne jest drogie. tylko niech nie kupuje hujowych tanich gramofonów bo to jest wyrzucenie pieniedzy w bloto. lepiej odlozyc, wziąć kredyt czy cos i kupic pożądne gramofony. a jak kogos nie stać albo szkoda mu siana to niech sobie dalej żyje marzeniami , takie życie
Matush87 :
Tak, tyle żeby kupić 2x technics w przyzwoitym stanie (używane) to trzeba wydać z 2,5 k na same gramofony + systemy
ale dupcys :F
Ja mam w swietnym stanie 2 techniole i wydalem na oba z systemami okolo 1600zl.
Matush87 :
bądz behringer który zacznie trzeszczeć po 2h grania.
poraz kolejny dupcys, naczytales sie chyba opinii od syncowcow co maja informacja z przed 10 lat.
To ze Beh mial felerny model DJX700 to nie znaczy ze wszsytkie takie ma.
Matush87 :
a nie należy zapominać o samych vinylach gdzie kosztują u nas w granicy 30-40 zł? a
owszem jak masz parcie na granie nowosci bo chcesz byc cool i w ogole to tak kosztuje. Jak kupujesz uzywki, to czesciej wychodzi taniej niz daremne mp3 z beatporta.
Matush87 :
spoko, 90% setow traktorowych jest oparta na jednym schematcie. czyli nuda i jeszcze raz nuda, idealne sety bez polotu, ciagniecie trackow po 10 min, pfff
Matush87 :
no tak mp3 sa za darmo w necie.
No i najlepiej, sync, automix i skakanie i wydurnianie sie zza miksera ktorego i tak nie uzywasz, bardzo.
nie perdolenie tylko doradzanie kolesiowi zeby sobie kupil techniole,. a kolesie się wypowiadają którzy albo nie grali z gramofonów bo cisną na sync albo w ogóle nie grają z niczego ale są wielkimi ekspertami z czego się najlepiej gra.
Kędzior S_c :
nie perdolenie tylko doradzanie kolesiowi zeby sobie kupil techniole,. a kolesie się wypowiadają którzy albo nie grali z gramofonów bo cisną na sync albo w ogóle nie grają z niczego ale są wielkimi ekspertami z czego się najlepiej gra.
To niech se kurwa przeczyta te 96 stron a później zadaje dodatkowe pytania bo to już z 10 razy było wałkowane. Na normalny forum moderator by napisał ,że było i kasował dalej ciągniący się wątek a co komu się najlepiej z czego gra to każdego indywidualna decyzja.
niech sobie ziomek wezmie kredyt i kupi techniole, a za 2000 z systemami jest w stanie kupić, mikser sobie kupi juz za 300 pln, a placki są po 10 pln juz. poza tym jak chce sobie grać z traktora, to kupienie mp3 nie jest wcale takie tanie , bo wychodzi troszke mniej niz winyl, 7-8 pln od utworu , a pozatym to nie sport dla plebsów. pewnie ze nie jest tanie, wszystko co fajne jest drogie. tylko niech nie kupuje hujowych tanich gramofonów bo to jest wyrzucenie pieniedzy w bloto. lepiej odlozyc, wziąć kredyt czy cos i kupic pożądne gramofony. a jak kogos nie stać albo szkoda mu siana to niech sobie dalej żyje marzeniami , takie życie
Konkretna odpowiedź.
wydaje mi się ze granie z winyla jest lepsze niż z mp3. co sadzicie na ten temat
@ Rascal
nuda ? heh.......
nie kumam .... sam nie grasz nowości?... na bank wszystkie mp3 na kompie masz kupione w necie... grasz z vinyli fajnie ..
tak mialem behrinega teraz mam xone'a i roznica jak pomiedzy białorusia a niemcami wiec sie naczytałem tyle opinii że hej .. miałeś jakiegos ? czy sam używasz opinii wyczytanych z neta ?
i znajdz mi 2x technics z systemami za 1600zł to sam je wciagne z miejsca....
nie wnikam co jest lepsze co gorsze..w dupie to mam tak naprawde.. ja mialem Cd'ki teraz wole Abletona bo daje mi wiecej mozliwosci... niech kazdy gra z tego z czego mu wygodniej.. proste
jednak negowanie ludzi za to że chca sobie kupić kontroler na sam początek, lub jak ktoś gra z traktora to jest pizda... jest dla mnie żałosne..
a wnikanie w różnice pomiedzy co lepsze a co gorsze (mp3, vinyl,kontroler ) sie nie podejmuje boo temat był wałkowany z milion razy i odp...nikt nigdy nie znajdzie...
Ostatnio edytowany przez Matush87 (2012-10-20 22:19:57)