Gadka Szmatka / Sprzęt dla grajka

Nie jesteÅ› zalogowany.

94 95 96 97 98 
 101

• Gadka
  •  » SprzÄ™t dla grajka

#2376 2012-10-16 22:40:00 Re: SprzÄ™t dla grajka

Kędzior S_c
GSz User

Re: Sprzęt dla grajka

kRzet... :

okej najebka wskazana tongue aa co polecasz?

kup 2 gramofony technicsy uzywane  i mikser jakis do tego i ucz sie grac z pÅ‚yt jak chcesz byc dj a nie pizda.. moja dobra rada
pozdro

#2377 2012-10-16 23:10:32 Re: SprzÄ™t dla grajka

m4gik
GSz Friend

Matush87 :

aaaa zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy smile
mianowicie pogrzeb w tych opcjach i ustaw output na kanale master'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników

wtedy tak jak widać ikonka solo jest zmieniona na słuchawki smile
enjoy smile

jeszcze raz thx! pozdr... jak cos to bede sie kontaktował na priv smile

#2378 2012-10-17 07:27:46 Re: SprzÄ™t dla grajka

kRzet...
GSz User

Kędzior S_c :

kRzet... :

kup 2 gramofony technicsy uzywane  i mikser jakis do tego i ucz sie grac z pÅ‚yt jak chcesz byc dj a nie pizda.. moja dobra rada
pozdro

motywujacee smile

#2379 2012-10-17 09:28:12 Re: SprzÄ™t dla grajka

Matush87
d[ - -]b .. La la la

To znaczy że np Pan-poty albo Hawtin to pizda bo grają z traktora tak ? tongue

#2380 2012-10-17 11:34:14 Re: SprzÄ™t dla grajka

dropski
wiecznie głodny :P
SkÄ…d: wro :F
Serwis

Kędzior S_c :

kRzet... :

pozdro

sam jesteÅ› pizda big_smile ...
A jeśli chodzi o dobrą rade: to najpierw naucz sie zgrywać dobrze na słuch a potem bierz sie za samograje tongue
pozdro

#2381 2012-10-17 20:43:03 Re: SprzÄ™t dla grajka

Antonio
GSz Friend

dropski :

Kędzior S_c :

kRzet... :

pozdro

A jeśli chodzi o dobrą rade: to najpierw naucz sie zgrywać dobrze na słuch a potem bierz sie za samograje tongue
pozdro

drops ma racje, osoby które potrafia grać na cd badz na vinylach o wiele lepiej komponują swoje sety/granie niż osoby które uzywają ukochanej funkcji synch od początku smile
Pozdrawiam marcin ktory nie umie grać smile

#2382 2012-10-18 09:17:02 Re: SprzÄ™t dla grajka

Kędzior S_c
GSz User

dropski co ty wogule pierdolisz mam w domu dwa technicsy i  gram z plackow, xona dawno sprzedalem, bo uwazam ze to lipa, na poczatku bawilem sie traktorem, ale zadna frajda dla mnie, teraz czekam na dvsa zeby grać mp3 ale z gramofonów, nie wyobrazam sobie  grać z traktora...  dla tego mu tylko napsialem dobrÄ… rade zeby sie nie bral za to , tylko zeby kupil sobie gramofony i siÄ™ nauczyÅ‚ grania , normalnie , tradycyjnie, zeby byl artysta a nie kolesiem ktory włącza sync..

#2383 2012-10-18 12:13:47 Re: SprzÄ™t dla grajka

dropski
Serwis

Kędzior S_c :

zeby byl artysta a nie kolesiem ktory włącza sync

hihi ok

#2384 2012-10-18 12:24:47 Re: SprzÄ™t dla grajka

Kędzior S_c
GSz User

Matush87 :

To znaczy że np Pan-poty albo Hawtin to pizda bo grają z traktora tak ? tongue

i powymieniaj pół świata dj którzy grają z traktora i mnie spytaj czy są też pizdami,
a ja powiem tak:
sam pograj z traktora, pograj z winyli, i odpowiedz sobie sam na to pytanie, każdy ma swoje zdanie.
pozdrawiam, mysle ze nie ma sensu dyskutowac dalej na ten temat

#2385 2012-10-18 12:35:46 Re: SprzÄ™t dla grajka

Kędzior S_c
GSz User

kRzet... :

Kędzior S_c :

kRzet... :

pozdro

motywujacee smile

masz dużo płyt na allegro tanich, nie baw sie w pedałownie, nie klikaj, myszką jak dupek,
ucz się rok dwa, sam zobaczysz jaką będziesz miał satysfakcję
nie każdy umie grać z winyli ale każdy może grać z traktora, o to w tym chodzi, zeby być dobry w tym co nie wielu potrafi dobrze, a nie naciskać myszkÄ… guziczki, za to siÄ™ docenia dj , i ja za to zawsze doceniam grajka kiedy jadÄ™ na bibÄ™, a jak chcesz iść na skróty, Å‚atwiznÄ™, to bÄ™dziesz też graÅ‚ technicznie jak milion dupków pseudo dj z choinki urwanych. wybór należy do Ciebie. to moje zdanie. a każdy ma inne i niech sobie robi co chce co mu siÄ™ podoba,  mnie to wali, jak pograsz na traktorze i winylach to sam dojdziesz do pewnego punktu widzenia i sam zdecydujesz co jest lepsze i wymaga czasu i poÅ›wiÄ™cenia a co jest zwykÅ‚ym pozerstwem
pozdro 303

#2386 2012-10-18 19:58:10 Re: SprzÄ™t dla grajka

Kędzior S_c
GSz User

Antonio :

dropski :

Kędzior S_c :

pozdro

pozdro

drops ma racje, osoby które potrafia grać na cd badz na vinylach o wiele lepiej komponują swoje sety/granie niż osoby które uzywają ukochanej funkcji synch od początku smile
Pozdrawiam marcin ktory nie umie grać smile

a drops sam gra z traktora i nigdy nie widziaÅ‚em, żeby miksowaÅ‚  z placków albo z ckdów

#2387 2012-10-18 20:22:11 Re: SprzÄ™t dla grajka

dropski
Serwis

Kędzior S_c :

a drops sam gra z traktora i nigdy nie widziaÅ‚em, żeby miksowaÅ‚  z placków albo z ckdów

no gram, dlatego smiesza mnie Twoje wypowiedzi, ale jak to pisales - to moje zdanie. A co do tego, ze nie widziales ze gram z plackow czy z CD to trudno, ja Ci niczego udowadniać nie musze smile

#2388 2012-10-18 22:46:57 Re: SprzÄ™t dla grajka

Matush87
d[ - -]b .. La la la

Tak, tyle żeby kupić 2x technics w przyzwoitym stanie (używane) to trzeba wydać z 2,5 k na same gramofony + systemy, bo zazwyczaj ludzie pchają je bez.. do tego w miare przyzwoity mixer, około tysiaka no chyba, że ma to być jakiś reloop bądz behringer który zacznie trzeszczeć po 2h grania.
a nie należy zapominać o samych vinylach gdzie kosztujÄ… u nas w granicy 30-40 zÅ‚? a sklepów z nimi mamy w pl tyle, że ho ho ho, wiÄ™c zakup pÅ‚yt sobiena poczÄ…tku po wydaniu okoÅ‚o 4 tyÅ›, na sam sprzÄ™t ?to ilość 3-4-5  ? każdy pogra sobie że hej
takie gadanie, kup se gramofon kup se gramofon, gdyby były tańsze to każdy by z nich grał.

a to nie są tanie rzeczy jak to ferdek kiepski powtarzał. no chyba ze w wieku 30 lat dalej mieszkasz z rodzicami i stać cie na odkładanie tysiaka z wypłaty.

poza tym w wielkim powazaniu mam kto gra z jakiego nośnika, ważne co kto potrafi z niego wycisnąć tongue

#2389 2012-10-18 23:47:28 Re: SprzÄ™t dla grajka

aLLy
GSz User

Witam, mam pytanko odnosnie glosnikow. Do tej pory gralem na glosniczkach logitecha 2.1 ( bo takie byly w domu.. smile . Co polecacie do domowoego grania? Cena max 1000 zl, moga byc uzywane.

#2390 2012-10-19 00:14:41 Re: SprzÄ™t dla grajka

Manyac
headroom
SkÄ…d: -
Serwis

aLLy :

Witam, mam pytanko odnosnie glosnikow. Do tej pory gralem na glosniczkach logitecha 2.1 ( bo takie byly w domu.. smile . Co polecacie do domowoego grania? Cena max 1000 zl, moga byc uzywane.

dołóż  troche  i  bedziesz  miaÅ‚ w domu  kawaÅ‚ dobrego odsÅ‚uchu .
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników

#2391 2012-10-19 09:53:50 Re: SprzÄ™t dla grajka

Kędzior S_c
GSz User

Matush87 :

Tak, tyle żeby kupić 2x technics w przyzwoitym stanie (używane) to trzeba wydać z 2,5 k na same gramofony + systemy, bo zazwyczaj ludzie pchają je bez.. do tego w miare przyzwoity mixer, około tysiaka no chyba, że ma to być jakiś reloop bądz behringer który zacznie trzeszczeć po 2h grania.
a nie należy zapominać o samych vinylach gdzie kosztujÄ… u nas w granicy 30-40 zÅ‚? a sklepów z nimi mamy w pl tyle, że ho ho ho, wiÄ™c zakup pÅ‚yt sobiena poczÄ…tku po wydaniu okoÅ‚o 4 tyÅ›, na sam sprzÄ™t ?to ilość 3-4-5  ? każdy pogra sobie że hej
takie gadanie, kup se gramofon kup se gramofon, gdyby były tańsze to każdy by z nich grał.

a to nie są tanie rzeczy jak to ferdek kiepski powtarzał. no chyba ze w wieku 30 lat dalej mieszkasz z rodzicami i stać cie na odkładanie tysiaka z wypłaty.

poza tym w wielkim powazaniu mam kto gra z jakiego nośnika, ważne co kto potrafi z niego wycisnąć tongue

niech sobie ziomek wezmie kredyt i kupi techniole, a za 2000 z systemami jest w stanie kupić, mikser sobie kupi juz za 300 pln, a placki sÄ… po 10 pln juz. poza tym jak chce sobie grać z traktora, to kupienie mp3 nie jest wcale takie tanie , bo wychodzi troszke mniej niz winyl, 7-8 pln od utworu , a pozatym to nie sport dla plebsów. pewnie ze nie jest tanie, wszystko co fajne jest drogie.  tylko niech nie kupuje hujowych tanich gramofonów bo to jest wyrzucenie pieniedzy w bloto. lepiej odlozyc, wziąć kredyt czy cos i kupic pożądne gramofony. a jak kogos nie stać albo szkoda mu siana to niech sobie dalej żyje marzeniami , takie życie

#2392 2012-10-19 09:57:14 Re: SprzÄ™t dla grajka

Rascal
GSz Friend
SkÄ…d: BB
Serwis

Matush87 :

Tak, tyle żeby kupić 2x technics w przyzwoitym stanie (używane) to trzeba wydać z 2,5 k na same gramofony + systemy

ale dupcys :F
Ja mam w swietnym stanie 2 techniole i wydalem na oba z systemami okolo 1600zl.

Matush87 :

bądz behringer który zacznie trzeszczeć po 2h grania.

poraz kolejny dupcys, naczytales sie chyba opinii od syncowcow co maja informacja z przed 10 lat.
To ze Beh mial felerny model DJX700 to nie znaczy ze wszsytkie takie ma.

Matush87 :

a nie należy zapominać o samych vinylach gdzie kosztują u nas w granicy 30-40 zł? a

owszem jak masz parcie na granie nowosci bo chcesz byc cool i w ogole to tak kosztuje. Jak kupujesz uzywki, to czesciej wychodzi taniej niz daremne mp3 z beatporta.

Matush87 :

spoko, 90% setow traktorowych jest oparta na jednym schematcie. czyli nuda i jeszcze raz nuda, idealne sety bez polotu, ciagniecie trackow po 10 min, pfff

Matush87 :

no tak mp3 sa  za darmo w necie.
No i najlepiej, sync, automix i skakanie i wydurnianie sie zza miksera ktorego i tak nie uzywasz, bardzo.

#2393 2012-10-19 09:57:15 Re: SprzÄ™t dla grajka

winetu
Winet Władca Minet
Serwis

96 ston tematu a co 5-10 znowu to samo pierdolenie

#2394 2012-10-19 09:59:17 Re: SprzÄ™t dla grajka

Kędzior S_c
GSz User

nie perdolenie tylko doradzanie kolesiowi zeby sobie kupil techniole,. a kolesie się wypowiadają którzy albo nie grali z gramofonów bo cisną na sync albo w ogóle nie grają z niczego ale są wielkimi ekspertami z czego się najlepiej gra.

#2395 2012-10-19 10:01:29 Re: SprzÄ™t dla grajka

winetu
Winet Władca Minet
Serwis

Kędzior S_c :

nie perdolenie tylko doradzanie kolesiowi zeby sobie kupil techniole,. a kolesie się wypowiadają którzy albo nie grali z gramofonów bo cisną na sync albo w ogóle nie grają z niczego ale są wielkimi ekspertami z czego się najlepiej gra.

To niech se kurwa przeczyta te 96 stron a później zadaje dodatkowe pytania bo to już z 10 razy było wałkowane. Na normalny forum moderator by napisał ,że było i kasował dalej ciągniący się wątek a co komu się najlepiej z czego gra to każdego indywidualna decyzja.

#2396 2012-10-19 12:03:35 Re: SprzÄ™t dla grajka

SensiBass
GSz User

niech sobie ziomek wezmie kredyt i kupi techniole, a za 2000 z systemami jest w stanie kupić, mikser sobie kupi juz za 300 pln, a placki sÄ… po 10 pln juz. poza tym jak chce sobie grać z traktora, to kupienie mp3 nie jest wcale takie tanie , bo wychodzi troszke mniej niz winyl, 7-8 pln od utworu , a pozatym to nie sport dla plebsów. pewnie ze nie jest tanie, wszystko co fajne jest drogie.  tylko niech nie kupuje hujowych tanich gramofonów bo to jest wyrzucenie pieniedzy w bloto. lepiej odlozyc, wziąć kredyt czy cos i kupic pożądne gramofony. a jak kogos nie stać albo szkoda mu siana to niech sobie dalej żyje marzeniami , takie życie

Konkretna odpowiedź.

#2397 2012-10-19 18:58:05 Re: SprzÄ™t dla grajka

Antonio
GSz Friend

wydaje mi się ze granie z winyla jest lepsze niż z mp3. co sadzicie na ten temat

#2398 2012-10-19 22:09:16 Re: SprzÄ™t dla grajka

Ragi
Aj Lof Trans ent Szrans
Serwis

Antonio :

wydaje mi się ze granie z winyla jest lepsze niż z mp3. co sadzicie na ten temat

dobranoc.

#2399 2012-10-20 16:27:40 Re: SprzÄ™t dla grajka

Antonio
GSz Friend

ok

#2400 2012-10-20 17:08:53 Re: SprzÄ™t dla grajka

Matush87
d[ - -]b .. La la la

@ Rascal

nuda ? heh.......

nie kumam  .... sam nie grasz nowoÅ›ci?...  na bank wszystkie mp3 na kompie masz kupione w necie... grasz z vinyli fajnie ..

tak mialem behrinega teraz mam xone'a i roznica jak pomiedzy biaÅ‚orusia a niemcami wiec sie naczytaÅ‚em tyle opinii że hej .. miaÅ‚eÅ› jakiegos ? czy sam używasz opinii wyczytanych z neta ? 

i znajdz mi 2x technics z systemami za 1600zł to sam je wciagne z miejsca....

nie wnikam co jest lepsze co gorsze..w dupie to mam tak naprawde.. ja mialem Cd'ki teraz wole Abletona bo daje mi wiecej mozliwosci... niech kazdy gra z tego z czego mu wygodniej.. proste

jednak negowanie ludzi za to że chca sobie kupić kontroler na sam początek, lub jak ktoś gra z traktora to jest pizda... jest dla mnie żałosne..
a wnikanie w różnice pomiedzy co lepsze a co gorsze (mp3, vinyl,kontroler ) sie nie podejmuje boo temat był wałkowany z milion razy i odp...nikt nigdy nie znajdzie...

Ostatnio edytowany przez Matush87 (2012-10-20 22:19:57)

2012-10-20 17:08:53 Re: SprzÄ™t dla grajka

Admin
Reklamy Google
Serwis

Re: SprzÄ™t dla grajka

94 95 96 97 98 
 101

• Gadka
  •  » SprzÄ™t dla grajka

Stopka forum