Wojtek :
Rascal :
Ja teraz sie zdecydowalem na RHP-10, nie zaluje wyboru
nie wiem jak grajÄ… ale wyglÄ…dajÄ… szkaradnie
Ja tam przy wyborze sprzetu elektronicznego raczej nie patrze na wyglad , ale swoja droga na zdjeciach mi sie tez nie podobały, jednak w rzeczywistosci sa duzo mniejsze i bardziej zgrabne.. no i dobrze tłumią.
Dastin :
BzdurÄ… jest produkowac na monitorach studyjnych Alesis M1 Mk2
pozdro!
yyy..dlaczego? Sam mam takie monitory i sÄ… good
dropski :
Dastin :
Stardust :
Beyer Dynamic DT 770 Pro
Zajebiste słuchawy do produkcji!
Fajnie słychać w nich przestrzeń - polecam;)wg mnie produkowanie na sluchawach to bzdura, monitory studyjne sa od tego :F
dropski dlaczego tak sadzisz?
Dastin :
dropski :
Dastin :
Zajebiste słuchawy do produkcji!
Fajnie słychać w nich przestrzeń - polecam;)wg mnie produkowanie na sluchawach to bzdura, monitory studyjne sa od tego :F
Hmm Beyer dynamic to słuchawki typowo studyjne więc chyba są po to stworzone. Poza tym fajnie jest robić na tym i na tym. Załóżmy robisz sobie zarys projektu na słuchawkach (btw wydaje mi sie ze lepiej dopracujesz detale ) a potem mix robisz na monitorach. Gdy na słuchawkach i na monitorach uzyskujesz podobny rezultat to znaczy ,że znasz swoje odsłuchy.Podobna sprawa jest z używaniem 2 par monitorów. Tyle , że dochodzi jeszcze akustyka pomieszczenia. Jeśli nie masz środków na przygotowanie sobie pomieszczenia odpowiednio , tańszym i efektywniejszym sposobem wg mnie jest używanie słuchawek.
Przed zakupem Beyer Dynamic używałem do produkcji djskich TEchnics RP DH 1200 i to było bzdurą ale byłem zmuszony do używania ich ze względu na chujowych sąsiadów i monitory mogłem odpalać sporadycznie tylko do "sprawdzenia" jak wyszedł mi projekt jaki zrobiłem na tych słuchawach technicsa. Przez co nauczyłem sie jak one przekłamują podbijająć środek. Większosć z rzeczy które wydałem w tym roku były robione właśnie na RPDH1200 (m.in. remix Endeavour Siasi supportowany przez Umka) Grunt to sobie radzić z tym co sie ma. Pamiętaj , że niektórzy nie mają warunków bądź też pieniędzy na sensowne monitory studyjne i w tym wypadku słuchawki są lepszą opcją.
pozdro!
dobrze prawi chlopak, 100% racji
LSDj :
http://allegro.pl/czarne-sluchawki-z-smycza-do-mp3-mp4-minijack3-5-i1371628176.html
polecam
ten guzik na dole przy słuchawkach to jest pewnie jakiś mikser?? ehheheh
ADHD 1986 SC :
LSDj :
http://allegro.pl/czarne-sluchawki-z-smycza-do-mp3-mp4-minijack3-5-i1371628176.html
polecamten guzik na dole przy słuchawkach to jest pewnie jakiś mikser?? ehheheh
Ty sie kurwa smiejesz a nie wiesz ilu chinczykow zginelo przy tworzeniu tych sluchawek ilu bylo torturowanych, ilu nie dostalo swojej miski ryzu. Pomysl o tym kolego!
n3rv :
ADHD 1986 SC :
LSDj :
polecamten guzik na dole przy słuchawkach to jest pewnie jakiś mikser?? ehheheh
Ty sie kurwa smiejesz a nie wiesz ilu chinczykow zginelo przy tworzeniu tych sluchawek ilu bylo torturowanych, ilu nie dostalo swojej miski ryzu. Pomysl o tym kolego!
no no , głodne dzieci pewnie je składały a pod stołem gryzły się dwa psy hehehe
my tu się śmiejemy ale taka prawda ...
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
ktoś miał do czynienia z tą marką?
Wavejumper :
Dastin :
pozdro!yyy..dlaczego? Sam mam takie monitory i sÄ… good
Też tak myślałem jak miałem z nimi do czynienia pierwszy raz...
No nie oszukujmy sie , za tą cene nie kupisz pożądnych głośników co dopiero mówić o monitorach. Nie są to kiepskie monitory jak na początek ale gdy usłyszysz coś grającego lepiej stwierdzisz jaką "kupą" one są Mało przestrzeni mało mocy a poza tym bas reflex jest spierdolony i przy niektórych dolnych częstotliwościach głośnik "dodaje" od siebie co jest największą wadą tego modelu jak dla mnie. Miałem z nimi do czynienia jakis czas i poprostu nie polecam zwłaszcza do elektroniki. Jeśli mixujesz jakies instrumenty akustyczne , live bandy to jeszcze mogą dać rade ale jeśli chcesz robić techno to lepiej dozbierać kasy na cos lepszego takie moje zdanie na ich temat
Witam serdecznie
poszukuje sluchaweczek do 400 zl do grajcowania.
jak narazie moja uwage przykuly:
Shure SRH750DJ
Allen&Heath XD-40
Beyerdynamic DJX-1
a wy mozecie cos mi doradzic?
z gory dziekuje za pomoc
k_mill :
http://skylark.com.pl/producent/wesc/
ktoś miał do czynienia z tą marką?
mam od nich bluze.jest fajna. hahah
Dave Haco :
Witam serdecznie
Shure SRH750DJ
Allen&Heath XD-40
Beyerdynamic DJX-1
z gory dziekuje za pomoc
'
troche ponad budzet, ale sam uzywam i warto.
Marceli aka speedy :
Dave Haco :
Witam serdecznie
Shure SRH750DJ
Allen&Heath XD-40
Beyerdynamic DJX-1
z gory dziekuje za pomoc'
troche ponad budzet, ale sam uzywam i warto.
doloz 250 i hup se hd25
ktos moze sie fachowo wypowiedziec???
Mial Ktos z Was stycznosc z tymi sluchawkami:
Panasonic HJE120E
wlasnie padl mi kabel w creativach ep630 i zdecydowanie nie chce ich juz, a to ze wzgledu na slaby srodek i dosc mocny bas
w sumie zastanawiam sie jeszcze nad sony ex10
i prosze nie proponowac mi zadnych studyjnych, hifi bo takie posiadam i jestem zadowolony
interesuja mnie zwykle do mp3 do 40 zl
dzieki,pozdrawiam
mam do opchnięcia Logitech G35 7.1 zajebiście grają