Faff :
Faff napisał:
Podpinam Eclera Evo 4 pod ciągnika, chcę zmappować guziki i dupsko blade. . . Ciągnik widzi mixer, naciskam learn i kręcę gała i ..................... (pustka)? Mam Traktora scrach pro. Może zobaczyć na innej wersji
sproboj na traktorze 3. ja mam traktora 3 i evo 4, wszysko mi dziala bez najmniejszego problemu... jak Ci sie nie uda, to sproboj evo 4 wpiac przez jakis kontroler midi.
siemka
mam maya 44 usb... chce sie jej pozbyc, mam zyda który wezmie ja za dobra kase jak mu zrobie z tego zestaw ala " traktor scratch ". ktos mi powie ktory program jest na tyle inteligentny, ze nie trzeba przedwzmacniaczy gramofonowych ? cos czytalem, ze mixvibes... ale nie jestem pewien.
cheers
Tylko bez jakichs głupich tekstów bo nie mam pojecia o tym w ogole;] jesli mam osobna karte muzyczna i zintegrowana czy da sie zrobic z tego ze do jednego sluchawki drugie wyjscie na głosniki i ogarniac wtedy na jakims programie? co trzeba zrobic?
MichaeL9 :
Tylko bez jakichs głupich tekstów bo nie mam pojecia o tym w ogole;] jesli mam osobna karte muzyczna i zintegrowana czy da sie zrobic z tego ze do jednego sluchawki drugie wyjscie na głosniki i ogarniac wtedy na jakims programie? co trzeba zrobic?
a teraz jeszcze powiedz czy masz zewnętrzna "osobną" karte dwukanałowa, bo jak masz dwu kanałowa to jedno pod jeden kanal, drugie pod drugi. W sumie nie mamkarty zewnętrznej ale mysle ze tak idzie zrobic.
a zeby podzielic na dwie karty to nie wiem
może pomoglem moze nie
Paladyn :
MichaeL9 :
a teraz jeszcze powiedz czy masz zewnętrzna "osobną" karte dwukanałowa, bo jak masz dwu kanałowa to jedno pod jeden kanal, drugie pod drugi. W sumie nie mamkarty zewnętrznej ale mysle ze tak idzie zrobic.
może pomoglemmoze nie
zewnetrzna tzn ? no gosciu ja kompletnie zielony jestem. chodzi o to ze mam zintegrowana + do tego w kompie SB X-Fi Xtreme audio
MichaeL9 :
Paladyn :
MichaeL9 :
może pomoglemmoze nie
zewnetrzna tzn ? no gosciu ja kompletnie zielony jestem. chodzi o to ze mam zintegrowana + do tego w kompie SB X-Fi Xtreme audio
poszukaj w necie czy jest Ta twoja dodatkowa karta ( ona nie jest zewnetrzna) jest dwukanałowa jeśli jest to spoko
a tak jak Ty chcesz zrobić zeby podzielić dzwięk na dwie różne to nie mam pojęcia jak to zrobić
MichaeL9 :
kazdy nowszy soft raczej nie bedzie obslugiwal 2 kart z prostego powodu, z duzym prawdopodobienstwem beda roznice czasowe jezeli chodzi o dzwiek (to co bedziesz slyszal z jednej i drugiej karty moze sie rozjezdzac w czasie)
lepiej ogarnij temat czy masz 4.1 5.1 itp. bo np. w virtual dj ustawiasz se np. odsłuch "glosnik przedni" czyli np. zielone wyjscie
a wyjscie na np. "centralnym "czyli np. niebieskie wyjscie w karcie
ustawiasz na karcie ze maz niby 4 glosniki.. a w wirtualu w ustawieniach se kombinujesz tak zeby titało..
chyba oto ci chodzi
o własnie koles o to chodzi, mam 5.1 poprostu myslałem ze majac dzwiekowa osobna i zintergrowana mozna to ogarnac. pokombinuje na dniach i napisze
MichaeL9 :
Ja mam 3 karty ( zintegrowana, wew, zew) i mozna stosowac rozne kombinacje:
1) Jesli masz zewnetrzna 2-kanałową to w opcjach programu ( np. Virtual Dj) wybierasz głośniki pod jeden, sluchawki pod drugi kanal albo głosniki do karty SB a słuchawki pod zintegrowana karte.
2) Jesli masz zintegrowana i wewnetrzna( musisz ja dobrze zainstalowac czasami sa konfikty ze sprzętem) to w opcjach programu ustawiasz głosniki pod zintegrowana a sluchawki pod wewnetrzna albo odwrotnie.
Aby prawidłowo zainstalowac 2 karty musisz najpierw zainstalowac zintegrowana a pozniej
wyłaczyc w biosie port gier na zintegrowanej karcie i zainstalowac 2 wewnetrzna. Z zewnetrrznymi na usb nie powinno byc zadnych problemow.
Ja ustawilem sobie zewnetrzna SB- pierwszy kanal pod wieze a drugi pod głosniki 2.1 a zintegrowaną pod słuchawki. 3 wewnetrznej karty w ogole nie używam.
ultяaBMX :
ma juz ktos Traktora Pro 1.2 ??
Users of TRAKTOR PRO and TRAKTOR SCRATCH PRO are treated to three extra effects in this 1.2 version. Taking the total to 24 highly creative and professional effects, this update adds a Beat Slicer, and Formant Filter and a Peak Filter to your arsenal of weapons- all of which need to be heard to be believed.
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
drzazga :
siemka
mam maya 44 usb... chce sie jej pozbyc, mam zyda który wezmie ja za dobra kase jak mu zrobie z tego zestaw ala " traktor scratch ". ktos mi powie ktory program jest na tyle inteligentny, ze nie trzeba przedwzmacniaczy gramofonowych ? cos czytalem, ze mixvibes... ale nie jestem pewien.
cheers
mixvibes sie sprawdzi bez przedzwacniaczy z majeczką
skarabeusz :
ultяaBMX :
ma juz ktos Traktora Pro 1.2 ??
Users of TRAKTOR PRO and TRAKTOR SCRATCH PRO are treated to three extra effects in this 1.2 version. Taking the total to 24 highly creative and professional effects, this update adds a Beat Slicer, and Formant Filter and a Peak Filter to your arsenal of weapons- all of which need to be heard to be believed.
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
dzieki
wie ktos moze czy da sie podlaczyc serato z softem traktora?? bo slyszalem ze jest taka opcja podobno
jest mozliwosc zmiany pitcha w traktorze o wiecej/mniej, niz 8 %?
Blay :
jest mozliwosc zmiany pitcha w traktorze o wiecej/mniej, niz 8 %?
settings/deck preferences/ transport- tam przestawiasz Pitch Range (maksymalnie do +/- 100%)
thx
zainstalowalem nowego traktora ale nic sie nie zmienil. nie widze tez nowych efektow. co jest ?
Refrigerator :
zainstalowalem nowego traktora ale nic sie nie zmienil. nie widze tez nowych efektow. co jest ?
format C
dlaczego tak ?
a i jeszcze nie pokazuje mi bpm. caly czas jest 0.00
Refrigerator :
dlaczego tak ?
a i jeszcze nie pokazuje mi bpm. caly czas jest 0.00
format C i D
Gracjer :
Refrigerator :
dlaczego tak ?
a i jeszcze nie pokazuje mi bpm. caly czas jest 0.00format C i D
to byłoby zdecydowanie najlepsze rozwiazanie.
mam tylko C.
w dupieście byli