Gadka Szmatka / JUNO, BEATPORT, iTunes

Nie jesteÅ› zalogowany.

6

• Gadka
  •  » JUNO, BEATPORT, iTunes

#26 2009-07-22 21:05:38 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

splatter[kts]
GSz Friend

Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

Musisz wpisać dane tak jak masz je na karcie tj. JAN ŚWIĘTOJAŃSKI jak masz nadrukowane to piszesz to bez polskich liter, najlepiej dużymi literami JAN SWIETOJANSKI. często właśnie to jest powodem odrzucania transakcji.
2 kwestia - kiedy Ci upływa termin ważności karty? Niektóre sajty odrzucają płatność jeśli za miesiąc wygasa ważność. 2x takie coś miałem...

#27 2009-07-22 21:15:44 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

magu
GSz VIP
SkÄ…d: Dubai
Serwis

pawloooo :

Your transaction has been declined. Please check to make sure your information is filled out and correct

na beatport
sad

sprawdz numer cv2 czy jak sie tam to nazywa big_smile na odwrocie karty tongue moze byc bledny gdyz w moim przypadku mialem to 2 razy i nie moglem dokonywac platnosci na necie i qrwa za kazdymr azem musialem nowa karte wyrabiac ...... i placic za to dodatkowo sad

#28 2009-07-22 21:22:46 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

pawloooo
GSz Friend
SkÄ…d: fdgfdg

splatter[kts] :

Musisz wpisać dane tak jak masz je na karcie tj. JAN ŚWIĘTOJAŃSKI jak masz nadrukowane to piszesz to bez polskich liter, najlepiej dużymi literami JAN SWIETOJANSKI. często właśnie to jest powodem odrzucania transakcji.
2 kwestia - kiedy Ci upływa termin ważności karty? Niektóre sajty odrzucają płatność jeśli za miesiąc wygasa ważność. 2x takie coś miałem...

nie no próbowaÅ‚em na różne sposoby  dużymi literami, z polskimi znakami i bez ,  drugie imiÄ™  też nie pomaga , pawloooo też nie dziaÅ‚a ; )

#29 2009-07-22 22:13:14 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

skarabeusz
GSz Friend
SkÄ…d: Biegun Zimna

Na beatporcie przez pay pal kupuje. Prosto i wygodnie krzywy Oczywiście konto Pay Pal powiązane mam z kartą kredytową i rachunkiem bankowym wink

#30 2009-07-22 22:33:04 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

BASS
GSz Friend

pawloooo :

Na pewno mogÄ™ kupować  na necie bo dostaÅ‚em  takÄ… kartÄ™   z  numerami które  sie zdrapuje .WÅ‚aÅ›nie do przelewów i chyba zakupów internetowych (chyba).Dodam ,ze jest to karta visa  i znajduje siÄ™ na niej wszystko co byÅ‚o potrzebne do wypeÅ‚nienia  ten 3 cyfrowy kod zabezpieczajÄ…cy itp.

W sklepach normalnie mogÄ™ niÄ… pÅ‚acić  to czego na necie  nie ?

Wiecie co by mi pomogÅ‚o  , gdyby ktoÅ› z was   napsisaÅ‚ mi co robi  gdy kupuje mp3  np na junodownload. Pokolei  w punktach  zkÄ…d co przepisuje  i przykÅ‚ad jakiÅ› . Może po prostu coÅ› źle robiÄ™.

a ja odnosze wrazenie ze chyba mylisz pojecia ... kody do zdrapywania dostales zapewne do transakcji internetowych ale na zasadzie przelewu... a obciazanie twojej karty srodkami przez np sklep internetowy w ktorym robisz zakupy to troche inny system dzialania.

Inna sprawa to taka ze nie kazda karta kredytowa posiadajaca wszystkie potrzebne numery itp (ktora byc moze posiadasz) jest dostosowana do transakcji miedzynarodowych.
Z rok temu sam sobie wyrabialem i to wszystko mi mowili ale niestety juz nie pamietam.

wez najlepiej udaj sie do jakiejs kompetentnej osoby z twojego banku i niech ci wyjasni bo skad ktos na forum moze wiedziec co ten bank ci wcisnal za karte

Ostatnio edytowany przez BASS (2009-07-22 23:04:52)

#31 2009-07-22 22:55:50 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

skusnierczyk
GSz VIP
SkÄ…d: Wroclaw

Kto mowil ze potrzebna kredytowka to nie prawda

Wystarczy zwykla visa electron , jakas inna debetowka z banku
Ja mam debetowke z mbanku , wystarczylo zadzownic do mbanku i powiedzziec ze sie chce odblokowac do placenia w necie i tyle, ustalasz sobie limity ilosci transakcji i to tyle

Mozna wszedzie i wszystko placic jak mowil ramol , nie ma sklepu na necie co by nie akceptowali tego o/ , nie ma serwisu

Tylko usrala sie moda ze musi byc kredytowa bo w standarcie debetowki sa zablokowane

Tak samo jest w innych bankach , nie trzeba placic za nic, wystarczy zadzownic na linie do nich i popytac

+ Polaczenie tej karty z paypal i masz bezprowizyjne transakcje na calym swiecie :F

@ pawlooo
ps2

Napisz mi pokolei
1. jaki bank?
2. Jakie konto ? ( nazwa)
3. Jaka karta?

#32 2009-07-23 00:27:39 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

trzystatrzy303
GSz Friend
SkÄ…d: z eNeMCrew/jersey/malbork

skusnierczyk :

Ja mam debetowke z mbanku , wystarczylo zadzownic do mbanku i powiedzziec ze sie chce odblokowac do placenia w necie i tyle, ustalasz sobie limity ilosci transakcji i to tyle

Mozna wszedzie i wszystko placic jak mowil ramol , nie ma sklepu na necie co by nie akceptowali tego o/ , nie ma serwisu

Tylko usrala sie moda ze musi byc kredytowa bo w standarcie debetowki sa zablokowane

Tak samo jest w innych bankach , nie trzeba placic za nic, wystarczy zadzownic na linie do nich i popytac

+ Polaczenie tej karty z paypal i masz bezprowizyjne transakcje na calym swiecie :F

@ pawlooo
ps2

Napisz mi pokolei
1. jaki bank?
2. Jakie konto ? ( nazwa)
3. Jaka karta?

4. Jaki pin ?

#33 2009-07-23 00:31:14 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

Pedro Dust
GSz Friend
SkÄ…d: Marlboro
Serwis

pawloooo :

Witam , chciaÅ‚em zakupić mp3  w sieci. WypeÅ‚niÅ‚em co trzeba i zakup sie nie udaÅ‚.  WyskoczyÅ‚ mi  komunikat: 

"Unfortunately your payment was refused by the finanacial instrustion . No money will be deduced from your credit card . the order will not be processes."

zakupu prubowÄ…Å‚em dokonać  na  djtunes   podobnÄ… sytuacje miaÅ‚em na junodownload

wie ktoÅ›  w czy może być problem ??  może mam coÅ› zablokowane ?

spisz wszystkie dane z karty, sprawdze czy u mnie na kompie pojdzie hihi

#34 2009-07-23 00:50:55 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

Rav
C&C bookings / Wooded
Serwis

w jakim systemie masz karte (Visa, Mastercard, American Express)? Kredytowka czy debetowka? Przez jaki bank wydana?

#35 2009-07-23 09:45:32 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

BASS
GSz Friend

skusnierczyk :

tutaj to juz sie troche zapedziłes wink

nie każdy system płatniczy jest przystosowany do obsługi karty debetowej
Karta kredytowa jest najpopularniejszym miedzynarodowym systemem płatniczym stad tez i wiele formularzy płatnosci jest zaprojektowanych własnie pod taka opcję czyli:

Type of Credit Card:
Credit Card No:
Cvc:
Credit Card Name: 
Expiry Date:

... a opcja bankowego przelewu miedzynarodowego z racji dłuższego terminu realizacji oraz jego kosztów u niektorych w ogole nie wchodzi w gre.

Taka polityke prowadzi chociazby znana holenderska bileteria Ticketonline.nl - tam zaplacisz tylko kredytowka a przelewy bankowe są dostępne tylko dla posiadaczy kont w bankach holenderskich.

Podobna sytuacje mialem ze dwa lata temu jak oplacałem prom do Anglii w Norfokline.
Nie pamietam teraz gdzie ale kupowałem kiedys jeszcze w kilku miejscach przez internet i sytuacja była identyczna.
Teraz to sie juz zmienia ale mimo wszystko w wielu miejscach nadal jedynym systemem platnosci jest karta kredytowa bo jest najpopularniejsza.

jak by kogos interesowaÅ‚o to tutaj sa rodzaje kart dostepnych na naszym rynku' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników

Ostatnio edytowany przez BASS (2009-07-23 09:50:55)

#36 2009-07-23 09:50:57 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

BoxSter
Clinc House
SkÄ…d: WLKP
Serwis

ja wszystkim nieogarniającym temat proponuje dział Muza hihi

#37 2009-07-23 10:00:46 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

skusnierczyk
GSz VIP

BASS :

skusnierczyk :

tutaj to juz sie troche zapedziłes wink

nie każdy system płatniczy jest przystosowany do obsługi karty debetowej
Karta kredytowa jest najpopularniejszym miedzynarodowym systemem płatniczym stad tez i wiele formularzy płatnosci jest zaprojektowanych własnie pod taka opcję czyli:

Type of Credit Card:
Credit Card No:
Cvc:
Credit Card Name: 
Expiry Date:

... a opcja bankowego przelewu miedzynarodowego z racji dłuższego terminu realizacji oraz jego kosztów u niektorych w ogole nie wchodzi w gre.

Taka polityke prowadzi chociazby znana holenderska bileteria Ticketonline.nl - tam zaplacisz tylko kredytowka a przelewy bankowe są dostępne tylko dla posiadaczy kont w bankach holenderskich.

Podobna sytuacje mialem ze dwa lata temu jak oplacałem prom do Anglii w Norfokline.
Nie pamietam teraz gdzie ale kupowałem kiedys jeszcze w kilku miejscach przez internet i sytuacja była identyczna.
Teraz to sie juz zmienia ale mimo wszystko w wielu miejscach nadal jedynym systemem platnosci jest karta kredytowa bo jest najpopularniejsza.

jak by kogos interesowaÅ‚o to tutaj sa rodzaje kart dostepnych na naszym rynku' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników

odnoszac sie do Twojej wypowiedzi ,
Byc moze tak jest , narazie nie mam czasu ale wieczorem sporobuje sie zarejestrowac na ticketonline.nl i sprawdzic to

Przeciez sa tam wszystkie numery jakie ma karta
Fizycznie karta kredytowa nie rozni sie niczym od debetowki
Chodzi mi nie o jej wyglad ale o nr karty , cv2 , i te inne pierdoly ktore sie wypelnia przy platnosci na necie , expire date czy jak to sie pisze

Kredytowka rozni sie sposobem pobierania kasy , ale to wszyscy wiedza nie trzeba tlumaczyc

Tak jak mowie napisalem tak bo placilem w wielu serwisach i zawsze sie udawalo  , miimo iz nie raz pisalo ze only credit card czy cos w ten desen
Sporbuje sie jakos przekonac z tym ticketonline.nl , byc moze nie wszedzie sie da placic
I dam znac

#38 2009-07-23 10:38:09 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

miniboy
Chlorianin
SkÄ…d: Warszawa

@plawloo jak masz w pkobp to się nie martw, bo ja mam i też nie mam mozliwości robienia jakikolwiek (bezpośrednich) zakupów w sieci

#39 2009-07-23 11:16:27 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

KuczyN
.

miniboy :

@plawloo jak masz w pkobp to się nie martw, bo ja mam i też nie mam mozliwości robienia jakikolwiek (bezpośrednich) zakupów w sieci

to dziwne, bo ja ma rachunek bankowy w PKO BP i mam możliwość robienia zakupów w sieci w Polsce, ja i za granicą tongue

innym problemem jest to, że w tym banku kartą debetową można płacić na terenie kraju, natomiast aby dokonać płatności za granicą trzeba posiadać karte kredytową

może w obecnym czasie coś sie zmieniło w tym banku i nowe karty debetowe maja odpowiednie rozszerzenie, które pozwala na płatność zagraniczną, w każdym bądz razie kilka miechów temu był z tym problem

#40 2009-07-23 11:36:55 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

ram0l
Zbanowany

pawloooo, daj sobie spokój z tym i przyjmij do wiadomości, że jesteś po prostu jeszcze na to za głupiutki.

#41 2009-07-23 12:07:07 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

BASS
GSz Friend

skusnierczyk :

Tak jak mowie napisalem tak bo placilem w wielu serwisach i zawsze sie udawalo, miimo iz nie raz pisalo ze only credit card

a to chyba ze jest tak jak mowisz (wtedy zwracam honor wink ) - ja mialem na mysli "jawnie" udostepniane opcje platnosci bo czesto nazewnictwo kart jest jednak rozdzielone.

#42 2009-07-23 12:40:46 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

skusnierczyk
GSz VIP

BASS :

skusnierczyk :

Tak jak mowie napisalem tak bo placilem w wielu serwisach i zawsze sie udawalo, miimo iz nie raz pisalo ze only credit card

a to chyba ze jest tak jak mowisz (wtedy zwracam honor wink ) - ja mialem na mysli "jawnie" udostepniane opcje platnosci bo czesto nazewnictwo kart jest jednak rozdzielone.

Nawet chyba w paypalu , na caly swiat znany , pisze ze tylko karty kredytowe
Juz nie pamietam bo zakladalem jakis czas temu , !
A ludzie podpinaja debetowki , wirtualne , prawie wszystko , tylko trzeba do banku zadzownic i ze udostepnili transakcje taka karta w necie

#43 2009-07-23 12:40:57 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

winetu
Winet WÅ‚adca Minet
Serwis

A masz fundusze na koncie ?

#44 2009-07-23 13:12:08 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

missext
CZYN ZLOO 666
SkÄ…d: starachowice/bielsko biala
Serwis

KuczyN :

miniboy :

to dziwne, bo ja ma rachunek bankowy w PKO BP i mam możliwość robienia zakupów w sieci w Polsce, ja i za granicą tongue

innym problemem jest to, że w tym banku kartą debetową można płacić na terenie kraju, natomiast aby dokonać płatności za granicą trzeba posiadać karte kredytową

może w obecnym czasie coś sie zmieniło w tym banku i nowe karty debetowe maja odpowiednie rozszerzenie, które pozwala na płatność zagraniczną, w każdym bądz razie kilka miechów temu był z tym problem

mam rachunek w pko bp i normalnie mam konto na pay pal bez zadnych problemow

#45 2009-07-23 13:43:06 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

Susanna

SkÄ…d: masz?

sądząc po wiadomościach od bp można zasugerować właśnie, że to nie dane są problemem, a saldo. a może nie masz w pełni aktywowanej karty do transakcji na portalach tego typu? wszystko jest możliwe. tak jak Skarbi pisał, Paypal też jest wygodny.

#46 2009-07-23 13:55:42 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

ThieV
Koniu ! o/
Serwis

jak masz w ing to sobie zalóż Wirtualną karte do placenia w sieci, 10 minut roboty i wszystko smiga jak trza smile

#47 2009-07-24 00:27:24 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

skusnierczyk
GSz VIP

POTWIERDZAM karta z Inteligo VIsa debetowka
SPrawdzone dziala do platnosci w necie bez dzownienia do banku itd :F
Odrazu mozna korzystac
W poniedzialek sprawdzam kolejne konta i karty  , ING i alior

Obalamy mity
hihi

PS2
tak sobie siedze i dumam , kurcza teraz zeby komus kase z konta opierdolic to nie trzeba znac pinu hasel jednorazowych ITD itp
Wystarczy sama karte ukrasc , przepisac dane i basta
Kwestia tez limitow no ale ....
Tyle ze kasy nie bedziemy mieli w rece no ale sobie cos kupimy big_smile

#48 2009-07-24 09:15:20 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

pawloooo
GSz Friend

a wÅ‚aÅ›nie wytÅ‚umaczcie  mi o  co chodzi z paypalem

#49 2009-07-24 09:49:53 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

pawloooo
GSz Friend

aby przelac kase na konto  paypal  trzeba to zrobić  ?  " Powiąż kartÄ™ z kontem PayPal i potwierdź jÄ…"

Numer IBAN  gdzie go znajdÄ™

mam konto w pko bp  jakÄ… nawe banku wpisac

bo tego nie mogÄ™ zrobić      :

Powiąż z kontem PayPal i potwierdź kartę kredytową

tak mi pisze

Ta karta kredytowa została odrzucona przez bank, który ją wystawił. Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat powodów odrzucenia karty, skontaktuj się z działem obsługi klienta wystawcy karty kredytowej. Możesz ewentualnie spróbować dodać inną kartę kredytową.

Ostatnio edytowany przez pawloooo (2009-07-24 10:03:46)

#50 2009-07-24 10:21:03 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

Susanna

SkÄ…d: masz?

no i to też wyjaśnia informacje na beatport jak próbujesz ją płacić - nie jest do końca zatwierdzona. Idź z nią do banku i załatw to

2009-07-24 10:21:03 Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

Admin
Reklamy Google
Serwis

Re: JUNO, BEATPORT, iTunes

6

• Gadka
  •  » JUNO, BEATPORT, iTunes

Stopka forum