nexy :
DJ nie może skupić się na graniu, bo musi być czujny i w razie czego być przygotowanym do ewentualnej ucieczki!
chłopaki, macie Nike'i pokupowane?
wiem, że topic poważny i też się wypowiem 'na poziomie' ale to zdanie mnie rozjebało
Susanna :
nexy :
DJ nie może skupić się na graniu, bo musi być czujny i w razie czego być przygotowanym do ewentualnej ucieczki!
chłopaki, macie Nike'i pokupowane?
wiem, że topic poważny i też się wypowiem 'na poziomie' ale to zdanie mnie rozjebało
w moich Nike'ach daleko nie dobiegne za duże kloce
a wracając do tematu to Jebać Z... !!! tyle lat ta mafia kręci lody i nie ma nikogo kto mógłby się z tym na dobre uporać
MarioDaSoul :
A już dawno temu słyszałem, że DJ'e muszą się gdzieś rejestrować w jakimś urzędzie i podatki płacić od zarobków! Może ktoś też coś takiego słyszał ?
to akurat logiczna sprawa...jesli bierzesz kase z grania to powiniennes placic podatek, ale powiniennes tez miec mozliwosc odliczenia od podatku wkladu w swoja dzialalnosc (płyty,dojazdy itp)
maniek_ :
MarioDaSoul :
A już dawno temu słyszałem, że DJ'e muszą się gdzieś rejestrować w jakimś urzędzie i podatki płacić od zarobków! Może ktoś też coś takiego słyszał ?
to akurat logiczna sprawa...jesli bierzesz kase z grania to powiniennes placic podatek, ale powiniennes tez miec mozliwosc odliczenia od podatku wkladu w swoja dzialalnosc (płyty,dojazdy itp)
akurat organizator moze z toba spiac umowe o dzielo wiec i tak sie z podatkow rozliczysz wiec np zamiast 500 pln wezmiesz 420 ;/
trzeba bedzie sie przezucic na live
Artykuł dory ,chociaż sytuacja nie jest tak tragiczna jak napisał autor.Chodzi mi o zakupy na Beatporcie czy Juno download.Nie ma żadnego problemu z zakupem mp3.Wszystko przebiega ekspresowo.Na beatporcie jest troche drożej bo trzeba zabecelować podatek vat w wysokości 15 % . Jest jeszcze oczywiście polski skylark,czasem biore nute z tej strony,jest tania ,bo ok 5,50 za mp3 w najlepszej jakości ,ale mniejszy wybór.
a gdzie są moje piniądze za las :F
taaa...
.liveat'y pozostają..jeśli oczywiscie............
PIN_U :
a gdzie są moje piniądze za las :F
pieron jasny łognisty siarczysty
Licencja na didżejowanie wg ZPAV, ZAiKS i STOART
Spotkanie prasowe, odbędzie się 16 lipca 2009 na III piętrze klubu Traffic przy ul. Brackiej 25 w Warszawie. Początek o godz. 11:00.
"Licencja na didżejowanie" to wspólna inicjatywa ZPAV, ZAiKS i STOART, która ułatwi legalne odtwarzanie muzyki przez DJów w całej Polsce. Wspólna oferta dla prezenterów muzycznych wszystkich trzech Organizacji Zbiorowego Zarządzania jest przykładem na to, że można uprościć procedury pozyskiwania prawa do publicznego odtwarzania muzyki. W tym celu na spotkaniu odbędzie się prezentacja specjalnej platformy internetowej służącej do pobierania licencji dla DJów.
n e s t :
Djemba :
n e s t :
zobaczymy co z tego wyjdzie brzmi dobrze - wyjdzie chujowo
ciekawe ile ta licencja bedzie kosztowac
i czy to będzie jednorazowe czy "pre-paid"
z tego co słyszałem to pre-paid
nie kumam...zrobie np produkcje, wypale na mp3, wrzuce plytke do auta podjade pod siedzibie zaiks'a, siade na laweczce i wlacze sobie muze to mi mandat wpier**la?
Jak w tym przypadku z wlasnymi produkcjami? bo dla mnie to nie jest jasne a ktos mi moze wytlumaczy...bo po zaiks'ie to chyba nie wiadomo czego sie mozna spodziewac...
i dodam ze np akurat zbierze sie z 30 osob i zaczna tanczyc?
Virtoooz :
nie kumam...zrobie np produkcje, wypale na mp3, wrzuce plytke do auta podjade pod siedzibie zaiks'a, siade na laweczce i wlacze sobie muze to mi mandat wpier**la?
Jak w tym przypadku z wlasnymi produkcjami? bo dla mnie to nie jest jasne a ktos mi moze wytlumaczy...bo po zaiks'ie to chyba nie wiadomo czego sie mozna spodziewac...
kwestia jeszcze tego czy uzywales do produkcji oryginalnego oprogramowania
a sample ? nie mam pojęcia jak jest z samplami - są darmowe strony z samplami, tam gówno jest, każdy ściąga torrenty czy inne paczki które są zripowane z normalnych wydań sklepowych, co jest piractwem.. przejebka