dropski :
k_mill :
22 maj 2009
Sentence Pres. Anthony Pappa - Piekarniaoooo pappa .. tylko czemu wawa :F .. na slask go dawac!
grał już kiedyś w Katowicach, stare dzieje..
dropski :
Interfusion :
dropski :
oooo pappa .. tylko czemu wawa :F .. na slask go dawac!ruszył byś raz kiedyś do nas tyłek ,a nie marudzisz
nie ma gdzie spac
a na dworcu smierdzi sikami
jedziesz, bawisz się ,a śpisz w pociagu powrotnym
MILLER FRESH SOUND pres EASYBOOKING NIGHT - GUILLAUME & THE COUTU DUMONTS @ KLUB 55 - 28.03.2009
GUILLAUME & THE COUTU DUMONTS LIVE! (musique risquee, circus company)
SLG LIVE! (cynosure, trapez, level)
AUSTER & NEWMAN (drive crew)
POL_ON (channels)
QB (easybooking)
start: 22.00
entry: 20
Zapraszamy na kolejna odslone Easybooking Night do Klubu 55. Gwiazda wieczoru, dzieki wsparciu Miller Fresh Sound bedzie kanadyjski producent Guillaume & The Coutu Dumonts.
O tym mlodym kanadyjskim artyscie zaczelo byc glosno w 2006 roku gdy swiatlo dzienne ujrzaly jego pierwsze produkcje, ktore ukazaly sie nakladem Mutek oraz Floopy Funk. Zaraz po ich wydaniu wielki talent Guillaume & The Coutu Dumonts zostal zauwazony przez wytwornie Musique Risquee prowadzona min. przez Akufen'a oraz Deadbeat'a, ktorej to nakladem rok pozniej ukazal sie jego debiutancki album "Face A L'Est".
Zawarte na plycie doskonale polaczenie charakterystycznych dla kanadyjskiej sceny lini melodycznych oraz niepowtarzalna rytmika, ktora swoja wyjatkowoscia pozwolily artyscie zajac stale miejsce w czolowce swiatowej sceny producentow muzyki elektronicznej.
Dalsze wydawnictwa dla tak znakomitych oficyn jak Hartchef, Karat, Oslo czy Circus Company oraz doskonaly live act, ktory okrzykniety zostal jednym z najciekawszych wystepow zeszlorocznego festivalu Mutek tylko potwierdzily, ze w tanecznej muzyce elektronicznej sa postacie, ktore maja jeszcze wiele do powiedzenia.
Support naszemu gosciowi zapewnia jeden z czolowych artystow polskiej sceny SLG, Auster & Newman z kolektywu Drive oraz przedstawiciele Easybooking czyli Polon oraz Qb.
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników dla przypomnienia,bo rownoczesnie moglem ta impreze tu wkleic,tyle,ze bedzie tak kozacka,ze musi miec osobny watek
doszły mnie słuchy że 5 czerwca ma być jakaś dobra impreza w M25 robiona przez Ezoteric chyba...ktoś coś słyszał??
Dr Jakub :
doszły mnie słuchy że 5 czerwca ma być jakaś dobra impreza w M25 robiona przez Ezoteric chyba...ktoś coś słyszał??
no ja tylko słyszałem o tym ,że 8 maja ma być Kevin Saunderson w Wawie
Interfusion :
o/ o/ o/ zrobimy sobie majówkę
Dr Jakub :
Interfusion :
o/ o/ o/ zrobimy sobie majówkę
27.03.09 - Seismal D. (Italy) @ TombaTomba
SEISMAL D.' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
to Dj I producent z Rzymu. Tam ukoÅ„czyÅ‚ ST Louise College of Music. Pierwsze sukcesy przyszÅ‚y w 2006r kiedy zostaÅ‚ zauważony przez wytwórnie Royal-tek records która wydaÅ‚a jego pierwszÄ… EP-kÄ™ „seismography ep”
Po tym sukcesie na nastepny nie trzeba byÅ‚o czekać za dÅ‚ugo. Latem 2008 jego singiel „komnat” dotarÅ‚ na szczyty list przebojów muzyki elektronicznej. Tym samym Seismal D dołączyÅ‚ do miÄ™dzynarodowej elity dj’skiej.
Jego nowa produkcja XYSTEM EP gra między innymi DJ Richie Hawtin...
Seismal obecnie produkuje i gra w klimacie minimal techno
22-00 Dece
00-03 Misty Riva
03-06 Seismal D (Italy)
06-10 Leon daVinci
AME
Vinyl, Warszawa 20.03.09'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
Ostatnio edytowany przez Wojtek (2009-03-19 23:47:43)
Zespół Kosheen zagra 30 maja podczas warszawskich Juwenaliów.
Creamfields nie odbedzie sie w Warszawie!!
Ani zadnym innym mieście w Polsce
SkÄ…d masz info ?
szponton :
SkÄ…d masz info ?
hmm nie wiem skad ma on info ,ale z tego co konsultowalem sie z znajomym to organizatorzy byli w plecy i w 2008 podobno miala byc ostatnia proba. Na ile prawda to nie wiem , ale skoro sie organizatorzy nie ujawnili z nowa edycja ...
Info jest juz pewnie w 100 %
niedługo bedzie oficjalne
Yhym yhym. No cóż. Płakać nie będę
szponton :
i tak będzie co robić !
LukiTuki :
szponton :
i tak będzie co robić !
jak dla mnie to wielka strata, bo to był dla mnie jeden z lepszych letnich eventów.
15.06.2009
Warszawa
Matthew Herbert Big Band na jedynym koncercie w Polsce! W czerwcu 2009 roku przybÄ™dzie do Warszawy Matthew Herbert ze swoim 16-osobowym big bandem. Jednym z powodów jego wizyty bÄ™dzie promocja w Polsce ostatniego, arcyciekawego albumu artysty pt. „There’s Me And There’s You” wydanego w październiku 2008 roku.
Czego można spodziewać siÄ™ po wizycie Matthew Herbert Big Band? Przede wszystkim peÅ‚nego dramaturgii przedstawienia muzycznego, oscylujÄ…cego pomiÄ™dzy big-bandowym graniem a zaangażowanym performancem. Jaki usÅ‚yszymy repertuar? Herbert zapowiedziaÅ‚, że podczas jedynego w Polsce wystÄ™pu w programie koncertu znajdÄ… siÄ™ przede wszystkim utwory wÅ‚aÅ›nie z „There’s Me And There’s You” a także kilka kompozycji z albumu „Goodbye Swingtime”. W sferze wokalnej wystÄ™p wzbogaci Eska, wokalistka znana z poprzednich dokonaÅ„ Herberta, a także z wystÄ™pów z Tonym Allenem, Davidem Sylvainem, czy Anthonym Tiddem.
Gdzie odbÄ™dzie siÄ™ koncert? Matthew Herbert Big Band wystÄ…piÄ… w odrestaurowanych Arkadach Kubickiego – nowej przestrzeni na kulturalnej mapie stolicy, ciekawej szczególnie ze wzglÄ™du na zabytkowÄ… architekturÄ™. WnÄ™trza Arkad to ciekawe połączenie starej architektury z nowoczesnymi detalami i oÅ›wietleniem. Arkady Kubickiego, usytuowane nad Wisłą w obrÄ™bie starych ogrodów królewskich, u podnóża Zamku Królewskiego, wydajÄ… siÄ™ wÅ‚aÅ›ciwym miejscem dla artysty pokroju Herberta. Jego koncert bÄ™dzie jednoczeÅ›nie inauguracjÄ… szeregu wydarzeÅ„ kulturalnych w tym miejscu.
Koncepcja pÅ‚yty „There’s Me And There’s You”, jej warstwa muzyczna, treść i przesÅ‚anie powodujÄ…, że ceniÄ…cy twórczość zaangażowanÄ…, nawet niekoniecznie muzycznÄ…, nie mogÄ… wobec tego wydawnictwa przejść obojÄ™tnie. A to dlatego, że Herbert, tradycyjnie zresztÄ…, stawia wiele konkretnych pytaÅ„, typu: Jak dużo może zmienić posiadanie tego samego przedmiotu przez dwoje innych ludzi? Jak to siÄ™ dzieje, że zwykÅ‚a Å‚adowarka dla jednego jest sposobem na naÅ‚adowanie baterii, dla kogoÅ› innego oznaczaÅ‚a tortury na Kubie? Dlaczego rzÄ…d i jego urzÄ…d socjalny wydaje setki tysiÄ™cy funtów na podtrzymanie wczeÅ›niaków przy życiu by w tym samym czasie wydawać miliony na zamordowanie innych? Kto wybiera osoby, które dostajÄ… życie w prezencie? Jak dużą kontrolÄ™ mamy nad ostatecznym ksztaÅ‚tem i przebiegiem naszego życia? Dużo konkretnych pytaÅ„, na które nie tak Å‚atwo znaleźć odpowiedzi.
Najtrafniej płytę określa sam Herbert:
„DÅ‚ugo wierzyÅ‚em, że nagrywane dźwiÄ™ki sÄ… nowÄ… drogÄ… w tym osobliwym i zmieniajÄ…cym siÄ™ Å›wiecie. Na tym albumie usÅ‚yszysz wiele z nich, m.in.: 100 osób mówiÄ…cych tak, tankowiec, 100 kondomów, kurtkÄ™ przeciwdeszczowÄ… używanÄ… w Iraku, 100 butelek ‘Curious’, perfum Britney Spears oraz wysypisko Å›mieci. Razem z tymi dźwiÄ™kami, moja emocjonalna odpowiedź na te pytania i opowieÅ›ci jest przefiltrowana przez wnÄ™trze 16 osobowego Big Bandu, a także zdrowÄ… ekspresjÄ™ dystrybuowania siÅ‚y przez umiejÄ™tnoÅ›ci wokalistki Eski Mtungwazi.”
Wystarczająco zachęcające?
Arkady Kubickiego/Zamek Królewski, Warszawa
Wejście od strony Wisły (ul. Bugaj i ul. Grodzkiej)
Ceny biletów: 120,00 PLN - 200,00 PLN
ticketonline.pl
Paul Thomas
8 maj 2009 20:00 Piekarnia, Warsaw, Poland
'
------------
Anthony Pappa
May 22 Piekarnia, Warsaw, Poland
'
-----------
Krafty Kuts
16 maj 2009 1:00, Break Da Funk, Warsaw
'
----------
Hardy Hard
15 maj 2009 23:00 Fono Bar tbc, Warsaw
'
Ostatnio edytowany przez Trancemann (2009-04-01 18:53:22)
[13.04.2009] Private Member - Lany Poniedziałek @ The One
Private Member - Lany poniedzialek 13.04.2009
Wodne gadżety mile widziane!!!
Koniec postu i zaczynamy� Miło się będzie spotkać, podzielić jajeczkiem i napić wódki. Będzie się lało�. Zaczynamy o 20:00!!!
Muzycznie Technicznie
Techno Stage:
Black.art (Neuroshocked rec, Acid Orange Crew) Live
Seq (myspace.com/mjsequence) Live
Extase (Fleszbek dj's)
E-Videns (Sleepwalkers, Ezoteric)
The Positive (Freakinsound.com)
Stereotyp (freeshoter)
Start:20:00
Gdzie: The One, Wawelska 5
Wjazd:
lista:
privatemember@o2.pl
5zł przed 23:23, 10zł po 23:23.
Bez listy:
10zł przed 23:23, 15zł po 23:23.
tekknotek :
Interfusion :
jak dla mnie to wielka strata, bo to był dla mnie jeden z lepszych letnich eventów.
o ja pierdole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jebnij sobie baranka w sciane
hah co? już własnego zdania mieć chłopak nie może
i mam nadzieje że to farmazon że ma się Cream nie odbyć O!
zielek :
tekknotek :
Interfusion :
o ja pierdole!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jebnij sobie baranka w scianehah
co? już własnego zdania mieć chłopak nie może
i mam nadzieje że to farmazon że ma się Cream nie odbyć O!
nie chcę prorokować, ale to nie farmazon
SHADOW-LEAGUE FRIENDS & FAMILY NIGHT
24.04.09 (piÄ…tek)
Klub Apartament
ul.Wybrzeże Gdański 2b
Barowa (House, Progressive , Tech-house)
*House B
*Mild
*Propane
*Paul Exes
*eMeS
Główna (Mix of Styles)
*Radebe
*Sebass
*Desper
*Tomaz
*Shocka
wjazdy:
22:00 - 23:00 10zł
23:00 - 02:00 15zł
02:00 - end 10zł
Kominkowa (Techno, Hard-Techno)
*Matt Dee
*Insect
*Switch
*Synthex
Start 22:00
End ???
UWAGA: MEGA SELEKCJA !!!
Zapraszamy
***co do ceny biletów,to napisze ja na dniach***
Ostatnio edytowany przez audioliker (2009-04-12 18:33:20)