'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Taki tam filmik
Pedro Dust :
DJMAJS :
ten dzwiek
jakos dzwieku mp3ek jest coraz lepsza i trzeba przyznac, ze kazdy przecietny klubowicz nie jest w stanie rozroznic nosnika z ktorego leci muza
no dokladnie z tym sie zgadzam
powiem tylko tyle: MIŁOŚĆ DO PŁYTY WINYLOWEJ.
imo wiekszosc djs dzisiaj probuja sie uszlachetniac poprzez granie z vinyli bo nie sa w stanie zrobic tego w inny sposob, prawda jest taka ze equalizacja, volume i dwie sciezki sa bardzo ograniczajace, dla mnie wrecz prymitywne, ale skuteczne. Szanuje bardzo kolekcjonerow plyt ktorzy robia z czystej fascynacji ale ludzie ktorzy chca byc popularni cenieni itd i uzywaja tych samych argumentow co wyzej wspomniani fascynaci mnie smiesza, jestem zdecydowanie za innowacja niz za konsekwencja
ja myślę, że tendencja do przechodzenia na mp3 (choć według mnie najlepszy by był bardzo dobrej jakości flac - kompresja bezstratna) jest dobra. zwróćcie uwagę, że dawniej mikser + gramofony + odsłuch to był szczyt techniki. wtedy to było nowością, i z tego się korzystało. potem udoskonalano adaptery i resztę tego sprzętu. zawsze jednak muzyka elektroniczna korzystała z najnowszych rozwiązań. dlaczego więc teraz stać z tyłu? czyli grać z vinyli. lepiej chyba dalej podążać za nowościami, które ułatwiają, polepszają jakość i dają więcej możliwości.
wiero :
jak grają z traktor scratcha to jeszcze pół biedy, ale rozpierdala mnie jak wyjdzie taki grać i gra z samego laptopa z zainstalowanym traktorem3, jebnie sobie synchronizacje tempa i wielki wodzirej kurwa, szkoda że z winampa nie gra
Liebing, Sasha, Dubfire, Hatwin tak gra
ps. synchronizacje tempa w Traku 3 zawodzi na calej linii
Ostatnio edytowany przez ultraBMX (2008-09-09 20:31:45)
ultraBMX :
wiero :
jak grają z traktor scratcha to jeszcze pół biedy, ale rozpierdala mnie jak wyjdzie taki grać i gra z samego laptopa z zainstalowanym traktorem3, jebnie sobie synchronizacje tempa i wielki wodzirej kurwa, szkoda że z winampa nie gra
ps. synchronizacje tempa w Traku 3 zawodzi na calej linii
no, i dobrze jest
Colmi :
ultraBMX :
wiero :
ps. synchronizacje tempa w Traku 3 zawodzi na calej liniino, i dobrze jest
wodzireje jebani :F
A ja mówie mixer + lapciak i chuj Na imprezie wali mnie z czego gar - ważne jest co i jak gra
1-0 dla vinyli
kolejna dyskuja bez konca ..
i tak kazdy gra z czego chce i co mu sie podoba .. i chuj
Dla mnie samą przyjemnością jest patrzyć w case, przewijać płyty i nagle - ta... Wkładasz ja na talerz, wchodzisz w bicik i ustawiasz tempo dla mnie to jest magiczne... Jak już naprawde nie będzie z czego wybierać to będę zmuszony zmienić nośnik... Narazie ONLY VINYL :*
schranzgirl :
wlasnie .... koniec tematu zadne cd lub cokolwiek innego
BoxSter :
Dla mnie samą przyjemnością jest patrzyć w case, przewijać płyty i nagle - ta... Wkładasz ja na talerz, wchodzisz w bicik i ustawiasz tempo dla mnie to jest magiczne... Jak już naprawde nie będzie z czego wybierać to będę zmuszony zmienić nośnik... Narazie ONLY VINYL :*
dla mnie magią jest patrzenie na dekolty, oraz na klepotające poślady dupeczek na parkiecie no i na bujające się niczym torba listonosza cycki ..... bo w zasadzie pierdoli mnie to, z czego dj gra
AMERICAN GRIZZLY :
BoxSter :
dla mnie magią jest patrzenie na dekolty, oraz na klepotające poślady dupeczek na parkiecie no i na bujające się niczym torba listonosza cycki ..... bo w zasadzie pierdoli mnie to, z czego dj gra
ja tam zawsze widze same wytapetowane maniury po solarium
Ostatnio edytowany przez Ragi (2008-09-09 21:42:04)
Ragi :
AMERICAN GRIZZLY :
BoxSter :
ja tam zawsze widze same wytapetowane maniury po solarium
jaka muza takie laski
Fakt, że cd, czy mp3 daje więcej możliwości, szybciej się zdobywa nowe produkcje, można grać swoje rzeczy, jeździ się na imprezy grać z dużo lżejszym bagażem itd itd. Analog ma swoją specyficzną dynamikę i magię nie do podrobienia. Gra się inaczej i po staremu magic oldschool.