@ultrabmx - aktualnie sporo osob na nich pocina.. to swego rodzaju fenomen jesli chodzi o stosunek mozliwosci do ceny na rynku kontrolerow
Siema, czy ktos mi cos moze napisac na temat tych słuchawek bo mam zamiar je wciągnąc i sie zastanawiam ...Technics RP-DJ 1200 czarne
espeer :
Siema, czy ktos mi cos moze napisac na temat tych słuchawek bo mam zamiar je wciągnąc i sie zastanawiam ...Technics RP-DJ 1200 czarne
a jak czarne to spoko - polecam goraco
CHUJA SIE ZNACIE NA MUZYCE!
W S Z Y S T K O T O R A P J E S T !!!!!!!!
BTW. BEHRINGERA POLECAM WYLACZNIE GLUCHONIEMYM MONGOLSKIM DZIECIOM,BO IM TO BEZ ROZNICY JEST JAKOSC.
Dżon Łejn :
BTW. BEHRINGERA POLECAM WYLACZNIE GLUCHONIEMYM MONGOLSKIM DZIECIOM,BO IM TO BEZ ROZNICY JEST JAKOSC.
a co ma jakosc dzwieku do kontrolerow midi????
Ostatnio edytowany przez kaciun (2007-12-04 11:58:10)
kaciun :
Dżon Łejn :
BTW. BEHRINGERA POLECAM WYLACZNIE GLUCHONIEMYM MONGOLSKIM DZIECIOM,BO IM TO BEZ ROZNICY JEST JAKOSC.a co ma jakosc dzwieku do kontrolerow midi????
Mowieo ogolnym wykonaniu i jakosci/trwalosci zarowno komponentow jak i przetwornikow wykorzystanych w urzadzeniach tej firmy,ktore pozostawiaja wiele do zyczenia i wywoluja smiech na sali.
@dzon lejn - zgodze sie z Toba co do wyzej wymienionej firmy... ale jesli chodzi o kontrolery midi nie sa to, az tak znaczace roznice... fakt faktem jakosc wykonania bcr2000 daleko jest od tej prezentowanej w bitstream 3x czy kenton killamix, ale za ta cene to naprawde fajna zabawka (czyt ma mozliwosci)
btw: jak juz wczesniej napisalem gdybym mial kase nie kupilbym bcr, ale jest jeszcze druga kwestia... niektorzy uzytkownicy programuja sobie taki cfg, ze akurat dany kontroler w tym wypadku bcr 2000 rotary jest dla nich swietnym rozwiazaniem...
Ostatnio edytowany przez audio_ctrl (2007-12-04 12:19:33)
audio_ctrl :
@dzon lejn - zgodze sie z Toba co do wyzej wymienionej firmy... ale jesli chodzi o kontrolery midi nie sa to, az tak znaczace roznice... fakt faktem jakosc wykonania bcr2000 daleko jest od tej prezentowanej w bitstream 3x czy kenton killamix, ale za ta cene to naprawde fajna zabawka (czyt ma mozliwosci)
btw: jak juz wczesniej napisalem gdybym mial kase nie kupilbym bcr, ale jest jeszcze druga kwestia... niektorzy uzytkownicy programuja sobie taki cfg, ze akurat dany kontroler w tym wypadku bcr 2000 rotary jest dla nich swietnym rozwiazaniem...
Ty sie nie odzywaj juz z tym swoim SETUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEM
co do behringera... ma on kilka znaczacych plusow:
-cena
-enkodery
-podświetlane gałki
-wykonana pod niego emulacja Mackie Control
@Kac - cicho
Ostatnio edytowany przez audio_ctrl (2007-12-04 12:25:54)
z kontrolerow midi to polecam wszechstronny - evolution uc33e
sama radosc
ewentualnie typowo do digital jockeyingu to
x session pro z m audio ,tani a dobry
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Ostatnio edytowany przez Dżon Łejn (2007-12-04 12:29:46)
uc33e daje rade jak juz wspomnialem wszystko zalezy od preferencji uzytkownika
btw: pod jaki soft to ma byc ?
Ostatnio edytowany przez audio_ctrl (2007-12-04 12:31:06)
@kac - buahahaha a wiec opowiadam sie za bcr2000... duzo przyciskow
wklejam kody dla ciekawskich bcr2000 do movie'ka kumpla, aktualnie jednego z najciekawszych wymiataczy live w pl
linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
acan :
espeer :
a jak czarne to spoko - polecam goraco
kurwa z tym kolorem dojebalem bo caly napis kopiowałem i mi sie wciął
Dżon Łejn :
z kontrolerow midi to polecam wszechstronny - evolution uc33e
sama radosc
ewentualnie typowo do digital jockeyingu to
x session pro z m audio ,tani a dobry
'
no wlasnie evo u33 jest zajebiscie awaryjny fakt ze jest funkcjonalny (bardziej od bcr czy bcf) ale jak juz wpsomnialem opinie sa mieszane (teraz pewnie beda posty "nie miales wiec nie oceniaj"...). Ten drugi kontroler to raczej do jakiegos grania z traktora niz do live'ów z abletona...szit.
Nie ma huja jak dla mnie nie ma lepszej opcji w tej cenie (do 1000zl) jak bcf 2000 + bcr 2000. Behringer w/g mnie robi bardzo ciekawy sprzet studyjny a na pewno ma ciekawe kontrolery. u33 hmm przeraza mnie ten jednorazowy wydatek rzedu 900zl w przypadku dwóch behow mam niejako dwie raty choc nie ukrywam ze sprzecik rowniez ciekawy, gra na nim sam versus w koncu
audio_ctrl :
btw: pod jaki soft to ma byc ?
raczej ableton
Ostatnio edytowany przez kaciun (2007-12-04 13:12:31)
ableton - live czy produkcja, a moze to i to ?
jesli glownie live to naturalnie bcr rotary, chociaz ty itak chcesz spinac kontrolery wiec to nie ma wielkiego znaczenia...
Ostatnio edytowany przez audio_ctrl (2007-12-04 13:27:23)
audio_ctrl :
ableton - live czy produkcja, a moze to i to ?
jesli glownie live to naturalnie bcr rotary, chociaz ty itak chcesz spinac kontrolery wiec to nie ma wielkiego znaczenia...
Chodzi o liveacty.no wlasnie ja bym obstawial na poczatek na bcf (z faderami) a spinac z bcr to plany pozniejsze ze wzgledu na ograniczone fundusze. Obstawiam na fadery ze wzgledu na wygode pracy z "cheblami" oraz wychodze z zalozenia ze przy hardtechno nie potrzebuje takiej ilosci kontrolerow. 8 suwakow do operowania na loopach i 8 galek do roznych efektow zmienianych presetami i tu moje pytanie:
czy da sie tak ustawic ze np mam tryb ze suwaki sa od loopow a galki od np filtrow i jednm guziczkiem zmieniam funkcje samych galek czy to wszystkich 8 czy poszczegolnych na efekt np echa? przy czym suwaki w dalszym ciagu byly by od loopow w jednym i drugim przypadku
Ostatnio edytowany przez kaciun (2007-12-04 14:28:38)
wypowie sie ktoś kompetentny ? warto w taki kontroler "inwestowac" ?
k_mill :
http://www.hercules.com/us/DJ-Music/bdd/p/62/dj-console-rmx
w nowym dj magu jesto tym... ale w 5 zdanach
Ostatnio edytowany przez Grambit (2008-03-10 19:08:40)
Grambit :
k_mill :
wypowie sie ktoś kompetentny ? warto w taki kontroler "inwestowac" ?w nowym dj magu jesto tym... ale w 5 zdanach
ogólnikowe i krótkie info, a ja chciałbym żeby ktoś się wypowiedział o tego typu konsolach, czy warto, może jakies alternatywy..
k_mill :
tej wersji nie znam ale znam poprzednie i nie bylo one najgorsze, byly tylko niewielkie problemy z jogami bo za lekko chodzily tak to ok, nie wiem czy ten kontroler ma interfejs audio, ogolnie herculesy ciezko sie przyjmuja i raczej malo kto ich uzywa, na Twoim miejscu nie kupowalbym herculesa tylko jesli juz tego rodzaju kontroler to vestax vci100, masz pewnosc ze sprzet bedzie profesjonalny
scandall_P.ASP :
k_mill :
wypowie sie ktoś kompetentny ? warto w taki kontroler "inwestowac" ?tej wersji nie znam ale znam poprzednie i nie bylo one najgorsze, byly tylko niewielkie problemy z jogami bo za lekko chodzily tak to ok, nie wiem czy ten kontroler ma interfejs audio, ogolnie herculesy ciezko sie przyjmuja i raczej malo kto ich uzywa, na Twoim miejscu nie kupowalbym herculesa tylko jesli juz tego rodzaju kontroler to vestax vci100, masz pewnosc ze sprzet bedzie profesjonalny
ja bym sie tam nie pakowal w zadne Herculesy , ani Vestaxy jak ma byc sterownik midi to niech to bedzie sterownik midi ,a nie jakas chinska zabawka
Maq :
scandall_P.ASP :
k_mill :
wypowie sie ktoś kompetentny ? warto w taki kontroler "inwestowac" ?tej wersji nie znam ale znam poprzednie i nie bylo one najgorsze, byly tylko niewielkie problemy z jogami bo za lekko chodzily tak to ok, nie wiem czy ten kontroler ma interfejs audio, ogolnie herculesy ciezko sie przyjmuja i raczej malo kto ich uzywa, na Twoim miejscu nie kupowalbym herculesa tylko jesli juz tego rodzaju kontroler to vestax vci100, masz pewnosc ze sprzet bedzie profesjonalny
ja bym sie tam nie pakowal w zadne Herculesy , ani Vestaxy
jak ma byc sterownik midi to niech to bedzie sterownik midi ,a nie jakas chinska zabawka
rozwin swoja mysl
scandall_P.ASP :
Maq :
scandall_P.ASP :
tej wersji nie znam ale znam poprzednie i nie bylo one najgorsze, byly tylko niewielkie problemy z jogami bo za lekko chodzily tak to ok, nie wiem czy ten kontroler ma interfejs audio, ogolnie herculesy ciezko sie przyjmuja i raczej malo kto ich uzywa, na Twoim miejscu nie kupowalbym herculesa tylko jesli juz tego rodzaju kontroler to vestax vci100, masz pewnosc ze sprzet bedzie profesjonalnyja bym sie tam nie pakowal w zadne Herculesy , ani Vestaxy
jak ma byc sterownik midi to niech to bedzie sterownik midi ,a nie jakas chinska zabawka
rozwin swoja mysl
to są zabawki na 2 kanały ... bez większych możliwości. Zamiast tego ' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw ... już lepiej kupić '
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw .
Bardziej przyszłościowy zakup.