Richie Hawtin in DublinRobbie Buttler
tba
Dublin, Ireland
April 8, 2007
w tym samym dniu w DUBLINIe zagra Sven Vath
========================================================
Magda in Dublin
Electric Shocks
Wax
Dublin, Ireland
May 3, 2007
===========================================================
Matthew Dear in Dublin
Electic Shock
Dublin, Ireland
May 10, 2007
Ostatnio edytowany przez xavery (2007-03-14 12:48:13)
Marc Houle in Cork Innercity
Cork, Ireland
April 13, 2007
Ostatnio edytowany przez Sound_eFFect (2007-03-20 01:12:54)
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
CARL COX - BELFAST - N Irealnd
08 Jun 2007
xavery :
tba
Dublin, Ireland
April 8, 2007
========================================================
Magda in Dublin
Electric Shocks
Wax
Dublin, Ireland
May 3, 2007
===========================================================
Matthew Dear in Dublin
Electic Shock
Dublin, Ireland
May 10, 2007
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.......Richie Hawtinie trzeba być
ostatniow czwartek łupała tutaj CARLA LOCA.
2 tyg temu wójek MARCO BAILEY
no sorewicz...Roca heh.... wcisneło się "L"
nie nie byłem nie było z kim iść...a szkda, bo mogłem mieć wejscie dla ok3 osób za free dla VIPów czyli pieterko.mozna tam się fajnie najebać
też w zeszłym był PENDULUM...jak ktoś lubi drumki.....'
wiecie gdzie jest w Dublinie dobry sklepik z czarnymi płytami???
fly :
thobiasxxx :
w czarnej dzielnicy
he he...
thobiasxxx :
ja wiem gdzie sprzedaja piguły z kodem kreskowym specialna edycja wydana przez rzad irlandzki party pils
12. KWIECIEN 2007 - INTEGRATION PART 2
DJ'S :
DIANA D'ROUZE - SUBSTANZ.ART /' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
BRIAN TAFFEE - REVOLUTION / NOTORIOUS NORTH
GREG OLEKSEVIC - PLUR / REVOLUTION /' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
KANTHON - INTELLIGENT SOUNDS / MINIMAL
TICKET : 15 EURO / STUDENTS 10 EURO
SPIRIT, Dublin
TOMCRAFT
LUKE VOLCANO
MADDOG
08.04.2007
SPIRIT CLUB
DUBLIN
Ostatnio edytowany przez Sound_eFFect (2007-04-02 12:33:33)
xavery :
tba
Dublin, Ireland
April 8, 2007
a nawet w tym samym klubie...w Tripodzie :
SVEN VATH & RICHIE HAWTIN
8th Apr 07
BANK HOLIDAY SPECIAL
The Sound of the 7th Season World Tour presents
SVEN VATH
with special guest: RICHIE HAWTIN
Venue: Tripod
Price: Admission E36.50 avail in advance at' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw / Ph 0818 719300 Doors 9pm
ja juz jestem wystarczajaco zVATHowany i zHAWTINowany wiec raczej sie tam nie pojawie...choc nie wiadomo jeszcze gdzie mnie poniesie w wielkanocna niedziele
wybiera sie ktos tam ?
ART MUSIC PRESENT : EXPLOSION OF ENERGY "TOMCRAFT @ SPIRIT - DUBLIN"
Data: 8 Kwietnia 2007
Miejsce: DUBLIN – Spirit Venue, 57 Middle Abbey Street, Dublin 1, START 20.00 (transmisja'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw)
Bilety: 20 euro (przedsprzedaż: Polska Gazeta, oraz sieć sklepów Polonia Shops)
Hot Line: 0862310622 (rezerwacja miejsc)
LINE UP:
- TOMCRAFT /Kosmo records / Munich, Bavaria
- LUKE VOLCANO / Dublin
- MADDOG /ARTmusic
TOMCRAFT vel Tom Brucker – Jedna z największych gwiazd muzyki klubowej w Niemczech.
Mając 18 lat rozpoczął karierę DJ'a. Po dwóch latach grania usłyszał go Michael Rank szef Kosmo Records, który widząc potencjał i ambicje tego młodego artysty szybko podpisał z nim kontrakt. Tomcraft zaczął karierę producenta podczas fazy, którą sam określa jako "eksperyment na sobie". Zadebiutował numerem "This Is No House", co miało znaczyć, że chce grać i nagrywać wszystko z wyjątkiem muzyki house'owej. W 1996 roku styl Tomcraft'a zaczął się zmieniać czego przykładem był hipnotyczny numer "Unicorn", który przez wielu uważany był za przełom w twórczości Brucker'a. "Nagrałem Unicorn z MacPhiesto, który był moim producentem w tym okresie. Przez pierwsze 3 lata nie mógł zrozumieć, co właściwie chcę robić z moją muzyką, chociaż ja starałem się zostać zauważonym... Nagle za sprawą utworu 'Unicorn' wszystko się zmieniło. W końcu zrozumiał." - mówi Tomcraft. "Unicorn" wydany tylko na vinylu, stał się pierwszym wielkim hitem tego artysty, który przeniósł go do świata DJ'i i producentów.
Kolejna produkcja "Prosac", była nagrana już przy współpracy kolegi, producenta Kosmo Records - Eniac'a . Widocznym znakiem zbliżającego się sukcesu był pierwszy prawdziwy teledysk wyprodukowany przez Departament M. z Berlina. Droga zapoczątkowana przez "Mind" była kontynuowana przez kolejny hit - "The Circle". Nagranie znalazło się na miejscu 7 tanecznej listy przebojów, a na liście sprzedawalności Media-Control na miejscu 52, znajdując się w TOP 100 przez sześć miesięcy! Tomcraft ma sekretną obsesję na punkcie serialu "The X-Files". Faktycznie, nie mógł przegapić takiej okazji. Stacja telewizyjna Pro7 wybrało jego numer - "Powerplant" (1998), który Tomcraft opisał jako "czysty klubowy". Kawałek ten został użyty jako "tajemniczy hymn" dla tych Amerykańskich seriali. Nagranie to zostało wydane jako limitowana seria i było dostępne tylko na vinylu. Później mixował na "Mystery Trance Compilation" - kooperacji Kosmo i Pro7.
Kolejna produkcja "The Mission" także została wykorzystana przez Pro7. Ponadto numer ten okazał się dużym sukcesem nawet w Polsce! Następny numer, bardzo popularny w Polsce - "Punk Da Funk" stał się największym hitem tego artysty. Był długo grany w klubach oraz długo utrzymywał się na listach przebojów. Kolejna produkcją był "25:17" z samplami z filmu "Pulp Fiction", a dokładnie recytacją przez Samuel L. Jacksona księgi Ezekiel'a. Nowszy numer to "Gothic", który był promowany w klubach. Tomcraft jest ponadto współwłaścicielem sklepu muzycznego z Schwabing w Munich, który oferuje prawie całą gamę muzyki elektronicznej. Jest także jednym z najbardziej poszukiwanych DJ w Niemczech. W ciągu ostatnich lat Tomcraft zaliczył tak wielkie imprezy jak Rave City (Monachium), Goliath (Zurich), Unity (Dusseldorf) oraz oczywiście Love Parade w Berlinie. Dla Tomcraft'a interesujący, prosty rytm jest inspiracją do nagrywania lub jak sam twierdzi: "Zapominam o kategoriach muzyki, staram się robić po prostu muzykę na imprezy, przy której możesz fajanie spędzić czas...".
MaDDoG vel. Marcin Sobik - pochodzący z południa Polski. Obecnie rezydent klubu Manhattan w Krzyżanowiach k/ Raciborza. Mimo młodego wieku gra juz ponad 6 lat i ma na swoim koncie występy z takimi gwiazdami jak Westbam, Marcel Woods, 4 Strings, Hardy Hard, Tomcraft, Steve Murano, Dr. Motte. Do najważniejszych jego imprez można zaliczyć cykl imprez Heineken GreenZone, trasa koncertowa wspólnie z Westbamem po Irlandii, oraz Electro City w Lubiążu, które zgromadziło ponad 7 tyś. osób. W ostatnim czasie częsty gość najlepszych klubów w Czechach, takich jak E-xi2, Perla Music Hall, Kravin. Współ założyciel firmy ARTmusic. Rezydent Tivoli Club w Dublinie.
LUKE VOLCANO vel. Łukasz Wolczyński – style - trance, techno i progressive z domieszką electro. Zajmuje się dj`ingiem od 1998. z począwszy od goa trance i acid. Ale to tylko przez krótki okres. Zaraz za tym fascynacja uplifting trance wzieła przewagę i tak zostalo po dzień dzisiejszy. Pózniej doszly techno, progresive i pokrewne gatunki. W Polsce zamieszkały do 2005, obecnie mieszkaniej Irlandii, gdzie kontynuje swoją pasie. "Gram dla ludzi i tylko dla nich", takim mottem sie kieruje. "Muzyka powinna jednoczyc i byc pozytywnym flujidem."
SPIRIT CLUB – Klub mieści się w Dublinie na ulicy Middle Abbey Street, Dublin 1. Przez wielu klubowiczów jest uważany za najlepszy klub w Irlandii, potocznie nazywany Amnesia w Dublinie. Niesamowite efekty świetlno – laserowe oraz poteżne nagłośnienie to tylko niektóre atuty tego miejsca. Jak do tej pory Spirit odwiedziły takie gwiazdy jak David Guetta, Erick MOrillo, David Morales, Robbie Rivera, Timo Maas, Sander Kleinenberg, Steve Angello, Paul Oakenfold, Armand van Helden, czy całkiem niedawno 1 marca Mika.
jeff mills
'
DUBLIN - 6 maja 2007
xavery :
jeff mills
'
DUBLIN - 6 maja 2007
Xav
czy Ty aby nie zamieszkales w Irlandii??
maniek_ :
xavery :
tba
Dublin, Ireland
April 8, 2007
w tym samym dniu w DUBLINIe zagra Sven Vatha nawet w tym samym klubie...w Tripodzie :
SVEN VATH & RICHIE HAWTIN
8th Apr 07
BANK HOLIDAY SPECIAL
The Sound of the 7th Season World Tour presents
SVEN VATH
with special guest: RICHIE HAWTIN
Venue: Tripod
Price: Admission E36.50 avail in advance at' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw / Ph 0818 719300 Doors 9pm
ja juz jestem wystarczajaco zVATHowany i zHAWTINowany wiec raczej sie tam nie pojawie...choc nie wiadomo jeszcze gdzie mnie poniesie w wielkanocna niedziele
wybiera sie ktos tam ?
ja bym sie wybrał.... tylko czy bedzie z kim?
vixen :
xavery :
jeff mills
'
DUBLIN - 6 maja 2007Xav
czy Ty aby nie zamieszkales w Irlandii??
jeszcze nie = ale nie wykluczam tej opcji
14.4.2007
Elektro/Minimal @ Karma Pub Dublin ..
dzisiaj bedac na piwku w tym pubie zauwazylem ze czesto tam sa imprezy wlasnie tego typu wiec raczej obecny bo lubie ta miejscowke
a tak irole sie bawia
fotka robiona przed pewnym pubem
...i moge tylko podpowiedziec ze nie padl ze zmeczenia
płakać sie chce... na jakiś leszczach w spirycie bawiła sie cała p8blicznosc a na tomcrafcie smigałem tylko ja z kumplami... moze z 20 osób... żal
LOL WITAM WSZYSTKICH !!
NAWET NIE WIEDZIALEM ZE ISTNIEJE TAKIE FORUM ..
NA WSTEPIE ZAPRASZAM USEROW NA MEGA BIBKE W SPIRYCIE 12.04 - ZAGRA DIANA D'ROUZE JUZ W TEN CZWARTEK. nie bede sie rozpisywal bo i tak kazdy wie o kogo chodzia kto nie wie -' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
ZAPRASZAM ROWNIEZ NA FORUM ISI - IRLANDZKI SERWIS IMPREZOWY -' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
UFF 1:42 A JA DALEJ PISZE NA FORACH
MANKOWI DZIEKUJE ZA WSPARCIE
NO I CO ... DO ZOBACZENIA
Ostatnio edytowany przez wary (2007-04-10 02:47:12)