Gadka Szmatka / Sprzęt dla grajka

Nie jesteÅ› zalogowany.

3 4 5 6 7 
 101

• Gadka
  •  » SprzÄ™t dla grajka

#101 2006-12-08 15:19:10 Re: SprzÄ™t dla grajka

Djemba
mhhhmmmm
SkÄ…d: Ruda ÅšlÄ…ska
Serwis

Re: Sprzęt dla grajka

Sleepwalker :

CLAU :

Maq :

a ja powiem tak : nie pakuj kasy w decki, ani w cd playery - to z miesiaca na miesiÄ…c staje siÄ™ bezsensowne dla newbe...  co zatem ?? JeÅ›li masz dobre kompiszcze to zajmij siÄ™ abletonem
- dobrze Ci radze.  Potem zainwestuj w midi controller i walczysz. Jak opanujesz abletona to gwarantuje Ci, że koleÅ› z 100 kg sprzÄ™tu do live act , tudzież DJ z 2 deckami i mixerem Ci nie podskoczy... to co oferuje ableton poprostu zjada wszystko na Å›niadanie ...
Poprostu uważam, że ktoÅ› kto teraz chce siÄ™ uczyć grania z vinyli sam siebie krzywdzi... zanim siÄ™ nauczysz beatmatchingu , zanim uzbierasz pÅ‚yty , zanim wyrobisz sobie technike to troche czasu minie , a Å›wiat idzie naprzód i granie z 2x technics + mixer  + pure granie z vinyli odejdzie do lamusa , bo i dużo labeli upada i bez samplerów/syntezatorów/efektorów sety stajÄ… siÄ™ maÅ‚o atrakcyjne .
Krótkie porównanie : Hawtin i Sven V. - Hawtin wrÄ™cz przerabia waÅ‚ki na żywo , jego sety sÄ… ciekaw i atrakcyjne , Sven V. tylko gra z 2'ch decków  i ostatnimi czasy technika mu siÄ™ jebie  - rekompensuje mu to znane imie i nazwisko . Noname z takimi umiejÄ™tnoÅ›ciami w PL pyka za barek - takie sÄ… realia.  Z tego co obserwuje na forach jak np.' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników Ci co grali wg. starych reguÅ‚ dokupujÄ… troche nowego stuffu i jakoÅ› to wyglÄ…da , dla poczÄ…tkujÄ…cego to jest zbyt duży wydatek  takie mieszanie cyfry z analogami.  Jeszcze dochodzi kwestia wkrÄ™cenia siÄ™ gdzieÅ› na impreze ... neee za dÅ‚ugo to trwa...
Może dla wielu  wydaje siÄ™ to absurdalne to co mówie, ale daje gÅ‚owe, że nie jedna osoba wspomni me sÅ‚owa jak bÄ™dzie za późno na wycofanie siÄ™ ;-)
Mnie wqrwia fuckt , że żeby zagrać net labelowÄ… produkcje w przypadku decków musze kupić pierdolony Serato Scratch tudzież Final Scratch za 2,5 koÅ‚a ,a w przypadku CD Player'a  wypalać CD , który kojaży mi siÄ™ z vixiarstwem  hmm 
Kożystając z abletona poprostu kupujesz taki realase , ładujesz go w abletonie i grasz, edytujesz na żywca - co dusza zapragnie :-)
Rób jak chcesz - moim zdaniem pakowanie się dzisiaj w decki/cd playery to stara kasy i nerwów na długą droge nauki kunsztu DJ'skiego.

co tu dużo mówić , wypowiedź wyczerpująca temat całkowicie big_smile

Dla mnie początkującego wystarczające jest granie na deckach krzywy ucze sie grać na vinylach, i co najwazniejsze,sprawia mi to przyjemność. krzywy

Ableton ma duże możliwosci ale zeby robic własna muze trezba miec jakies pojęcie,umiejetności...cieżko własnymi,amatorskimi kawałkami i z mało znanym nazwiskiem zrobic furrore na parkiecie krzywy

ZresztÄ… przyjemniejsze jest granie na deckach niz pykanie na programie komputerowym.
A jezeli chodzi o własne wałki,vinyla mozna sobie wypalic za niecałe 100zł krzywy

jak juz sie wczesniej wypowiedzialem, granie z komputera obojetnie z jakiego programu w mojej opinii zawsze bedzie zaprzeczeniem dj-ki, jest to moja subiektywna opinia i prosze sie tu odrazu nie napalac smile

#102 2006-12-08 15:32:50 Re: SprzÄ™t dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
SkÄ…d: Katowice / Berlin
Serwis

magu :

maku czyli fakture niemiecka do polskiej firmy ? dziwne hmm

nie nie nie ...  :-) wytÅ‚umacze Ci to kiedyÅ› przy browarze, bo przez neta siÄ™ nie da ;-).

#103 2006-12-08 16:18:35 Re: SprzÄ™t dla grajka

SIASIA
Dirty Stuff Records
SkÄ…d: Katowice
Serwis

mialem na mysli artystow ktorzy w zyciu nie zrobili nic wlasnego,tylko graja 3jes walki tak jak to napisal south,wiec skoncz mi pitolic o hawtinie etc krzywy ledwo bity zgrywaja na deckach a juz chca byc niewiadomo kim (no ale maja przeciez abletona w ktorym i tak nie wiedza o co do konca biega, [nie obrazajac nikogo] big_smile) hahah krzywy

Ostatnio edytowany przez SIASIA (2006-12-08 16:35:02)

#104 2006-12-08 17:32:20 Re: SprzÄ™t dla grajka

Ułtła
Fuc.King Hell™
SkÄ…d: DIUK OF YORK
Serwis

NUMARK HDX -cd deck z 80 gb dyskiem '
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
a tu troche z innej perspektywy' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
pierwszy na swiecie cd player z wmontowanym dyskiem twardym
co na ten temat powiedza nasi forumowi specjalisci smile

Ostatnio edytowany przez ultraBMX (2006-12-08 17:36:39)

#105 2006-12-08 17:51:25 Re: SprzÄ™t dla grajka

oxo
GSz Friend

@ Maq
tak a pro po Ableton'a to mozesz polecic jakis w miare dobry tutorial?

#106 2006-12-08 17:52:42 Re: SprzÄ™t dla grajka

Ułtła
Fuc.King Hell™
SkÄ…d: DIUK OF YORK
Serwis

Jeszcze 1 temat . Tym razem to pytanie dotyczace sprzetu ktory mam zamiar kupic .
BEHRINGER BCD2000- usb dj interface
najpierw pare fotek'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników'
a tu wiecej o samym produkcie '

Behringer BCD2000  - Ableton LIVE 5 :http://www.youtube.com/watch?v=4xZlGboxQG0&mode=related&search=

Behringer BCD2000 Part 1/2'
Behringer BCD2000 Part 2/2'

BCD 2000 Video Demo - DJ'

The Behringer BCD2000 will play, mix and scratch any WAV and MP3 files as well as other audio formats. Connect to two DJ turntables, a CD player or a hand-held media player and use the BCD2000 as the foundation for your mixing setup. Get ready to mix and scratch even your favourite vinyl with MP3. The BCD2000 features a full-speed USB 4-channel audio interface plus high-resolution 24-bit A/D and D/A converters. Don’t let the cute look fool you - this is an integrated, full-fledged audio mixer with a premium quality microphone preamp, 3-band kill EQ per channel, ultra-precise faders, super-smooth crossfader and talk over function.

The BCD2000 is packed with 2 state-of-the-art phono preamplifiers, one of which can be switched to a CD player. Its sophisticated headphone section includes PFL Mix, Split options and direct listening to master output mix. Play, Pause, Cue, Loop and Pitch Bend functions are regulated via dedicated controls for intuitive Dj’ing, and 4 user-assignable controls and buttons are available for an integrated FX section. Mix, scratch and manipulate digital music in real time — regardless of the format.

Perfectly compliments the included behringer software and any other dj software

Co o tym sadzicie ???????

Ostatnio edytowany przez ultraBMX (2006-12-08 21:54:09)

#107 2006-12-08 17:56:27 Re: SprzÄ™t dla grajka

Lorn3t
ekhart!

a mieszanka mixer + Traktor to dobre rozwiÄ…zanie? big_smile

#108 2006-12-08 18:53:31 Re: SprzÄ™t dla grajka

AMERICAN GRIZZLY
Twój stary pijany

ktory to producent maszyn robi cokolwiek pod abletona.. to ableton zostal zrobiony pod maszyny... 
dalej...  jesli potafisz wykorzystac odpowiednio swoj sprzet jaki masz... abletonem mozesz sobie dupe wytrec...
ableton zostal spopularyzowany podobnie jak muzyka elektro ktora zaczal grac siasia... 
to tyle... nadal uwazam ze polakom brakuje indywidualizmu...

hawtin ciupie na abletonie i na xone.. to jest to ogienz dupy? bzdura

#109 2006-12-08 20:04:11 Re: SprzÄ™t dla grajka

spajrek
VWmaniac
SkÄ…d: DTR

Chce sobie kupić mixer i podpiąć go do kompa nie chce i nie zamierzam zajmować się graniem zawodowo. Chce się trochę pobawić dla siebie ewentualnie pograć na jakieś domówce z kolegami. Nie zamierzam wydawać kupę kasy na profesjonalny sprzęt i mam pytanie (bo nie bardzo się w tym orientuje) czy to byłby dobry zakup?
'

Czy może polecilibyście mi coś innego?

#110 2006-12-08 20:09:31 Re: SprzÄ™t dla grajka

Dee Pump
Darkside
SkÄ…d: Not important

spajrek :

Chce sobie kupić mixer i podpiąć go do kompa nie chce i nie zamierzam zajmować się graniem zawodowo. Chce się trochę pobawić dla siebie ewentualnie pograć na jakieś domówce z kolegami. Nie zamierzam wydawać kupę kasy na profesjonalny sprzęt i mam pytanie (bo nie bardzo się w tym orientuje) czy to byłby dobry zakup?
'

Mialem kiedys taki i musze Ci powiedziec,ze w zupelnosci wystarczy na Twoje zamiary smile
Pozdro & good lock wink

Ostatnio edytowany przez Dee Pump (2006-12-08 20:10:22)

#111 2006-12-08 20:15:06 Re: SprzÄ™t dla grajka

spajrek
VWmaniac

Dee Pump :

spajrek :

'

Mialem kiedys taki i musze Ci powiedziec,ze w zupelnosci wystarczy na Twoje zamiary smile
Pozdro & good lock wink

Dzięki

#112 2006-12-09 06:17:36 Re: SprzÄ™t dla grajka

AMERICAN GRIZZLY
Twój stary pijany

@ donatello..    twoja sygnaturka......ta posranie skaczaca kreatura mnie doslownie niszczy smile heh...dobre!

#113 2006-12-09 07:38:37 Re: SprzÄ™t dla grajka

Lorn3t
ekhart!

AMERICAN GRIZZLY :

@ donatello..    twoja sygnaturka......ta posranie skaczaca kreatura mnie doslownie niszczy smile heh...dobre!

hehhe mnie tez big_smile

btw...jest może jakiś poradnik do tego Abletona? big_smile

Ostatnio edytowany przez Donatello (2006-12-09 12:19:25)

#114 2006-12-09 16:09:41 Re: SprzÄ™t dla grajka

spajrek
VWmaniac

spajrek :

'

Dzisiaj poszperałem trochę i mam mętlik w głowie. Dużo ludzi nie poleca Behringera. Teraz zastanawiam się nad takimi opcjami:
1.' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
2.' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
3.' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników

Co byście polecili?

#115 2006-12-09 16:58:41 Re: SprzÄ™t dla grajka

Budzik
Zbanowany

reloop tylko dla mnie cena jest chujowa bo ja płaciłem tyle samo za 3 kanałowy

#116 2006-12-09 17:04:20 Re: SprzÄ™t dla grajka

Lorn3t
ekhart!

'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników ja planuje sobie kupić ten oto mixerek. tylko ze wiekszoÅ›c proponuje mi ten' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników . sam nie wie mktóry mam juz wybrac hmm

#117 2006-12-09 17:05:06 Re: SprzÄ™t dla grajka

spajrek
VWmaniac

Budzik :

reloop tylko dla mnie cena jest chujowa bo ja płaciłem tyle samo za 3 kanałowy

na allegro jest taki za tę samą cenę + słuchawki, więc to chyba lepsza opcja'

#118 2006-12-09 17:09:14 Re: SprzÄ™t dla grajka

Budzik
Zbanowany

wejdz na strone' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników tam se poczytaj

#119 2006-12-09 21:25:27 Re: SprzÄ™t dla grajka

Norbert_Honkisch
...i poszukiwacze zagubionej Kamtschatki :)
Serwis

jakie zamieszanie tongue
ja osobiscie bym loopy zrobil chetnie na maszynach lub/i programach typu cubase
, ktore na lajfa mozna by wykorzystac na abletonie dlaczego nie...

#120 2006-12-10 13:43:43 Re: SprzÄ™t dla grajka

AMERICAN GRIZZLY
Twój stary pijany

norbercik...:0 widzimy sie na sylwka:) kope lat smile

#121 2006-12-10 13:48:10 Re: SprzÄ™t dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
Serwis

SIASIA :

mialem na mysli artystow ktorzy w zyciu nie zrobili nic wlasnego,tylko graja 3jes walki tak jak to napisal south,wiec skoncz mi pitolic o hawtinie etc krzywy ledwo bity zgrywaja na deckach a juz chca byc niewiadomo kim (no ale maja przeciez abletona w ktorym i tak nie wiedza o co do konca biega, [nie obrazajac nikogo] big_smile) hahah krzywy

Keee?? ... ok nvmnd - nie skumałeś o co mi chodzi krzywy
Może inaczej : grajków vinylowców , którzy naparzajÄ… na 2 - 3 deckach jest masa. Wybieramy niby "maÅ‚o znane pÅ‚ytki" , ale po osÅ‚uchaniu siÄ™ z kilkoma setami "konkurencji" , materiaÅ‚em tak naprawde niewiele siÄ™ różnimy. Technika - każdy ma swojÄ… i możesz  idealnie wejść/wyjść z waÅ‚ka etc. - brawo! Ale co z tego jak tak potrafi 90% rasy .  Ja w tym temacie polecaÅ‚em lapciaka z abletonem na pokÅ‚adzie , bo : pomimo iż ktoÅ› może mieć takie same waÅ‚ki jak Ty , możesz tak je podać, że wiara naprzeciwko konsolety dostaje zwodu  . CD ogranicza , vinyl również . Ableton jest takim specyficznym programem , że na nim MOÅ»NA - traktor nie bardzo, bo Å‚oisz na nim jak na vinylu, czy CD nic wiÄ™cej , żadnej kreatywnosci. Dlatego nie zgodziÅ‚em siÄ™ z zdaniem AMERICAN GRIZZLY .Co do wÅ‚asnych produkcji : nic nie stoi na przeszkodzie by w miÄ™dzy czasie kiedy ma siÄ™ troche wolnego czasu porobić coÅ› wÅ‚asnego ,albo bynajmniej popróbować . Robie waÅ‚ek , potem robie mastering i sam jestem w stanie sprawdzić ,czy na bibie siÄ™ sprawdzi. O Hawtinie bÄ™dÄ™ gadać , bo to jest moim zdaniem wzór persony DJ'a / Producenta , który wykorzystuje tyle ile siÄ™ da z programu/maszyny. SÅ‚uchasz seta i zastanawiasz siÄ™ czasem , czy np.  motyw z waÅ‚ka A zawiera siÄ™ w waÅ‚ku B , czy odwrotnie , po czym czasem dochodzÄ… brzmienia z 5-6 innych waÅ‚ków i masz totalnÄ… dezorientacje co leci ,a na dodatek to brzmi caÅ‚kiem zajebiÅ›cie.  SÅ‚uchasz i stwierdzasz
"i to jest wszystko na ten temat". To jest caÅ‚y Hawtin - zawodnik nie do podrobienia. Jestem za postÄ™pem , nie za uwstecznianiem - kolo chciaÅ‚ rady to jÄ… dostaÅ‚. Sprawa ma siÄ™ tak samo jak z muzÄ… - wszyscy napierdalali techno i hard techno te pare lat wstecz, ale z biegiem czasu ta muza staÅ‚a siÄ™ nudna, bo ... nie wiem - brak weny poszczególnych producentów? Mój stary styl  zdechÅ‚ Å›mierciÄ… nienaturalnÄ…. Ci co zauważyli padake współczesnego techno to przeszli na coÅ› innego i realizujÄ… siÄ™ w nowym stylu. Ci co pozostali w wiÄ™kszoÅ›ci grajÄ… waÅ‚ki , które różni tylko tytuÅ‚ i nazwa wykonawcy - brzmienie poszczególnych dźwiÄ™ków nie odchodzi za bardzo od tego co miaÅ‚eÅ› przyjemność sÅ‚uchać xx lat temu. Co wiÄ™cej - dodaje siÄ™ jakieÅ› prymitywne motywy z jakiÅ› szlagierów muzyki nie-elektronicznej z lat 70 , 80 .
O tym wiesz i poniekąd jest to jeden z powodów , dla którego dałeś sobie siana z ciężką muzą - right ?? No i w opisywanej sytuacji przeze mnie masz the same situation man w sposobie grania. Na vinylu , czy CD nie zaakcentujesz tak bardzo swojego unikatowego grania jak na omawianym tutaj Abletonie . Hip hop'owcy chyba tylko tak mogą , bo ich cały set opiera się na scratchu i jak pewnie się orientujesz technik scratch'u jest od groma . Jak je połączysz to zależy tylko i wyłącznie od Twojej wyobraźni.
Magia vinyla jest wielka , ale z przykroÅ›ciÄ… muszÄ™ stwierdzić, że nie jest ona doceniana przez współczesnych "clubbersów" o  czym mogÅ‚em siÄ™ przekonać m.in na tym forum.
Ich interesuje efekt ostateczny , więc nie oszukujmy się ... please.

[nie obrazajac nikogo] big_smile

- peace & pozdro :-)

#122 2006-12-10 14:03:08 Re: SprzÄ™t dla grajka

AMERICAN GRIZZLY
Twój stary pijany

maq jesli grajac.. bedziesz kierowal sie konkurencja to powodzenia...   bez sensu jest to co piszesz..  z tysiÄ™cy djów na globie tylko ty piszesz ze cd i vinyl ogranicza.. wiec chyba cos jest nie tak..
nic cie nie ogranicza jesli sam nie jestes ogranioczony,,    a co do kompa..   
kiedys pojechales kolesiowi.. nie pamietam tematu.. ze gral na bibie z kompa czy jakos tak.. a teraz sam chcesz ciupac nie swoje waly na abletonie? chyba troche nie fair..

jesli dysponujesz odpowiednia zawartoscia czaszki... kupisz sobie sampler z jakiego korzysta optymist.. i mozesz "motywy z walka A wpieprzac w walek B"..    proste..

wszystko daje ci nieogranizone mozliwosci jesli tylko jestes cwany.. jesli jestes na tyle kreatywny ..

powiem ci tak..  na FL robilem takie triki..   ze nikt mi nie wierzyl ze to powstaalo na FL..   a kazdy mi pierdoli ze fl to dziecinada co jest najwieksza bzdura jka slyszalem..     

temat rzeka

#123 2006-12-10 15:10:31 Re: SprzÄ™t dla grajka

Maq
Operator Wqrwu
Serwis

AMERICAN GRIZZLY :

maq jesli grajac.. bedziesz kierowal sie konkurencja to powodzenia...   bez sensu jest to co piszesz..  z tysiÄ™cy djów na globie tylko ty piszesz ze cd i vinyl ogranicza.. wiec chyba cos jest nie tak..
nic cie nie ogranicza jesli sam nie jestes ogranioczony,,    a co do kompa..   
kiedys pojechales kolesiowi.. nie pamietam tematu.. ze gral na bibie z kompa czy jakos tak.. a teraz sam chcesz ciupac nie swoje waly na abletonie? chyba troche nie fair..

jesli dysponujesz odpowiednia zawartoscia czaszki... kupisz sobie sampler z jakiego korzysta optymist.. i mozesz "motywy z walka A wpieprzac w walek B"..    proste..

wszystko daje ci nieogranizone mozliwosci jesli tylko jestes cwany.. jesli jestes na tyle kreatywny ..

powiem ci tak..  na FL robilem takie triki..   ze nikt mi nie wierzyl ze to powstaalo na FL..   a kazdy mi pierdoli ze fl to dziecinada co jest najwieksza bzdura jka slyszalem..     

temat rzeka

Grizzly ,ale co daje goÅ‚y mixer ,goÅ‚e decki DJ'owi  dziÅ›?? Wszyscy na zach. piszÄ…, że starajÄ… siÄ™ wzbogacać swoje sety o kombinacje , czy to w abletonie, czy poprzez sterte maszyn , bo czyste granie na nikim nie robi już wrażenia. Dobry dobór waÅ‚ków i technika to tylko poÅ‚owa sukcesu. KiedyÅ› pojechaÅ‚em BABCE , że gra z waÅ‚ków Å›ciÄ…gniÄ™tych z slk tudzież innego p2p , wypala na CD i gra - nazwaÅ‚em to nieuczciwoÅ›ciÄ… delikatnie mówiÄ…c. Ciężko nie zauważać tego co robi konkurencja , bo to siÄ™ ociera o nowoÅ›ci techniczne. Warto wiedzieć czego nie robić , a co może wspomóc , co jest shitem , a co hitem. Totalna olewka też prowadzi na swój sposób do zguby. "Mam w dupie co robiÄ… inni" - ok , byle żeby nie powielać schematów. Just all. W regresie na technologic'ach wÅ‚aÅ›nie widze olekwe konkurencyjnÄ… - każdy gra tak samo i to samo, popeÅ‚niajÄ… te same błędy. Przyczyna->efekt.  Dobrze jest siÄ™ uczyć na błędach swoich i cudzych.
BTW: po co kupować sampler skoro mam już go w abletonie. Co wiÄ™cej - nie wyedytujesz TAK dźwieku na zew. samplerze jak w Abletonie.Sampler bÄ™dzie samplerem , a Ableton nie i sÄ™k w tym, że możesz ciÄ…gle edytować , zmieniać - ta praca nie jest taka sama i nudna jak flaki z olejem.Poza tym dodaÅ‚em jeszcze , że dochodzi kilka innych motywów czasem nawet równoczeÅ›nie - 6 samplerów mam kupować , czy jak ?? W abletonie przeciÄ…gam pare razy sampler w odpowiednie miejsce i moge kombinować.. WÅ‚aÅ›nie o to mi chodzi - bez piepszenia siÄ™ z rzeczami , które moge Å›miaÅ‚o operować przy pomocy kompa. Ludzie jak Speedy J czasem z takim sprzÄ™tem przyjeżdżali na imprezy, że 3ba byÅ‚o robić dodatkowe miejsce przy DJ'ce. Teraz kolo jeździ x X3D , 2 lapciaki i to chyba na tyle - robi jeszcze wiÄ™cej , a ma mniej - coÅ› w tym musi być ;-) 
Co do FL - wszystko siÄ™ da i na harmonijce zrobisz dobry waÅ‚ek. Pod warunkiem, że coÅ› do tego dołączysz i sam goÅ‚y FL takÄ… harmonijkÄ… jest - goÅ‚y jest do bani .  Jak siÄ™ odpowiednio wyposaży w  odpowiednie wtyki itd. to może być równie morderczÄ… zabawkÄ…. Kwestia kombinacji.
WracajÄ…c do topic'u - samym vinylem , cd'kiem wiele siÄ™ nie zdziaÅ‚a i przy takim zdaniu zostaje.  MyÅ›le, że tutaj 3ba wejść w coÅ› co tak do koÅ„ca nie jest okryte , stworzyć coÅ› swojego i pracÄ… osiÄ…gnąć coÅ› unikatowego. Przy goÅ‚ym zestawie gramofony + mixer ,czy cd + mixer stworzenie czegoÅ› takiego przy typowym technicznym graniu graniczy z cudem. Vinyl funkcjonuje jako narzÄ™dzie dla DJ'a od ponad 30 lat  i w tej materii nie da siÄ™ już chyba osiÄ…gnąć coÅ› nowego w dziedzinie mixowania.

#124 2006-12-10 15:14:05 Re: SprzÄ™t dla grajka

SIASIA
Dirty Stuff Records
Serwis

ja napisze krotko.ze pierdolisz maq strasznie.jeden przyklad: umek grajac z deckow i pionka robi wieksze szoł niz qrwa liebing ktoru uzywa whuj maszyn.wiec skoncz juz pisac bo zygac mi sie chce jak 3tam twoje wypowiedzi

ale pewnie teraz bedziesz kolejne 2h myslal i tworzyl posta w ktorym bedziesz staral sie przyznac sobie racje. i pewnie poraz kolejny napiszesz to samo.

Ostatnio edytowany przez SIASIA (2006-12-10 15:26:41)

#125 2006-12-10 15:49:15 Re: SprzÄ™t dla grajka

MASIA
Techno is our future
Serwis

moze  ktos powie ze stoje w miejscu lub sie cofam  ale  zawsze bede gral z vinyla ( chyba ze jakiegos walka nie bedzie na vinylu to cd )
moje  zdanie jest takie ze jednak vinyl to nie jakas maszynka  tylu laptop do grania i co to za granie  <???ß   i nie chobie tam graja z tych kompow  i zycze im wszystkiego naj ale   
Vinyla  nie mozna porownywac  do chuj wie czego .
grajcie sobie  z czego tam chcecie Respect   wasza sprawa

2006-12-10 15:49:15 Re: SprzÄ™t dla grajka

Admin
Reklamy Google
Serwis

Re: SprzÄ™t dla grajka

3 4 5 6 7 
 101

• Gadka
  •  » SprzÄ™t dla grajka

Stopka forum