Bilety / Tickets:
I pula - 69 zł
II pula - ??
III pula - ??
IV pula - ??
Przedsprzedaż wyłacznie na Biletomat.pl - bilety online'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Line up:
Ricardo Villalobos
TBA
Organizatorzy:
Playground
BASSLINE
Lokalizacja / Venue:
Old Train Station / dawny budynek dworca PKP
ul. Dworcowa 1, Poznań
Poprzednio organizowaliśmy / Past bookings:
Cocoon Poznań, Vitalic, Blawan, Alan Fitzpatrick, Max Cooper, Fur Coat, Tommy Four Seven, Marco Bailey, Xhin, Brian Sanhaji, Rebekah, Popof, Robert Babicz, Johannes Heil, Christian Burkhardt, Daniel Stefanik, Xosar, Pional...
Zastanawiam sie ale po ostatniej bibie w tym miejscu slyszałem w huj słabych opinii....
Headlinerzy kosztują .... pierwsze pula to coś koło 15 EUR.
W podobnej cenie byłem w Berlińskim Watergate 2 x na New Kids on ACID ,gdzie grał po 7-9h sety.
szamańsko <3
W Poznaniu pewnie max 3-4h i to jeszcze słyszałem od ziomków ,że miejscówka dupy nie urywa. Było
Nie jest to jakaś specjalnie wygórowana kwota ale nie wiem czy akurat Rychu w Polsce w kolejnych pulach aż tak się dobrze sprzeda. Zastanawiające jest ,gdzie jest ta granica z ceną w Polsce klubowej na imprezie z jednym nazwiskiem. To będzie srogi test .Mam nadzieję ,że impreza się sprzeda bo jak nie to może nie być więcej dobroci .A nikt tego nie chce. Na Ricardo i tak się zjedzie dużo fanów z Polski. Bo jakby nie było... jest to WYDARZENIE ! Chociaż w kraju nad Wisłą osób rozumiejących fenomen ... It's the meaning of Ricardo jest chyba mniej jak jego hejterów dla ,których to tylko spocony ćpun z Ręcznikiem wokół szyi to mam jednak obawy.
Chociaż mam pewne obawy .Okres po nowym roku, będą pierwsze ogłoszenia festiwali to i dla niektórych będzie lepiej odłożyć 100 pln więcej i kupić karnet na Tauron czy Audioriver . Jak ktoś bawi się raz na kwartał ,kwota i nazwisko nie robi znaczenia. W Poznaniu dużo dobroci ostatnimi czasy i jak ktoś regularnie raz na tydzień-dwa wychodzi..ten jeden raz może wydawać się bardzo spory. Jeszcze jak się ma dziewczynę. To na same wlotki plus taxa wychodzi na starcie 200 pln. Nawet jak sobie zrobisz przedwczesne Walentynki .Rozumiem Cię Gutek
Ostatnio edytowany przez winetu (2015-12-23 08:10:28)
winetu :
Porównuję ceny biletów na ostatnie klubowe sety Ricardo:
192 zł w Davos. (+ Guti i Craig Richards)
52 zł w Kijowie. (+lokalni)
47 zł w Kluż-Napoka (+Raresh)
Cenę pewnie winduje wynajęcie takiej przestrzeni.
1923 :
winetu :
Porównuję ceny biletów na ostatnie klubowe sety Ricardo:
192 zł w Davos. (+ Guti i Craig Richards)
52 zł w Kijowie. (+lokalni)
47 zł w Kluż-Napoka (+Raresh)
Cenę pewnie winduje wynajęcie takiej przestrzeni.
Ja to widzę tak :
W Kijowie to Ricardo gra dla jakiegoś syna bogatego Oligarchy ,stąd taka cena . I jak na ich Ukraińskie - zarobki to i tak jest drogo.
Jeśli chodzi o Davos no to jest Szwajcaria. Tam jest na bogato .A cena jest z kolei droga-na nasze zarobki
Co do Cluj-Napoki no to jest Rumunia. Rumunia -kraj ,który ma ogromny wpływ na muzykę Ricardo,Arpirary, Sunwavesy,minimale etc kraj w ,ktorym Ricardo jest częstym gościem .i gra tam pewnie po znajomości promotorów,djów z ceną za pół gwizdka bo to się z Rumunii robi dla niego już druga Ojczyzna.
winetu :
Ja to widzę tak :
Co do Cluj-Napoki no to jest Rumunia. Rumunia -kraj ,który ma ogromny wpływ na muzykę Ricardo,Arpirary, Sunwavesy,minimale etc kraj w ,ktorym Ricardo jest częstym gościem .i gra tam pewnie po znajomości promotorów,djów z ceną za pół gwizdka bo to się z Rumunii robi dla niego już druga Ojczyzna.
Czyli Ricardo to Rumun
Martin :
winetu :
Ja to widzę tak :
Co do Cluj-Napoki no to jest Rumunia. Rumunia -kraj ,który ma ogromny wpływ na muzykę Ricardo,Arpirary, Sunwavesy,minimale etc kraj w ,ktorym Ricardo jest częstym gościem .i gra tam pewnie po znajomości promotorów,djów z ceną za pół gwizdka bo to się z Rumunii robi dla niego już druga Ojczyzna.Czyli Ricardo to Rumun
Wiesz o co chodzi. Dla mnie teraz Muzycznie jest on "Rumunem" -chodzi o Romanian Style. Rumuni inspirowani Ricardo nadają światowe trendy w tym gatunku...... Cały ARPIAR ,LABEL RORA djów producentów Cezar,Cristi Cons Dan Andrei,Barac itp itd
BTW Wdziałeś tzw "Rumuńskie Chartsy " ??
'
peyoo :
Zastanawiam sie ale po ostatniej bibie w tym miejscu slyszałem w huj słabych opinii....
winetu :
W Poznaniu pewnie max 3-4h i to jeszcze słyszałem od ziomków ,że miejscówka dupy nie urywa.
o co dokładnie chodzi z miejscówką, powie ktoś coś więcej?
Jest możliwość, że miejsce może być fajnie zaaranżowane, czy kto by się za to nie wziął będzie lipa?
Ostatnio edytowany przez Jdkr (2015-12-23 11:47:17)
winetu :
Martin :
winetu :
Ja to widzę tak :
Co do Cluj-Napoki no to jest Rumunia. Rumunia -kraj ,który ma ogromny wpływ na muzykę Ricardo,Arpirary, Sunwavesy,minimale etc kraj w ,ktorym Ricardo jest częstym gościem .i gra tam pewnie po znajomości promotorów,djów z ceną za pół gwizdka bo to się z Rumunii robi dla niego już druga Ojczyzna.Czyli Ricardo to Rumun
Wiesz o co chodzi. Dla mnie teraz Muzycznie jest on "Rumunem" -chodzi o Romanian Style. Rumuni inspirowani Ricardo nadają światowe trendy w tym gatunku...... Cały ARPIAR ,LABEL RORA djów producentów Cezar,Cristi Cons Dan Andrei,Barac itp itd
'
Wiem o co chodzi
Ciekawy link -pogrzebie tam trochę.
winetu :
Martin :
winetu :
Ja to widzę tak :
'
ktoś zrobi paczke ?
Jeśli ktoś jest z Poz i był na tym dworcu na Cocoon iech da znac czy sie opłaca faktycznie bo lecielismy rok temu kapela z 3miasta na Hella i było zajebiście a teraz mamy dylemat...
winetu :
Wiesz o co chodzi.
Martin :
Wiem o co chodzi
Jdkr :
o co dokładnie chodzi
szczerze to nie wiem o co chodzi
WESOŁYCH ŚWIĄT !
Lato :
winetu :
Wiesz o co chodzi.
Martin :
Wiem o co chodzi
Jdkr :
o co dokładnie chodzi
szczerze to nie wiem o co chodzi
WESOŁYCH ŚWIĄT !
hahahahahahahaha
RICARDO VILLALOBOS i F1 w Polsce 10-12 lat temu to było by WoW.
lecz teraz na kim to robi wrażenie ?
* F1 - (którego w PL nikt nie potrafi poprawnie podłączyć, i ustawić )
** - końcowa cena biletów
xavery :
RICARDO VILLALOBOS i F1 w Polsce 10-12 lat temu to było by WoW.
lecz teraz na kim to robi wrażenie ?
* F1 - (którego w PL nikt nie potrafi poprawnie podłączyć, i ustawić )
nie wiedziałem, ze będzie F1, na pewno specjalnie Andrewsa ściągną. chociaż z akustyką tego dworca i to mogłoby nie wystarczyć.
Byłem tam i miejscówka ma potencjał. Do starej rzeźni np. to się umywa w ch*j. Tam jest klimat. Problem leży w cenie biletów, która odstrasza wuchtę ludzi
Gife :
Byłem tam i miejscówka ma potencjał. Do starej rzeźni np. to się umywa w ch*j. Tam jest klimat. Problem leży w cenie biletów, która odstrasza wuchtę ludzi
Po tygodniu nie zeszła nawet pierwsza pula. A to chyba nie więcej jak 100-200 biletów obserwując inne podobnej wielkości eventy .
W tej cenie to na Wooded Festival było ponad 20 artystów i to nie byle jakich . Mathew Jonson ,Marco Ressman, Nick Hoppner, Rodriguez Jr, Mark Henning,Max Graef..Randomer Łącznie chyba ksują tyle co R.V
W tym roku była klapa ze Svenem , 2016 należy do Ricardo ??
RV niech zagra - < 6 h to cena biletu nie gra roli
cytując agencję Bassline:
"Cena jest i tak obniżona i przystosowana bardziej do warunków Polskich. Ricardo to jeden z najdroższych jeśli nie najdroższy booking deep-house'owy w dziejach Poznania, do tego sprowadzamy zagraniczny soundsystem Funktion One który będzie 1 raz w PL, oraz oczywiście są wysokie koszta związane z halą i resztą produkcji, znacznie większe niż np w Starej Rzeźni. Dodatkowo niebawem ogłosimy także zagraniczny support, oraz sam Ricardo zagra znacznie dłuższego seta niż podczas innych wydarzeń. Mamy nadzieje że teraz już rozumiecie czym jest spowodowana ta cena, która i tak jest niewielka w porównaniu do zagranicznych imprez gdzie koszta artysty i całej organizacji imprezy się niewiele różnią od naszych "
jakby tak dostał te 4h.
budi22 :
do tego sprowadzamy zagraniczny soundsystem Funktion One który będzie 1 raz w PL
no offense, ale są pewni tego co podają do informacji?
z tego co pamietam up2date tez miało funktion one.
Nikt nie pyta o czas trwania imprezy? Cocoon na dworcu była chyba do ok. 5:00 rano, by 'klubowicze' nie przeszkadzali podróżnym obok Podejrzewam, że takie są warunki najmu dworca tj. nie jest to event bez końca. Przy wspomnianej imprezie ludzie narzekali chyba na akustykę, był ktoś? Czy stary poznański dworzec to miejsce klimatyczne, nadające się na wielogodzinne tańce, ciężko mi powiedzieć, ale pomysł na sprowadzenie Ricardo jest fajny i chyba warto się przejechać
PS F1 wisi choćby w Sfinskie w Sopocie, bywało też na wielu imprezach np. Wooded we Wrocławiu rok temu, co roku na Nagle Nad Morzem w Rogowie (plaża), na festiwalu w Garbiczu, kilka razy w Starej Rzeźni i innych.
skarabeusz :
up2date tez miało funktion one.
subsonik :
PS F1 wisi choćby w Sfinskie w Sopocie, bywało też na wielu imprezach np. Wooded we Wrocławiu rok temu, co roku na Nagle Nad Morzem w Rogowie (plaża), na festiwalu w Garbiczu, kilka razy w Starej Rzeźni i innych.
i tak można wymieniać, stad pytanie o co im chodzi z podawaniem informacji o pierwszym razie.
Przecież nie napisali, że F1 będzie po raz pierwszy w Polsce, bo każdy wie, że bywa u nas już regularnie. Chodzi o jego ilość, która ma być rekordowa, skoro muszą pukać do Czeskiego dystrybutora - Warszawska filia dysponuje naprawdę konkretnym sprzętem F1, tym bardziej jest to ciekawe...szykuje się mocarz, oby pepikom udało się jeszcze to ustawić.
Jak im się już to uda, a Ricardo zagra 4h seta, to może to być duże wydarzenie w 2015 roku.
Nie widzę innej opcji niż Joana na supporcie. + ktoś z zagranicy? Sonja Moonear, pliz!