Napewno nie ma takiego rozmachu,,światowej sławy,klimatu itp,itp.... małe zainteresowanie,tak jak kiedyś głośno było o Rave on snow,teraz siedzi w cieniu ta biba i ledwo o niej słychać
bylem i jakos siebie tam nie odnalazlem...
pogoda byla paskudna, slonce, gorac, zero wiatru, przybylem na miejsce kolo 14, troche potanczylem W CIENIU i juz po godzinie mialem dosc...
ludzi mega duzo, a z tego co widze co rok jest okolo MILIONA osob tam, mysle, ze w tym roku bylo podobnie - a jak na milion osob kilka ulic i mostow to stanowczo za malo
stanowczo za slabe bylo tez naglosnienie na Ninie Kraviz, w sumie jednynej artystce ktora chcialem tam uslyszec i... grala dobrze, ale co z tego, skoro naglosnienie bylo "punktowe", aka gralo tylko "do przodu", a mi sie nie chcialo pchac w tlum i co chwila kogos przepuszczac - bo tak wlasnie wygladala cala Parada
pojechalem tam z nastawieniem na wytanczenie sie, ale to nie ten adres...
natomiast ludzie, przebierancy, laseczki, cos pieknego, kolorowa mieszanka przebierancow sprawila, ze usmiech czesto pojawial sie na twarzy pod tym wzgledem bylo mega sympatycznie a wielu naprawde sie postaralo zeby miec fajne stroje - czego niektorym bardzo wspolczulem, bo bycie ubranym od stop do glow w takim upale to nielada wyczyn i po prostu dewastacja organizmu
bedac tam przy okaji - jak najbardziej, ale jechac specjalnie na ta Parade wg. mnie nie ma sensu...
w Berlinie bylo to rozegrane lepiej, po prostu ludzie byli rozproszeni po parkach dookola aniolka, a w Zürichu nie bylo az tak duzej powierzni by sie swobodnie poruszac
jesli bedzie dobra pogoda - wybiore sie i w przyszlym roku. najebac sie i pofazowac, tudziez probic foty przebierancow, bo by potanczyc to trzeba wykupic miejsce na platformie (150 frankow) albo po prostu isc wieczorem do klubu (w piatek gral Liebing)
fly :
http://www.telezueri.ch/live
relacja na żywo ze Street Parade w Zurychu, planowałem się wybrać w tym roku, ale chętnych nie znalazłem, a samemu trochę ciężko na taką imprezę
Swoją drogą Street Parade jest raptem dwa lata młodsza od Love Parade, pierwsza edycja odbyła się w 1991 roku, ale odbywa się regularnie co rok, tyle, że nie jest tak wszystkim znana jak Love Parade.
pamiętam jak w 2001 roku jechałem do Berlina na Love Parade i jacys kolesie w pociągu mówili, że jadą do berlina a później cisną właśnie do Zurychu, bo tydzien później miała być Street Parade.
może za rok się wybiore z braku laku, bardziej traktuje to wyderzenia rekreacyjnie niż jakąś dobrą imprezę.
Witam wszystkich
Takie małe pytanie, love parade to jeszcze funkcjonuje ?
lexmark84 :
Witam wszystkich
Takie małe pytanie, love parade to jeszcze funkcjonuje ?
tak i ma siÄ™ bardzo dobrze'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników