16-sta edycja Mayday Poland
07.11.2015 | Spodek, Katowice | 19:00 - 08:00 '
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
MOSiR "Spodek" Al. Korfantego 35, 40-005 Katowice
Bilety: sklep.mayday.pl
Line Up tegorocznej edycji Mayday Poland "MAKING FRIENDS":
Robin Schulz (Osnabrück)
Richard Durand (Amsterdam)
Tom Swoon (Goleniów)
Dave Clarke (Amsterdam)
Klaudia Gawlas (Passau)
Sam Paganini (Treviso)
The Advent -live- (London)
Felix Kröcher (Frankfurt)
Lexer (Leipzig)
Brian Sanhaji -live- (Frankfurt)
Dr. Motte (Berlin)
East & Young (Enschede)
Hardy Hard (Berlin)
Rebekah (Birmingham)
DJ Emerson (Berlin)
Miss Djax (Eindhoven)
Dune (Münster)
DJ Dag (Frankfurt)
Jam (Jam & Spoon) -live- (Frankfurt)
Ralf Drastic (Frankfurt)
Siasia (Katowice)
Poziom-X (Warszawa)
Jaco (Warszawa)
Diana D?Rouz b2b Carla Roca (Sopot/Poznań)
Michał Lazar (Pszczyna)
Adam de Great (Olesno)
Friends of MAYDAY -live- (worldwide)
TT z podziałem na sceny
Prekognicja,czy jak?Akurat dzisiaj ok 14.00 wchodziłem na mayday.pl sprawdzić info o tegorocznej edycji,oczywiście LU jeszcze nie było
Najlepsze dwie Polskie artystki sceny techno w duecie ? Zapewne bedzie to miod dla uszu : )
Według mnie skład lepszy niż rok temu. Wiadomo, dupy nie urywa, ale można poprzebierać. Pojawią się jeszcze jakieś nazwiska?
Edit: chyba nie
7-go listopada już po raz 16-sty spotkamy się w katowickim Spodku. Tym razem na Mayday Poland "MAKING FRIENDS".
Specjalnie dla Was na ARENIE wystąpi 10-ciu Artystów, na SHOWROOM 9-ciu i na CLASSIC FLOOR również 9-ciu Artystów.
Ostatnio edytowany przez wizar (2015-08-25 09:38:14)
Mozna posluchac:
Dave Clarke (Amsterdam)
Klaudia Gawlas (Passau)
Sam Paganini (Treviso)
Rebekah (Birmingham)
DJ Emerson (Berlin)
kanluk :
Mozna posluchac:
Dave Clarke (Amsterdam)
Klaudia Gawlas (Passau)
Sam Paganini (Treviso)
Rebekah (Birmingham)
DJ Emerson (Berlin)
+
Siasia (Katowice)
Poziom-X (Warszawa)
Diana D'Rouz b2b Carla Roca (Sopot/Poznań)
maydayboy :
Najlepsze dwie Polskie artystki sceny techno w duecie ? Zapewne bedzie to miod dla uszu : )
Dwa największe damskie dinozaury Polskiej sceny techno .
Wielbiciele starego radzieckiego kina będą tak samo zachwyceni na Festiwalu Sputnik w Warszawie prezentujące Filmy Rosyjskie.
kanluk :
Mozna posluchac:
Dave Clarke (Amsterdam)
Klaudia Gawlas (Passau)
Sam Paganini (Treviso)
Rebekah (Birmingham)
DJ Emerson (Berlin)
wizar :
Według mnie skład lepszy niż rok temu. Wiadomo, dupy nie urywa, ale można poprzebierać.
Od minimum 5 sezonów się tu gada ,że lineup to dno ale dalej są tu ASY ,które wmawiają sobie ,że summa summarum ,nie jest tak źle bo jest Lodowisko .
No to polecam zrobić sobie tabelkę Excel i policzyć ile razy w ostatnich latach na imprezach typu MD.PL czy Silesia in Love pojawiły się nazwiska z tej listy typu Krocher, Advent czy Gawlasowa .
Ludzie otwórzcie się na nowe rzeczy i nie dajcie się dymać ciągle tymi samymi rzeczami . Nasz kraj się pięknie rozwinął ,są blablacary, każdy z was już nie jest studenciakiem,ma hajs, są Polskie-Busy,jest Pendolino i tanie linie lotnicze . Zamiast kisić ogóra ,że jest jeden w roku Mayday na Śląsku można odwiedzić zdecydowanie lepsze festy.
Kiedyś jeździłem na Mayday bo były takie czasy mojej młodości ,że nic innego nie było ,za granice za marki to stać conajwyżej nas było na paradę do Berlina ,ostatnia mejdejowa spoko edycja to w 2009 roku dla mnie była . 2010 pojechałem na siłę i powiedziałem sobie dość . Teraz nowe pokolenia z mojego miasta od kilku sezonów mając dopiero po 20-22 lata uprawiają technoturystykę... ,żaden z nich nie marzy o byciu nawet na Mayday bo to festiwal obciachu dla nich. A z bagażem doświadczeń mają za sobą Audiorivery, Taurony, Plotzliche ,Garbicze,Awakeningsy,Dekmantely,Time Warpy etc . Ja w ich wieku mogłem sobie pomarzyć o takiej eweolucji muzycznej . Mogłem conajwyżej sobie przybić piątkę z ELESEM przy napeirdalaniu tych lepszych czasów bo te są chujowe....Sorry taki mamy klimat .
Nawet najwięksi wyznawcy religii z tego forum już z Mayday z czasem wydorośleli. Inni z kolei dalej się pucują ,taki lajf
Ostatnio edytowany przez winetu (2015-08-25 15:13:27)
Nie wiem czy bijesz do mnie, bo widzę, że cytujesz moją wypowiedź, więc jeśli tak, to Ci wytłumaczę bo najzwyczajniej czegoś tu możesz nie rozumieć.
Rozpatruje ewentualne odwiedzenie Mayday pod takim kątem, że mam 15 km do Spodka i jak jest kilka nazwisk, które mogą fajnie pograć, to nie widzę przeciwwskazań, żeby zawinąć dupę do taksówki/autobusu i podjechać tam na ten festyn, potupać sobie do rana ze znajomymi, zamiast siedzieć ten dzień w domu. W moim przypadku wyprawa do Spodka, jest tak skomplikowana jak do sklepu nocnego czy baru.
Zatem nie jestem ,,ASEM", nic sobie nie wmawiam. Widzę, że Mayday śmierdzi chujem od długiego czasu i nic już tego raczej nie uratuje.
wizar :
Widzę, że Mayday śmierdzi chujem od długiego czasu i nic już tego raczej nie uratuje.
Luz nie mam personalnego zarzutu ale jak pisałem,można poprzednie 5 sezonów tematów se popatrzeć i jest ta sama śpiewka na forum .
Zastanawiam się na ile jeszcze właśnie Ci lokalsi chcą chodzić na "to samo" .
No bo to już od dawna samo Mejdej jest maszynka do robienia pieniędzy jak najmniejszym kosztem . Nie trzeba się starać się o lineup bo po co jak i tak własnie Wy nakręcicie im frekwencję bo jest "niby w czym przebierać . Może trzeba było się właśnie parę lat temu wyjebać na ten balet i odłożyć sentymenty na bok jak jeszcze jak była okazją o coś powalczyć i nie tłumaczyć się ,że bo mam blisko ..... tak może coś by to pomogło ale najwidoczniej jest obustronny "tumiwisizm".
Chłopie, a moze po prostu mam do tego dystans? Jest taki lajnap to jest, mozna posluchac to mozna, a nie mozna to nie mozna i tyle. Kto chce to idzie a kto nie to nie. Fakt faktem impreza sie ostro skurwiła, ale no nie wiem, jakoś nie czuje wstydu, że zajdę te parę kroków z domu do spodka i postawie noge na lodowisku na chwil kilka...
Na zagranicznym Mayday tez już nie ma czego szukać, więc zmiana jest wydaje się być globalna i ,,bojkotowanie" raczej by nie przyniosło skutku.Moim zdaniem odbiorcy się po prostu zmienili. Jest tam teraz kolejne pokolenie o 10 lat młodsze, które może słucha innej muzyki. Mayday się zmieniało latami. Hymny, składy, nawet kurwa plakaty wyglądają jak robione w 5 minut w paincie.
+ za MISS DJAX oby tylko dotarła...
jakbym miał rzut beretem to pewnie bym wpadł obadać kilku grajków ale
z drugiej strony Ci bardziej cenieni jak np DC olewajÄ… takie bale i lipe grajÄ…
dejavu
Śląsk się może jeszcze przejechać, ale wszyscy pozostali to w sumie nie wiadomo na co i po co.
Bardzo bardzo sympatyczny temat. Wpadnę za tydzień poczytać to co rok temu, a i dwa lata temu itd. ... a teraz zjem sobie kolacje. To pisałem ja, Leito. Pozdrawiam
wizar :
Według mnie skład lepszy niż rok temu. Wiadomo, dupy nie urywa, ale można poprzebierać.
W punkt! Mayday teraz to właśnie taki second hand/szperaczek, idziesz i coś tam sobie wybierzesz, jednocześnie wiedząc że na nowe rzeczy nie ma co liczyć.
wizar :
kanluk :
Mozna posluchac:
Dave Clarke (Amsterdam)
Klaudia Gawlas (Passau)
Sam Paganini (Treviso)
Rebekah (Birmingham)
DJ Emerson (Berlin)+
Siasia (Katowice)
Poziom-X (Warszawa)
Diana D'Rouz b2b Carla Roca (Sopot/Poznań)
do odsłuchu stary odgrzewany kotlet
Diana D'Rouz - Live @ Club Dream, Tápióbicske (2004.06.18)'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
winetu :
maydayboy :
Dwa największe damskie dinozaury Polskiej sceny techno .
Wielbiciele starego radzieckiego kina będą tak samo zachwyceni na Festiwalu Sputnik w Warszawie prezentujące Filmy Rosyjskie.kanluk :
Mozna posluchac:
Dave Clarke (Amsterdam)
Klaudia Gawlas (Passau)
Sam Paganini (Treviso)
Rebekah (Birmingham)
DJ Emerson (Berlin)wizar :
Od minimum 5 sezonów się tu gada ,że lineup to dno ale dalej są tu ASY ,które wmawiają sobie ,że summa summarum ,nie jest tak źle bo jest Lodowisko .
No to polecam zrobić sobie tabelkę Excel i policzyć ile razy w ostatnich latach na imprezach typu MD.PL czy Silesia in Love pojawiły się nazwiska z tej listy typu Krocher, Advent czy Gawlasowa .
Ludzie otwórzcie się na nowe rzeczy i nie dajcie się dymać ciągle tymi samymi rzeczami . Nasz kraj się pięknie rozwinął ,są blablacary, każdy z was już nie jest studenciakiem,ma hajs, są Polskie-Busy,jest Pendolino i tanie linie lotnicze . Zamiast kisić ogóra ,że jest jeden w roku Mayday na Śląsku można odwiedzić zdecydowanie lepsze festy.
Kiedyś jeździłem na Mayday bo były takie czasy mojej młodości ,że nic innego nie było ,za granice za marki to stać conajwyżej nas było na paradę do Berlina ,ostatnia mejdejowa spoko edycja to w 2009 roku dla mnie była . 2010 pojechałem na siłę i powiedziałem sobie dość . Teraz nowe pokolenia z mojego miasta od kilku sezonów mając dopiero po 20-22 lata uprawiają technoturystykę... ,żaden z nich nie marzy o byciu nawet na Mayday bo to festiwal obciachu dla nich. A z bagażem doświadczeń mają za sobą Audiorivery, Taurony, Plotzliche ,Garbicze,Awakeningsy,Dekmantely,Time Warpy etc . Ja w ich wieku mogłem sobie pomarzyć o takiej eweolucji muzycznej . Mogłem conajwyżej sobie przybić piątkę z ELESEM przy napeirdalaniu tych lepszych czasów bo te są chujowe....Sorry taki mamy klimat .
Nawet najwięksi wyznawcy religii z tego forum już z Mayday z czasem wydorośleli. Inni z kolei dalej się pucują ,taki lajf
Ja tam czuje sentyment do tego baletu i Magie Spodka sama w sobie: ) plus jak zawsze kogos sie znajdzie ciekawego do posluchania.
A moze przypomnijmy Winet dlaczego juz nie jeździsz na ten fest i działa on na ciebie ja płachta na byka... Sam powiesz czy ja mam opowiedzieć ludziom o przyczynie tego hejtu...?
? Ukryj ten wątek na stronie głównej
MJKriSS :
A moze przypomnijmy Winet dlaczego juz nie jeździsz na ten fest i działa on na ciebie ja płachta na byka... Sam powiesz czy ja mam opowiedzieć ludziom o przyczynie tego hejtu...?
zamieniam się w słuch
MJKriSS :
Gdzieś coś słyszałeś w Kościele od swoich ziomków...ale nie wiesz dokładnie co.
Ja lubię grać gra w otwarte karty...
I generalnie jakbyś zapytał na PW,feju to bym Ci odpisał. Ale jeżeli zostałem publicznie wywołany do tablicy to Ci niechętnie odpowiem,ale odpowiem.Moim powodem zaprzestania uczestniczenia w tej imprezie jest bardzo wielki spadek jej poziomu i lineupu. Prawdopodobnie też znużenie. Zbyt wiele edycji odbytych,bodajże 8 . Jak wielu moich znajomych czy przyjaciół .A nie fakt ,że jeździłem za darmoszkę. Bo pewnie o To chodzi tak ? O Darmowe VIPY ,koks,kurewki alkohol i chuj wie co jeszcze.
Dla ponad 100 tki użytkowników tego forum.Mamy bardzo wielu wspólnych znajomych co się wyjebało albo mieli jakiś problem i to nawet taki przez duże P ale bijesz tylko do mnie .
Po małym bardzo prywatnym i osobistym nieporozumieniu z panem K. (Temat zamknąłem i nie chciałbym wracać i osobiście nic nie mam po tylu latach,żadnej urazy albo jak wedługo Ciebie "płachty na byka,żalu czy hejtu").
Dla Twojej wiadomości to po tym samym fakcie bodajże z 5 lat temu . Byłem jeszcze kolejne 2 razy na MD.PL,za zakupiony za własne pieniądze bilet. O tym chyba to już Ci kolesie nie powiedzieli bo nie zaglądają do mojego portfela prawda ? Ale według Ciebie wyjebałem się od razu na cycki bo się impreza za darmoszka skończyła. No to argument nie trafiony.Nie słuchaj informatorów,plotek, jak nie znasz tematu.
Nic innego nie oczekiwałem od ostatnich obrońców na Polu walki membersów,w końcu jesteś paziem bo "grywasz tam" i będziesz bronił swoich aż po same kule. Nigdy nie dojdziemy do porozumienia. Ja ze swojej strony kończę temat. ,Jak masz ochotę zmieniać publicznie rzeczywistość OPOWIADAJ BAJKI,Pamiętaj tylko ,że Ja też miałbym wiele do opowiedzenia bajek w nagrodę .
EOT
Ostatnio edytowany przez winetu (2015-08-26 11:29:38)
maydayboy :
Ja tam czuje sentyment do tego baletu i Magie Spodka sama w sobie: ) plus jak zawsze kogos sie znajdzie ciekawego do posluchania.
Tez mam sentyment do tej biby.pierwszy raz bylem na niej w wieku 15 lat (2000r).za dzieciaka muzycznie wychowalem sie wokol MD .pewnie i bym sie wybral jakbym mieszkal za rogiem spodka ale sentyment to za malo aby zapierdalac przez cala Polske i widziec to samo od kilku lat.teraz jak patrze na edycje od 2008 to chcialbym zeby bylo "tak samo" jak w latach 2000-2005. bo to co jest teraz to jest trzepanie hajsu na letargu w ktory obrosl MD.
winetu :
Moim powodem zaprzestania uczestniczenia w tej imprezie jest bardzo wielki spadek jej poziomu i lineupu.
chyba nic dodac nic ujac w tym temacie.
Ostatnio edytowany przez Lato (2015-08-26 14:00:47)