KsiÄ…dz :
Witam ! szukam słuchawek "studyjnych" adekwatnych do monitorow KRK Rokit g2. Ktos pomoze ??
Tylko nie kupuj reloop rhp-10 pozdro 600
Moze nie mam porownania do innych sluchawek, ale musze stwierdzic, ze AKG K518 sa kurwa dojebane
ja od paru dni mam technicsy 1205 i są genialne ale bardzo cisną w uszy,po przesłuchaniu seta trzeba je ścigać bo ból doskwiera .
Mikroelement :
ja od paru dni mam technicsy 1205 i są genialne ale bardzo cisną w uszy,po przesłuchaniu seta trzeba je ścigać bo ból doskwiera .
Zależy jak długi set mam 1210 już kilka lat i tak są genialne i niezniszczalne.
wiero :
Mikroelement :
JA miałem przyjemność je używać jeden dzień, nie wiem czy był dojebane i zużyte ale jakość bassu była przeciętna a one same też grały jakby "cicho" tak jest standardowo czy tamte były lewe ?
Matush87 :
wiero :
Mikroelement :
JA miałem przyjemność je używać jeden dzień, nie wiem czy był dojebane i zużyte ale jakość bassu była przeciętna a one same też grały jakby "cicho" tak jest standardowo czy tamte były lewe ?
Jakość basu jak najbardziej ok i są bardzo głośne, takie moje zdanie, jak mam je podpięte pod mixer to rzadko słucham na maksa, bo inaczej świszczy i piszczy w uszach
wiero :
Matush87 :
wiero :
Zależy jak długi set mam 1210 już kilka lat i tak są genialne i niezniszczalne.JA miałem przyjemność je używać jeden dzień, nie wiem czy był dojebane i zużyte ale jakość bassu była przeciętna a one same też grały jakby "cicho" tak jest standardowo czy tamte były lewe ?
Jakość basu jak najbardziej ok i są bardzo głośne, takie moje zdanie, jak mam je podpięte pod mixer to rzadko słucham na maksa, bo inaczej świszczy i piszczy w uszach
nie są mega głośne,ale za to bardzo czysty dźwięk i dobrze wszystko wygłuszają ,dlatego tak cisną.
Miał ktoś do czynienia ze słuchawkami AIAIAI TMA-1? Jak wypadają w porównaniu z HD-25?
Zephon :
Miał ktoś do czynienia ze słuchawkami AIAIAI TMA-1? Jak wypadają w porównaniu z HD-25?
ja nie ale nazwÄ™ majÄ… wyjebanÄ…
Zephon :
TMA-1 : lżejsze i czasami miałem wrażenie że " ślizgają " się po głowie.
grają spoko producent chwali się że są niezniszczalne, ale mam kilku znajomych którym pałąk pękł w pół. Wg mnie zajebisty design, gąbeczki przyjemniejsze niz w HD 25, jakość grania - spoko, cena na " + " jeśli rozpatrujemy słuchawki " Pro ".
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
HD -25 : Cóż tu mówić, prawie każdy szanujący się DJ, gra na nich więc to przemawia już samo za siebie, jakość dzwięku wyśmienita, i jak dla mnie są prawie niezniszczalne. Na żywo wg mnie wydają się " mniejsze i bardziej delikatne " niż na zdjęciach. cena troche z kosmosu bo ok 700-800zł .. w używki bym nie inwestował.
'
Jeśli masz gdzieś blisko Saturn'a idz i przetestuj. mają tam teraz wielki wybór słuchawek
w Tym Sennheiser Amperior - prawie to samo co hd 25.
wg mnie są porównywalne. więc albo zadecyduje cena albo własne "widzimisię"
HD 25 do grania ok (choć raz próbowałem na nich grać i nie wspominam tego dobrze, wole coś z większymi muszlami do grania), ale jak chcesz mieć słuchawki jeszcze dodatkowo do słuchania, to nie polecam. Jakość dźwięku jak na tę cenę jest mierna.
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników od dzis używam tych tylko caÅ‚ych czarnych bo dostaÅ‚em:F
Parasit :
http://fkn-famous.com/2011/02/marshall-minor-headphones/ od dzis używam tych tylko całych czarnych bo dostałem:F
całych czarnych?'
ty ale skumaj jak ma na imię w ogóle:D
czy jest sens kupić sennheiser hd-280 pro (lub hd-380 pro) do amatorskiego użytku domowego tj. laptop+mp3? czy nie jest to przerost formy nad treścią i lepiej kupić coś z niższej półki? ktoś używa którychś słuchawek z w/w?
olo2oo1 :
czy jest sens kupić sennheiser hd-280 pro (lub hd-380 pro) do amatorskiego użytku domowego tj. laptop+mp3? czy nie jest to przerost formy nad treścią i lepiej kupić coś z niższej półki? ktoś używa którychś słuchawek z w/w?
tak, zgadza się, wydanie takiej kasy (500zł) na słuchawki aby słuchać mp3 i dźwięków w pokrewnej jakości i to jeszcze z dźwiękówki z laptopa jest przesadą lub tak jak ty to ująłeś przerostem formy
ale kto bogatemu zabroni
uzywam senków hd 205 i gra gitara. moge polecic. no i cenowo sa bardzo dostepne
Wojtek :
olo2oo1 :
tak, zgadza się, wydanie takiej kasy (500zł) na słuchawki aby słuchać mp3 i dźwięków w pokrewnej jakości i to jeszcze z dźwiękówki z laptopa jest przesadą lub tak jak ty to ująłeś przerostem formy
ale kto bogatemu zabroni
zdecydowałem się jednak na zakup Sennheiser HD-280 PRO wytargałem na amerykańskim ebay'u nóweczki, które z kosztami przesyłki wyszły mnie połowę ceny, jaką trzeba dać za nie w polskim sklepie żeby nadać im sensowny dźwięk i wydobyć z nich coś więcej, niż za pomocą zintegrowanej dźwiękówki z lapka dokupiłem sobie do tego DAC'a Audinst HUD-mx1. dziś pierwsze odsłuchy flac'ów - gra to razem co najmniej świetnie
o/
Hej
czy ktoÅ› ma URBANEARS Zinken ??
Cena poniżej 300zł
Gra z nich np Sven Vath
Mają kabel wzmocniony kewlarem i antyzapachowe materiały zeby nie jebały potem
Ponoć są super wytrzymałe.
ktoś miał z nimi styczność?
AIAIAI i Urbanears
AIAIAI porównanie do HD25, dla mnie nie ma co porównywać - jedynie design słuchawki mają lepszy. Kartonowe brzmienie pozbawione potężnego dołu który posiadają Sennheisery. Zupełenie inne barwy dźwięku - za dużo środka. Na 3 znajomych którzy kupili dwóm pękł "pałąk" (fota poniżej)
Urbanears myślałem że to kolejne słuchawki nastawione tylko na design, jednak tutaj przyjemne zaskoczenie jak na słuchawki za 300 pln grają całkiem solidnie. W tej cenie chyba nie mają konkurencji, są o wiele lepszym wyborem niz AIAIAI jeżeli ktoś mocno zwraca uwagę na wygląd a przy okazji kosztują dwa razy mniej
olo2oo1 :
Miałem kiedyś też HD 280, tyle że w wersji -13 czyli (300 Ohm) słuchawki zajebiste. O wiele lepsza scena niż we wszystkich słuchawkach typowo DJskich, bardzo ciepłe brzmienie i czystość - coś niesamowitego, są to chyba jedne z najlepiej wytłumionych słuchawek jakie powstały.
Mają niestety duży minus są potężne i ciężkie, dlatego na dłuższą metę meczące dla DJa... No i jeżeli chodzi o DJing są też o wiele słabsze niż np HD 25 - w sensie głośności...
ajajaj!
AIAIAI łamią się jak zapałki
Kumpel wymieniał już ponad 10 razy.
chinole coś spierdzielili w fabryce i teraz cały czas przyjmują zwroty
Urbanears można śmiało wyginać itp.
są bardzo wytrzymałe z tego co czytałem