a może jakiś faderfox do tego abletona ?
albo
Antonio :
Maq :
Gracjer :
może poczciwy evolution uc-33?
to tez polecalem
![]()
tyle ,ze uc-33 ciezko znalesc (nieprodukuja go juz jakis kawal czasu) , a malo kto sie pozbywa DOBREGO uc-33ja sie zastanawiam nad sprzedaniem mojego dzidziusia Uc 33e
W sumie ja tez chce swojego sprzedac
Maq :
Widzisz Colmi - problem w BCR 2000 jest taki , ze pomimo dobrego design'u , kuleje funkcjonalnosc. Mianowicie : te kontrolery lubia sie wieszac podczas Performance, czyli jak lubisz grac w zonka to kontroler dla Ciebie , dla tych co lubia byc pewni - lepiej kupic cos ciut drozszego i pewniejszego
. Idea dobra , ale niestety chuja warta
nigdy nie miałem z nim problemu
Colmi :
nigdy nie miałem z nim problemu
to dobsche
wielu znajomych narzekalo na awaryjnosc - tak to git kontroler sam serwis Behr. to niestety potwierdza.
dropski :
pewnie dlatego ze nie grales 250 godzinnych wystepow
aj tam - bo Dropski nie zdazyl zajebac lysa pala w ten kontroler
Maq :
Antonio :
dla Ciebie za mało dla niego na początek pewnie ok
wow - jak uposledzony bedziesz walil w launch clip'y , tak jakby nie dalo sie zaprogramowac 1 encodera do zmiany scen i 4-8 przyciskow do aktywacji/zakonczenia clipu dla danej sceny. No kurwa ten APC jest jak dla wlasnie uposledzonych , ktorzy potrzebuja urzadzenia "Debil Proof" .
Antonio :
ak z begiem czasu stwierdzi ze to za malo to wpakuje wiecej kasy
Po grzyba , jak mozna temu wczesniej zapobiedz
czyt. APC do grania styka moze na gora rok , chyba ,ze masz wyjebane na jakiekolwiek ambitniejsze ruchy w graniu na ablecie
![]()
Antonio :
APC nie jest złym produktem, wiemy to i dlatego zaproponowalismy mu na początek,
Nie jest zlym , ale mimo wszystko do zwyklego grania jest jak piesc do nosa
![]()
Antonio :
ale z tego co napisałeś stwierdzam że mu polecasz na początek
Jakby gral Liveacty to tak - niech kupuje to chinskie gowno
heheh , jak ma grac mieszanie i nie widzi przed soba innych alternatyw to niech to zostawi dla kogos , kto lubi sie bawic w live act. APC zostal zrobiony z mysla o producentach/live act'ach ,a nie do zwyklego grania
W tej cenie moglby miec wlasnie Bitstream'a , ktorym moglby sie dluzej podjarac
![]()
Colmi :
ewentualnie Berhinger BCR 2000 jezeli mowimy tu o ilosci pokręteł
Widzisz Colmi - problem w BCR 2000 jest taki , ze pomimo dobrego design'u , kuleje funkcjonalnosc. Mianowicie : te kontrolery lubia sie wieszac podczas Performance, czyli jak lubisz grac w zonka to kontroler dla Ciebie , dla tych co lubia byc pewni - lepiej kupic cos ciut drozszego i pewniejszego
. Idea dobra , ale niestety chuja warta
nie ciągne tematu bo zaczniesz monologi waginy pisać, a ja nie mam czasu pierdolić się na forum z kolesiem któremu oleju do głowy nie naleje
każdy kto jest na forum dłużej, wie że pisanie w tym temacie powieści i mądrości jakim to jesteś specem, jest Twoim "konikiem"
finalnie koledze proponuje:
APC 40, lub za mniejszÄ… kasÄ™ UC-33e, lub BCR 200.
z APC 40 gra m.in. Jurek Przeździecki
widocznie on jest "debil proof"
Kup jedna z tych zabawek, jak siÄ™ spodoba granie, zabawa, to w tedy sie zastanowisz nad czyms innym.
Ricardo w filmie" Ricardo Villalobos [24h Berlin]" stwierdził ze po 16 latach grania (tutaj nie jestem pewien co do lat) może zacząć uzywać "modular instruments" (chuj wie jak to poprawnie nazwac) bo w koncu jest na takim poziomie zaawansowania.
Ale Ty @Tomo kup sobie kilka segmentów, bo po chuj kupować UC-33e jak możesz od razu z najwyższej półki niczym Giorgio Moroder napierdalać,
Dzięki za fachową pomoc !
Tomo :
Chyba jednak pierdolÄ™ te zabawki i wracam do Vinyli
Dzięki za fachową pomoc !
kurwa, nie wiem co powiedzieć,
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
Antonio :
Tomo :
Dzięki za fachową pomoc !kurwa, nie wiem co powiedzieć,
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
No to nie ma rozwiÄ…zania
winetu :
Antonio :
Tomo :
Dzięki za fachową pomoc !kurwa, nie wiem co powiedzieć,
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkownikówNo to nie ma rozwiÄ…zania
Dokładnie , rozwiązania nie ma , a @Tomo wraca do winyli ... pure winyl boy toy
Kira :
Co sądzicie o PIONEER DDJ ERGO V, jako profesjonalnym sprzęcie do grania?
linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
granie z kontrolera nie jest profesjonalne z natury :F
Kira :
Ohoho
Wiele razy już z Tobą o tym rozmawiałem, ale kurde, nie mam póki co kasy by zakupić gramofony i do tego roczny zapas czarnych krążków, a gramofony i serato też nie są tanie
Kira ! Kupuj ! Kupuj ! To coÅ› dla Ciebie !
Kira :
pytam serio, bez napinki
bez "napinki" jeden to spójrz na odpowiedz Rascal a dwa spójrz na na ten twój produkt (DDJ ERGO V) czy on wygląda na profesjonalny ? spójrz na jego opis "Ten ultra-kompaktowy kontroler umożliwi .."
starczy
jak dobrze poszukasz na forach lub aukcjach to znajdziesz za 2k 2xtechnics'y a mikser chyba miałeś .. więc reasumując różnica kasy miedzy gramofonami a kontrolerem jest 200zł-300zł a przy takie kwocie to nie jest wiele ba jakby Ci sie znudziło (odpukać) to zawsze możesz sprzedać gramofony na pewno z mniejszą stratą aniżeli ten kontroler
Wojtek :
jak dobrze poszukasz na forach lub aukcjach to znajdziesz za 2k 2xtechnics'y a mikser chyba miałeś .. więc reasumując różnica kasy miedzy gramofonami a kontrolerem jest 200zł-300zł a przy takie kwocie to nie jest wiele ba jakby Ci sie znudziło (odpukać) to zawsze możesz sprzedać gramofony na pewno z mniejszą stratą aniżeli ten kontroler
no tak ale z pustych deckow nie pogra - a skoro pisze, ze z kasa slabo to pewnie bedzie krecil 2 te same plyty przez miesiac czasu .. jak masz parcie na granie i chcesz sie nauczyc "kleic" bity to cd wyjdzie bardziej ekonomicznie
Vinyl/CD/Traktor.
wg. mnie nie warto poruszać dyskusji na temat tego co jest najlepsze do grania, bo do rozwiązania nikt nigdy nie dojdzie.
Nie ważny jest nośnik tylko to co jesteś w stanie z niego wycisnąć.
Graj z tego, z czego uważasz, że będzie Ci najlepiej (Dostępność CD/Vinyl Koszty, mobilność itp.)