Moby juz byl na Openerze, dawac kogos nowego
Już 5 marca ogłosimy pierwszych artystów trzeciej edycji krakowskiego festiwalu Selector! Słuchajcie radiowej Trójki o 13.00
The Future Sound Of London, 808 State, The Art Of Noise ,
czeski :
też chce być elo
wklejając łysego typa niestety nie będziesz elo
k_mill :
czeski :
też chce być elo
wklejając łysego typa niestety nie będziesz elo
fuck. pomyliłem jpg. miał to być organizator który zapomniał o festiwalu [*]
i moja propozycja' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
to ja poprosze o Daft Punk
Susanna :
Hubertus :
Prodigy
i Daft Punk i Extrawelt dawno nie słyszałam
no ja też bym chciał daft punków chociasz ten ostatni album jest słabiutki
JAMES HOLDEN LUB KOGOÅš Z BORDER COMMUNITY !!!!!!
Interfusion :
a widziałeś jakiś ich koncert po 2008 roku?
Niestety szansa na trase w tym roku jest właściwie zerowa...
k_mill :
Interfusion :
a widziałeś jakiś ich koncert po 2008 roku?
Niestety szansa na trase w tym roku jest właściwie zerowa...
niestety nie, no ,ale można pomarzyć
Pierwszy potwierdzony artysta:
La Roux
nie tego się spodziewałem...
La Roux na Burn Selector Festival!
La Roux jest pierwszą ogłoszoną gwiazdą na nadchodzącej, trzeciej edycji Burn Selector Festival.
Festival odbędzie się w dniach 3-4 czerwca 2011 na krakowskich Błoniach.
„Dzisiaj prezentujemy pierwszego, a jutro kolejnych szeÅ›ciu artystów trzeciej edycji Selector Festival. Z wielkÄ… przyjemnoÅ›ciÄ… pragniemy ogÅ‚osić, że pierwszÄ… gwiazdÄ…, która pojawi siÄ™ na krakowskich bÅ‚oniach jest jedno z najwiÄ™kszych odkryć i nadziei ostatnich lat w muzyce elektronicznej, zdobywcy tegorocznej nagrody Grammy za najlepszy album elektroniczny - La Roux! I co jeszcze bardziej cieszy i wyróżnia Selector Festival to fakt, że jest to jak na razie ich jedyny, ogÅ‚oszony koncert w Europie.”
Mikołaj Ziólkowski, Alter Art
Elly Jackson ma 23 lata, krótkÄ…, rudÄ… fryzurkÄ™ i charyzmÄ™ uwidaczniajÄ…cÄ… siÄ™ w każdym jej teledysku, wywiadzie czy koncercie. Debiutancka pÅ‚yta, wydana latem 2009 roku, przyniosÅ‚a La Roux ogromnÄ… popularność, wiele nominacji i nagród, w tym ostatniÄ… i bodaj najważniejszÄ… – Grammy za najlepszy album z muzykÄ… elektronicznÄ…. Artystka tuż po jej otrzymaniu napisaÅ‚a na swoim twitterze „My happiest weekend ever".
O La Roux zwykło się myśleć jako o projekcie Elly Jackson. Tymczasem, nie dość, że jest to duet, to podczas koncertów wspomagany jest też przez dodatkowych muzyków. Nie ulega jednak wątpliwości, że pierwszoplanowe role grają tu zdecydowanie Elly i Ben Langmaid. Ich znakiem rozpoznawczym są twarde syntezatorowe, nawiązujące do lat 80-tych brzmienia połączone z tanecznym rytmem. To ich pierwszy koncert w Polsce i póki co jedyny ogłoszony w Europie.
Elly i Ben rozpoczÄ™li współpracÄ™ w 2006 r. Ich pierwszym wspólnym projektem byÅ‚ Automan, w którym tworzyli szeroko pojÄ™tÄ… muzykÄ™ akustycznÄ…. Z czasem ich fascynacje muzyczne wzięły nad nimi górÄ™ i w ten sposób narodziÅ‚ siÄ™ duet La Roux. Ich debiutancki singiel "Quicksand", zostaÅ‚ wydany przez francuskÄ… wytwórniÄ™ Kitsune, jesieniÄ… 2008 r. i zdobyÅ‚ uznanie BBC oraz The Guardian. W 2009 roku La Roux ruszyÅ‚a w trasÄ™ koncertowÄ… z Lily Allen. Wtedy też powstaÅ‚ kolejny singiel, "In for the Kill", który zadebiutowaÅ‚ na 11 miejscu brytyjskiej listy przebojów. Kilka miesiÄ™cy później pojawiÅ‚ siÄ™ nowy singiel "Bulletproof" i z miejsca staÅ‚ siÄ™ numerem jeden na liÅ›cie przebojów, dokÅ‚adnie tydzieÅ„ przed wydaniem debiutanckiej pÅ‚yty nazwanej po prostu „La Roux”. Muzyczny Å›wiat niemalże oszalaÅ‚, a album dotarÅ‚ do drugiej pozycji na liÅ›cie sprzedaży w Wielkiej Brytanii. Prasa branżowa huczaÅ‚a, że La Roux to wielka nadzieja Å›wiatowego rynku muzycznego. Muzycy zebrali zaszczytne laury w kategorii Najlepszy Debiut 2009 Roku oraz Objawienie Muzyczne. Ponadto ich pierwszy longplay zdobyÅ‚ nominacjÄ™ do Mercury Prize.
Obecnie trwajÄ… prace nad nowym wydawnictwem La Roux. Jak zapowiada duet, nie bÄ™dzie to jednak replika debiutanckiego krążka, znajdÄ… siÄ™ tam utwory bardziej w klimacie disco, niż synth-pop i elektro. „Na pewno nie bÄ™dÄ™ chciaÅ‚a zrobić mainstreamowego albumu. WrÄ™cz przeciwnie, bÄ™dziemy siÄ™ strać nagrać coÅ› bardziej wymagajÄ…cego” stwierdziÅ‚a w jednym z ostatnich wywiadów Elly.
info za: Klub Alter Art
Wojtek :
dropski :
bez pierdolniecia
pieprzyć to, jutro będzie pierdolnięcie. Cieszy że SF wreszcie dorobił się sponsora z prawdziwego zdarzenia, a rudzielec nie jest w gruncie rzeczy taki zły
Słyszałem, że na żywo tak sobie, ja lubię parę ich kawałków. Za to moja kobita się na maksa ucieszyła
Może jutro będzie coś bardziej dla mnie.
Grzechas :
Wojtek :
dropski :
bez pierdolniecia