Artyści:
Amon Tobin
Lamb
Modeselektor
Apparat Live Band
Daisuke Tanabe
Pearson Sound
Mary Anne Hobbs
Bonaparte Circus Show
Little Dragon
Lorn
Emika
Walls
Darkstar
Boxcutter
Oris Jay aka Darqwan
Roska
Instra:mental
Superpitcher
Matias Aguayo
Jacek Sienkiewicz
Ras G
Machinedrum
Spoek Mathambo
Lunice
Dels
Ford & Lopatin (Games)
Seefeel
Bodi Bill
When Saints Go Machine
Jamie Woon
Mount Kimbie
Teebs
Jeremiah Jae
Eleven Tigers
C.H. District
Chino
Teielte
Yula
Wojtek Mazolewski Quintet
Niewinni Czarodzieje
Novika and The Lovefinders
Time Table:
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Bilety:
Bilety jednodniowe (na oba dni festiwalowe 26,27 sierpnia):
- przedsprzedaż - 70 zł
- w trakcie trwania festiwalu - 80 zł
Karnety 4 dniowe - wyprzedane.
Informujemy, że do sprzedaży trafiły obecnie karnety 2 i 3 dniowe.
Karnety w cenach (w przedsprzedaży):
- karnet 2 dniowy - 130 zł
- karnet 3 dniowy - 150 zł
W trakcie Festiwalu:
- karnet 2 dniowy - 140 zł
- karnet 3 dniowy - 160 zł
Bilet na koncert inauguracyjny TNM 2011 - Lamb:
- przedsprzedaż - 70 zł
- w dniu koncertu - 80 zł
Równolegle można nabywać bilety na koncert finałowy TNM 2011 - Jamie Woon.
Bilet na koncert finałowy TNM 2011 - Jamie Woon:
- w przedsprzedaży - 50 zł
- w dniu koncertu - 60 zł
Pragniemy poinformować również, że planowany na 28 sierpnia występ zespołu Lamb (jako koncert zamknięcia TNM 2011), zostaje przeniesiony na dzień otwarcia festiwalu i odbędzie się 25 sierpnia w katowickim Szybie Wilson. Zmiana ta podyktowana jest nieoczekiwanym konfliktem terminów samego zespołu Lamb.
WAŻNE: Wszystkie zakupione już bilety na to wydarzenie (Lamb) zachowują oczywiście ważność bez konieczności wymiany. Udział w tym koncercie możliwy będzie również na podstawie zakupionych karnetów 3 i 4 dniowych.
Udział w koncercie finałowym (Jamie Woon) możliwy jest na podstawie zakupionych już karnetów 4-dniowych oraz osobnych biletów na koncert na 28 sierpnia.
Bilety do nabycia w:
' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
Salony Empik, sklepy sieci Media Markt i Saturn oraz w katowickim Jazz Club Hipnoza.
Uwaga: ilość karnetów 3 dniowych jest ograniczona ze względu na pojemność katowickiej Galerii Szyb Wilson, w której odbędzie się koncert inauguracyjny - Lamb! Analogicznie przedstawia się sytuacja z biletami dostępnymi na koncert finałowy - Jamie Woon - ilość również ograniczona.
Oficjalna strona festiwalu:
'
Miejsce:
Od trzech lat tereny nieczynnej Kopalni Węgla Kamiennego Katowice (KWK Katowice), położone w samym centrum Katowic, stolicy Górnego Śląska są prawdziwą Mekką dla wszystkich miłośników nowych brzmień elektronicznych. To właśnie tam, pomiędzy dwoma doskonale zachowanymi wieżami szybowymi, nazwanymi Bartosz i Warszawa, co roku pojawiają się festiwalowe sceny, na których goszczą największe gwiazdy współczesnej alternatywy muzycznej. Działająca w latach 1823 – 1999 r. jeden z najlepiej zachowanych industrialnych zabytków na Śląsku, okazała się najlepszym miejscem do prezentacji muzyki nieobecnej w mediach, przyciągającej jednak wielotysięczną publiczność. Pozostałości przemysłowych zabudowań kopalni, jak wieże wyciągowe, magazyny, hale produkcyjne czy wspaniale zachowana wieża ciśnień okazały się być najlepszą oprawą zarówno dla rozbudowanego, instrumentalnego nu-jazzu, jak i oszczędnych mrocznych brzmień minimal techno, współtowrząc niezapomniany klimat naszego festiwalu.
Trailer:
'
'
Ostatnio edytowany przez k_mill (2011-08-11 19:29:59)
obecny
ja tym razem też! priorytet
fajnie, ładnie czekam na wiecej
fest!
ciekawe kto na koncert otwarcia i zamknięcia? w zeszłym roku ten prefuse 73 nie przypadł mi do gustu
w tym roku marzę o Brianie Eno (wiem że pomarzyć mogę, dlatego też to robię)
cykoelektryko :
ciekawe kto na koncert otwarcia i zamknięcia? w zeszłym roku ten prefuse 73 nie przypadł mi do gustu
w tym roku marzę o Brianie Eno (wiem że pomarzyć mogę, dlatego też to robię)
Mi Brian Eno to jakoś bardziej pasuje do koncepcji Sacrum Profanum, dla Tauron Nowa Muzyka Eno (z całym szacunkiem dla Eno jak i TNM) jest zbyt ambitny
Addicted :
cykoelektryko :
w tym roku marzę o Brianie Eno (wiem że pomarzyć mogę, dlatego też to robię)Mi Brian Eno to jakoś bardziej pasuje do koncepcji Sacrum Profanum, dla Tauron Nowa Muzyka Eno (z całym szacunkiem dla Eno jak i TNM) jest zbyt ambitny
edycja SP poświęcona Wlk. Brytanii już się odbyła w 2009 więc Eno tam nie wystąpi
natomiast moim skromnym zdaniem np. na koncert otwarcia FNM pasuje świetnie i nie jest za ambitny
Addicted :
cykoelektryko :
w tym roku marzę o Brianie Eno (wiem że pomarzyć mogę, dlatego też to robię)Mi Brian Eno to jakoś bardziej pasuje do koncepcji Sacrum Profanum, dla Tauron Nowa Muzyka Eno (z całym szacunkiem dla Eno jak i TNM) jest zbyt ambitny
teraz mi to musisz wyjaśnić
Facet który produkuje płyty, bądź co bądź, popowym zespołom - U2, Coldplay - za ambitny na FNM?
btw. ruszyła już nowa strona linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
oczywiscie wielki respect za bookingi !
Addicted :
cykoelektryko :
a ja sie zgodze, bo eno to nie ten przedzial muzyczny. tauron to z zalozenia ta mood/dark electronica pokroju autekri, ovala, buriala,panthy, orbisona, yorka no i w tym roku jak najbardziej w sklad wtopili sie aparat i modeselektor
wiec o jakim eno tu mowa, nie te cycki, ze sie tak wyraze
kepayew :
gatunkowo jak najbardziej te skoro gral prefuse73 razem z ta swoja orkiestra, tak jak juz pisalem chodzi o koncert otwarcia/zamkniecia nie o czesc festiwalowa to raz, dwa nie wiem skad wziales to zalozenie programowe FNM szczerze bardzo nietrafne
Ostatnio edytowany przez cykoelektryko (2011-02-02 09:32:42)
Jak co roku możecie spodziewać się zestawu uznanych sław muzyki elektronicznej oraz najciekawszych ubiegłorocznych debiutantów.
ciekawe czy uda im się ogarnąć Blake'a, liczę na to
'
cyko :
ciekawe kto na koncert otwarcia i zamknięcia?
jak dla mnie może być
'
k_mill :
Jak co roku możecie spodziewać się zestawu uznanych sław muzyki elektronicznej oraz najciekawszych ubiegłorocznych debiutantów.
ciekawe czy uda im się ogarnąć Blake'a, liczę na to
'
pewnie się będą o niego starać, jest teraz jednym z najbardziej "modnych" produktów z dobrą muzyką
maniek_ :
n e s t :
Tarłon
tak
rejczel bede
jw
k_mill :
Facet który produkuje płyty, bądź co bądź, popowym zespołom - U2, Coldplay - za ambitny na FNM?
btw. ruszyła już nowa strona linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
przeciez on sam wypowiadal sie dosc krytycznie o tych calych coldplay:
"Twoje piosenki są za długie, zbyt często się powtarzasz, a teksty nie są zbyt udane".
i tymi nudnymi 'doskonalymi, megalomanskimi' zespolami typu -coldplay, U2, underworld miota jak trzeba (w kazdym tego slowa znaczeniu)
cykoelektryko :
kepayew :
gatunkowo jak najbardziej te skoro gral prefuse73 razem z ta swoja orkiestra, tak jak juz pisalem chodzi o koncert otwarcia/zamkniecia nie o czesc festiwalowa to raz, dwa nie wiem skad wzialem to zalozenie programowe FNM szczerze bardzo nietrafne
w swiecie szanujacej sie elektroniki
eno wydajacy w warpie to najbardziej oczekiwany album
i szczerze powiedziawszy na obecny czas jest to bardzo prawdopodobne aby otworzyl lub zamknal te czesc festiwalowa.
'
Ostatnio edytowany przez kepayew (2011-02-02 01:38:30)
skoro tak wszyscy marzą o koncercie otwarcia/zamknięcia to ja sobie pozwolę także:
Klaus Schultze
Vangelis z orkiestrą...
albo całkiem po polsku Komendarek
otm :
skoro tak wszyscy marzą o koncercie otwarcia/zamknięcia to ja sobie pozwolę także:
Klaus Schultze
Vangelis z orkiestrą...
powodzenia
kepayew :
przeciez on sam wypowiadal sie dosc krytycznie o tych calych coldplay:
"Twoje piosenki są za długie, zbyt często się powtarzasz, a teksty nie są zbyt udane".
i tymi nudnymi 'doskonalymi, megalomanskimi' zespolami typu -coldplay, U2, underworld miota jak trzeba (w kazdym tego slowa znaczeniu)
Eno nagrywał też przyśpiewki, w radiu ich się nie usłyszy ale jak dla mnie bił na głowę poziomem wiele takich zespołów jak U2 czy Coldpaly, problem w tym że jego utwory nie mają jakichś super wokali jeśli chodzi o głos ale pod względem konstrukcji utworu są bardzo śmiałe i naturalne i słychać że dobrze się bawił nagrywając je '
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw'
Ostatnio edytowany przez cykoelektryko (2011-02-02 09:35:23)
otm :
Klaus Schultze
Vangelis z orkiestrą...
z Nowe Muzyki chcesz zrobić muzyczny antykwariat?
A czemu nie na otwarcie albo zakończenie pasowała by tego typu postać. Zresztą to Cyko zaczął z Eno toż to prawie rówieśnik i greka i Klausa