Po gorącym przyjęciu pierwszego w historii festiwalu pod marką Instytut robimy kolejny wielki krok: z dumą i wielką radością ogłaszamy drugą edycję Instytut Festival Music & Art!
21 i 22 czerwca 2019 w Garnizonie Modlin ponownie spotkamy się na trzech scenach w zupełnie nowej, niepowtarzalnej scenerii. Tak jak w zeszłym roku o najlepsze doznania wizualne zadbają najlepsi artyści sztuk wizualnych.
INSTYTUT FESTIVAL to święto muzyki elektronicznej, energetyczna bomba i cała masa pięknych emocji, ale przede wszystkim Wy! Przebieramy nogami z ekscytacji i czekamy na ponowne spotkanie w Modlinie!
Garnizon Modlin to unikat na skalę światową - najdłuższy budynek w Europie i drugi pod względem długości na świecie. Spektakularna forteca położona jest w samym sercu Polski, u zbiegu dwóch rzek: Wisły i Narwi w bezpośrednim sąsiedztwie malowniczych piaszczystych plaż skrytych pośród lasów oraz zjawiskowych ruin zabytkowego spichlerza. Twierdza Modlin to także ponad 200 lat burzliwej historii . O tę perłę Napoleona i Cara Mikołaja I walczyli Polacy, Francuzi, Rosjanie oraz Niemcy. W czerwcu 2019 Twierdza przeżyje kolejne oblężenie miłośników elektryzujących brzmień
Lokalizacja: Garnizon Modlin' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
Ceny karnetów 2-dniowych:
EARLY BIRDS: 170 zł - WYPRZEDANE!
REGULAR TICKETS: 220 zł - dostępne do wyczerpania, najpóźniej do 31.01.2019
ADVANCED TICKETS: 260 zł - dostępne do wyczerpania, najpóźniej do 31.05.2019
LAST CALL TICKETS: 300 zł - dostępne do wyczerpania, najpóźniej do 21.06.2019
Bilety 1-dniowe: wkrótce w sprzedaży
Karnet na pole namiotowe (21-23.06): 75 zł (cena od osoby)
Bilety do kupienia:
PL Biletomat.pl - bilety online:'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
???? Worldwide:
Festicket:' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
Resident Advisor:' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
Pierwsi artyści drugiej edycji Instytut Festival:
- AETHA
- Aksamit
- Ancient Methods
- Andy Stott Live
- ARKADY
- Ben Klock
- Ciacho
- Dasha Rush Live
- Donato Dozzy
- Dtekk
- Gunnar Haslam
- ISNT
- Marco Shuttle
- Kangding Ray Live
- Olivia
- Richie Hawtin
- Rraph
- Stephanie Sykes
- Tommy Four Seven
Wiecej info :
'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
II ogłoszenie artystów:
An On Bast (PL)
Antigone (FR)
CRVEL (P.E.A.R.L. & Tensal) (ES/DE)
DJ Bone (US)
Ellen Allien (DE)
John Talabot (ES)
KAJKO (PL)
Kovvalsky (PL)
Kuba Sojka live (PL)
Maceo Plex (US)
Paula Temple (DE)
Rodhad (DE)
Shari Vari (PL)
Zadig (FR)
Antigone, Bone, Talabot <3 <3 .. do tego Zadig , Plex i pewniak Rudy aka Rodhad
Do tego w końcu Donato Dozzy w tym kraju...
Dwa rzuty ,które biją narazie AR na łopatki . Widać będzie też stricte mniej techniczna scena czyli to czego brakowało w 1 edycji :-)
jak wyżej. dotychczasowy skład jak dla mnie bije aktualnie AR na głowę.
no i jak tam było ?
chyba nie ciekawie skoro zero postów
albo wręcz odwrotnie tak grubo, że każdy jeszcze tańczy lol
H3he było grubo , lepiej niż w tamtym roku...
Dla mnie numero uno- Rodhad. Na jego secie była miazga. Dawwwno nie słyszałem tak zajebistego seta. Z kumplem odparzyliśmy sobie podniebienia, bo nie chciało się iść uzupełnić płynu w układzie.. Od początku do końca przechuj... w mojej ocenie najlepszy set na Mainie w piątek..
Tak to spoko... nie ma się bardzo do czego przyczepić..
Dużo lepiej niż w zeszłym roku:
+ oprawa wizualna scen dużo lepiej, fajne dynamiczne wizuale plus fajne oświetlenie, nagłośnienie również spox
+ wejście szybkie bez problemu (pierwszego dnia o godzinie 21:00, drugiego dnia o 23:00 "od strzała")
+ oddawanie kubków bez problemu w porównaniu z zeszłym rokiem
+ wystarczająca ilość kibli - można było załatwić odrazu to co trzeba bez czekania, oraz były czyszczone i opryskiwane w trakcie festivalu
+ w tym roku widziałem tytułowe ART, oddane dużo większe skrzydło. Fajne instalacje, prace - robiło to efekt wow u każdego, tylko w porównaniu z zeszłym rokiem nie było w tak dużych pomieszczeniach praktycznie w ogóle leżaków ani takich wielkich poduch jak w zeszłym roku wiec nie można było sobie tam pochillować. Nie pisał bym o tym gdyby nie fakt, że na mapce było to oznaczone jako strefa art and chill.
teraz marudzenie:
- woda za 10 zł, pierwszy dzień w odkręconych butelkach, drugiego lana z butelek do plastikowych eco kubków i teraz tak, albo masz w kubku piwo, albo masz wodę, albo idziesz po 2 kubek i niesiesz dwa rozlewając
- scena dzienna przeniesiona z fajnego miejsca poza terenem festivalu na jedną ze scen na terenie festivalu oraz garstka ludzi na tej części uczestnicząca (tak czy siak fajnie, że jest bo fajnie można było pochillować, zwłaszcza, że pogoda dopisała).
- trochę mało okienek do kupna żetonów, akurat nas to nie dotknęło bo kupiliśmy pierwszego dnia dobrą ilość bez kolejki, ale w trakcie imprezy ok. godziny 23:00/00:00 to było tam grubo, kolejki jak w PRL za czymkolwiek.
Ogólnie mało ludzi, oczywiście dla mnie to plus bo był luz w poruszaniu się i nie było kolejek po piwo czy jedzenie, ale nie wiem czy przy takich frekwencjach będą chcieli dalej próbować tworzyć ten festyn, chyba, że teren jest tak duży, że ilość ludzi była niezauważalna.
Pogoda dopisała, fajna temperatura, brak deszczu, a w tamtym roku chyba tylko trochę pokropiło ale noce były zimne po 8*C wiec dużo lepiej w tym roku było pod tym względem ale wiadomo, że to tylko pogoda i może być różnie. Set imprezy jak kolega powyżej Rudy w piątek rozjebał imprezę, a w sobotę Antigone zagrał zajebiście pompujący secik. Rysiek, Maceo i Ben też fajnie mocne sety, szczególnie Ben o wschodzie słońca to był sztosik.
Miejsce tak jak pisałem rok temu w chuj zajebiste, dobrze skomunikowane, może mała baza noclegowa ale polecam wszystkim hotel Sokołowska, dobre ceny, dobre śniadanie, klimka i 30 minut wolnym spacerem do Twierdzy.
Podsumowując: Muzycznie klasa, oprawa wizualna idzie w dobrym kierunku już lipy nie było, organizacyjnie spoko pomijając wypisane minusiki, miejsce w chuj zajebiste.
Dałem im kredyt zaufania po zeszłym roku i się nie zawiodłem.
Ostatnio edytowany przez Darius (2019-06-25 10:24:20)
dziękuję za obszerną relację
jak Richie Zagrał ? klasycznie pewnie pozamiatał
ja ubolewałem że mnie nie było ale niestety z przyczyn ekonomicznych nie dotarłem może za rok się uda
Mateoqwe :
dziękuję za obszerną relację
![]()
jak Richie Zagrał ? klasycznie pewnie pozamiatał
ja ubolewałem że mnie nie było ale niestety z przyczyn ekonomicznych nie dotarłem może za rok się uda
Rychu zagrał klasyczne dla niego dźwięki - bardzo dobry set, a z ciekawostek jako jedyny w swoim imieniu i nazwisku na ekranach na scenie nie miał "pioruna" czyli logotypu imprezy oraz brak było wizualizacji i mocnego oświetlenia, stał w mroku, a światła delikatnie kiwały się tylko do muzyki, widać było, że miał określony cel.
Ogólnie polecam się wybrać dla samego miejsca, aby przypiąć w tym miejscu pinezkę na festivalowej mapie, patrząc na progres w następnym roku będzie pewnie jeszcze lepiej (o ile będzie kolejna edycja).
Mój film z Rudiego -' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
Apropo ogłosili trzecią edycje Festiwalu, lecz o Mory 8 niestety cicho i głucho... ;(
Jednak kolejna edycja będzie i z daty wynika, że będzie również niedziela
niby na fb piszą , żeby "dać im czas na ogłoszenie Instytutu Energetyki" czyli jednak coś sie święci na jesień.. oby
lubelskie19 :
niby na fb piszą , żeby "dać im czas na ogłoszenie Instytutu Energetyki" czyli jednak coś sie święci na jesień.. oby
Rok temu też tak pisali
Darius :
lubelskie19 :
Rok temu też tak pisali
kurfa niech w pręta nie walą
a tak btw rozszyfrowałeś jakieś traki Rudego ? byłbym wdzięczny ;?)
lubelskie19 :
Darius :
lubelskie19 :
Rok temu też tak pisali
a tak btw rozszyfrowałeś jakieś traki Rudego ? byłbym wdzięczny ;?)
na 100%:
Slam - Pantera
Phase - Submerged Metropolitan
Rodhad - Target Line feat. VRIL - Anxious
Petter B - Roots Pt.2
Darius :
lubelskie19 :
Darius :
Rok temu też tak pisali
a tak btw rozszyfrowałeś jakieś traki Rudego ? byłbym wdzięczny ;?)na 100%:
Slam - Pantera
Petter B - Roots Pt.2
Oo ziom dzięki wielkie Ja to tylko
Cari Lekebusch - Kappale, sztos nuciwo
Keith Carnal - Obesity
Cleric - Transit
Desroi - Lying In Wait chyba too..
SHDW & Obscure Shape - Blick Des Bösen
Ostatnio edytowany przez lubelskie19 (2019-06-28 01:54:15)
lubelskie19 :
Darius :
lubelskie19 :
a tak btw rozszyfrowałeś jakieś traki Rudego ? byłbym wdzięczny ;?)na 100%:
Slam - Pantera
Petter B - Roots Pt.2Oo ziom dzięki wielkie
Ja to tylko
Cari Lekebusch - Kappale, sztos nuciwo
Keith Carnal - Obesity