Scena GSz na Silesia In Love 05.07.2014 w Chorzowie.
Gdy ponad dekadę temu, grupa zapaleńców i pozytywnie zakręconych ludzi, miłośników i pasjonatów muzyki elektronicznej w celu wymiany informacji, zdjęć i muzyki stworzyła wspólną stronę – nikt nie sądził, że będzie trwało to aż do dziś. Tak oto narodziła się Gadka Szmatka – forum jedyne w swoim rodzaju!
Już 5.lipca podzielimy się tym co najlepsze, a swoje umiejętności zaprezentują nasi „najlepsi z najlepszych”.
Trzon poznańskich parkietów HeadOn i Ebola, a wraz z nimi przedstawiciel formacji Analogen – Michał Krych. Nie zabraknie też słynnego wielkopolskiego b2b, czyli Boxster vs. Ragi za sterami decków. Swoją energią i soczystymi setami zarażą Was Thiev i Młody. Poprawi po nich magnetyczny Pekin! W magię dźwięków wciągnie Was Bartosz Smolarek, a wisienką na torcie będzie występ naszej jedynej damy – charyzmatycznej Shari Vari!
Zapraszamy!
LINE UP
1 Pekin (Kwidzyn)
2 Shari Vari (Łódź)
3 Boxster + Ragi b2b (Drawski Młyn / Wieleń)
4 Młody (Lębork)
5 Ebola (Poznań)
6 Thiev (Bieruń)
7 HeadOn (Ponań)
8 Smolimoli (Żyrardów)
9 Michał Krych (Poznań)
TIME TABLE (wstępny):
Czas grania na SILESIA in LOVE: 12:00 – 21:00 (proszę o wybór godzin przez pierwszą 3 z głosowania):
12:00-13:00 Bartosz Smolarek
13:00-14:00 Thiev
14:00-15:00 Michał Krych
15:00-16:00 Ebola
16:00-17:00 Młody
17:00-18:00 Shari Vari
18:00-19:00 Pekin
19:00-20:00 Boxster b2b Ragi
20:00-21:00 HeadOn
Miejsce sceny wskazuje organizator.
____________________________________________________________________________________
ARTIST: BIO/INFO
(1) Pekin (Kwidzyn)
1. GRANY STYL:
Techno' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
(2) Shari Vari (Łódź)
1. GRANY STYL:
Techno / Tech House'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
2. DOŚWIADCZENIE NA SCENIE:
Na imprezach gram od 2009 roku. Występowałam w klubach i na imprezach typu "open air" w Polsce, a także w Austrii. Miejsca, w których grałam to m.in.: M25 (Warszawa), 8bitów (Poznań), DOM (Łódź), Cień (Kraków), Forty Kleparz (Kraków), OFF Centrum (Rzeszów), Bagdad Cafe (Łódź), Chilli Music Club (Rzeszów), Czekolada (Chorzów), Labirynt (Stalowa Wola), Lemon Sound Gallery (Radom) oraz wiele innych
(3) Boxster + Ragi b2b (Drawski Młyn/ Wieleń)
1. GRANY STYL:
house, acid-house, electro, EBM, techno'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw'
Za gramofonami wspólny debiut na Nature One 2007 - namiot Gsz. Regularnie występujący i wspierający rozwój muzyki elektronicznej w swoim regionie. Występy w różnych klubach i eventach na terenie całej Polski, np. Crossed, Boombar, IQ, Cafe Novowiejska, INQ, Insomnia itd.' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
(4) Andrew B. aka Młody (Lębork)
1. GRANY STYL:
Techno (dark, minimal, hard), czasami: Tech House, Progressive' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw (set nagrany w 2008 tylko z winyli)
Kilka występów w trójmiejskich klubach: Sfinks ( Sopot ), Metro ( Gdańsk ), Mandragora ( Gdynia ), IQ ( Poznań ), Bass Planet ( Szczecin ), 1. Klasse Lounge ( Recklinghausen – Hardway ).
Andrew B. aka Młody nie będzie twierdził, że muzyka towarzyszyła mu od najmłodszych lat i że był nią zafascynowany do dzieciństwa. Prawda jest taka, że jako nastolatek zakochał się w muzyce elektronicznej, która towarzyszy mu ona do dziś. Nie jest On „DJ”, nie grywa regularnie klubach ani nie uważa się za „DJ”. Nie gra dla pieniędzy czy popularności, muzyka jest jego ważną częścią życia, która codzienne dodaje mu siły i energii.
W młodości został najzdolniejszy uczeniem technikum mechanizacji muzyki, szybko doszedł do wniosku, że słuchanie samych setów czy ściąganie Epek z netu mu nie wystarcza. Chciał być częścią największych wydarzeń w muzyce techno. W 2000 roku, jako 15 letni chłopak sam wyruszył na polską edycje Mayday. Szybko sam rozpoczął podróżować za swoimi ukochanymi artystami po całej Europie, Berlin stał się jego drugim domem, gdzie został stałym bywalcem legendarnego klubu Tresor co roku bywał na Love Parade,
Ciągle go gnało na najlepsze eventy świata od Mayday de, I Love Techno, SoL, Time Warp DE, Monegros, Awakenings, itd. nie sposób zliczyć w ilu eventach uczestniczył i w ilu klubach bywał i bywa [Kanty, U-6311, Berghain, Loft, Cocoon, Paradiso, Metronom, Polar TV, Maria, Tresor, Weekend,]. Był jednym z tych, co potrafili spędzić całe dwa tygodnie na zamknięciu kluby Tresor w 2005 roku.
Młody godzinami spędzał czas na soulseeeku, kompletując labele i siedząc na Discogs, wiedział, że musi kupić mixer i deki. I tak zaczęła się jego przygoda z graniem. Latami, codzienne eksperymenty z mixerem – dały mu jego własny niepowtarzalny styl.
Jedno jest pewne, że swymi energetycznymi setami połamie igły, porysuje płyty tylko, aby wycisnąć ostatni bit z winyli...
(5) Ebola (Poznań)
1. GRANY STYL:
Techno / więcej Techno / Tech-House
Staroć jeden, generalnie techno na ~130bpm:'
Na scenie mniejszej i większej od zmierzchu zeszłego tysiąclecia (1999). Najaktywniejszy w latach 2002-2007 na Pomorzu i w Poznaniu. Oprócz własnego cyklu imprez pod szyldem techno.pl, i dwóch sezonów techno w Łebie, udało mi się zwiedzić muzycznie prawie każdy zakamarek Polski. Grałem m.in. w: Eskulap, MO, IQ, 8bitów, Projekt LAB, Mięsnaw, (Poznan), Kanty (Jaworzno), Ego (Katowice), Przestrzeń Graffenberga, Paragraf 51 (Warszawa), Crossed, Boom Bar, stare Loko (Szczecin), Sfinks (Sopot), Mandragora (Gdynia), Hipnoza (Kielce) Plastelina, Kreślarnia (Koszalin) ... Poznałem tam kupe pozytywnych ludzi, wypiłem z Nimi masę piwska (wódy nie lubię) i miałem ubaw po pachy. Zdarzyły się występy radiowe (RMI, Planeta, RTS). Obecnie bardziej w stanie uśpienia / przyczajenia / pochłonięcia pracą, sporadycznie pojawiam się znienackazpłytami.
(6) Thiev (Bieruń)
1. GRANY STYL:
Techno / ostatni secik: '
coś tam kiedyś sie grało w fonobarze, inq czy regresie[*]
(7) 1. Headon (Poznań)
1. GRANY STYL:
Od techhouse - electro, minimal, techno po mocne tresorowe brzmienie.' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw (nagrany z winyli i CD w październiku 2013)' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw (set nagrany w 2012 tylko z winyli)' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw (jak nazwa wskazuje stary set z 2011 roku - lajtowy)
10 lat na scenie, grałem a imprezach z cyklu Tresor Night w takich klubach jak Eskulap, SQ, Crossed (nie istniejący już), 8 bitów, ProjectLab i cała masa mniejszych klubów w całej Polsce.' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw Organizator wielu imprez między innymi Anima Musica night, na których występowali zaproszeni przez niego goście z Niemiec, Kanady i Czech. Można było usłyszeć go w takich klubach jak Crossed (Szczecin), Eskulap (Poznań), Wagon (Wrocław), IQclub (Poznań), Cafe Mięsna (Poznań), Cute (Poznań) i niezliczona ilość mniejszych klubów w całej Polsce. Grał z takimi postaciami jak Phill Wells (Subhead/Tresor records – Japonia), Norbert Honkisch (Substanzart – Berlin), BeNi (Berlin), Feelaz, B..kidz, Peter Pain, Carla Roca, B`kidz, Liquid Sky (Tresor records / Filter Visins / Berlin) I z wieloma innymi, którzy w większym bądź mniejszym stopniu przyczyniają się do życia sceny techno w PL.
(8) Smolimoli (Żyrardów)
1. GRANY STYL:
Acid House, Detroit House, Techno, Electro. '
Gram 8 lat, występowałem między innymi w szczecińskim Boom Barze, w warszawskim Luzztrze, Minusie, w poznańskim IQ i kilku innych miejscach. Byłem również gościem radiowej czwórki u Alexa Kubaczewskiego w audycji "BE4" gdzie zagrałem na żywo seta (' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw ). Moje wybory także można było usłyszeć w Radiu Roxy w "Przelocie" u Mr. Lexa (' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw ).
Prężnie działałem na lokalnej żyrardowskiej scenie angażując się w Club 3art, gdzie zaprosiliśmy najbardziej znanych dj'ów w kraju takich jak: Marcin Czubala, SLG, Pol_On, Chmara Winter, Angelo Mike, Diana D'Rouze, Mr. Lex & Novika, Bshosa.
Supportowałem również zagraniczne gwiazdy takie jak Dj Hell, Tagtraumer czy &Me.
(9) Michal Krych (Poznań)
1. GRANY STYL:
Techno
Audio:'
Video:'
Promotor i organizator wielu imprez pod szyldem Analogen w Poznaniu i Warszawie, członek kolektywu Analogen, Grający przez ostatnie 5 lat w takich klubach jak Tresor Berlin, 8 Bitów, Projekt Lab, Luztro, Nowa Jerozolima, Buffet, Eskulap (Poznański cykl Tresor), Cafe mięsna, Tunel, poznańskie radio Afera i radio RTS.
2. Otrzymają 1 darmową wejściówkę dla osoby towarzyszacej (imienna, bez możliwości odsprzedania).
3. Dojeżdżają na własny koszt.
4. Posiadają własny sprzęt do grania.
5. Artyści grają non-profit.
6. Gramy po 1h.
7. Mają możliwość przebywania w strefie Backstage. Strefa ta zostanie wskazana w dniu imprezy. Catering w strefie backstage jest płatny.
Bardzo proszę o pomoc w przygotowaniu dekoracji Naszej sceny.
Liczy się Wasza kreatywność, mogą to być kolorowe wstążki, balony, jaskrawe tkaniny - mam kilka zdjęć z poprzednich edycji
Na dniach utworzę „Wydarzenie” na Facebooku, podeślę linki więc zapraszajcie znajomych.
Jeżeli macie ochotę - nagrajcie krótkie video : zapowiedź i zaproszenie na imprezę. Udostępnimy je na naszych stronach i stronie SILESIA IN LOVE.
Na chwilę obecną dysponujemy sprzętem:
SCENA
konstrukcja:
- Alu + 5 podestów scenicznych (2m x 1m), z których budujemy dla Was scenę oraz stół Dja.
- Podesty na których znajduje się stół Dja są zadaszone (na wypadek opadów).
- Wymiar złożonych podestów: 4 m szerokości x 2 m głębokości, wys. 100cm.
- Wymiar stołu DJa: 2m szerokości x 1m głębokości, wys. 100-110cm).'
dekoracje/dodatki:
- baner GSz (gutek81)
- stare płyty cd 50szt. (gutek81)
-
-
-
SPRZĘT
nagłośnienie:
- Czteropunktowy zestaw nagłośnienia firmy POL AUDIO.
- 4 x satelita, SAT 112 – 300 - ' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
- 2 x subbas, TP 118 – 1000 -' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych uytkownikw
- 1 x zestaw wzmacniaczy z procesorem, Powersoft serii K + DSP
- 1 x aktywny monitor odsłuchowy dla Dja
nośniki (CD-Playery, Miksery, Traktory i inne - kto co zabiera, proszę o info):
- Korg Zero8 + X1 (Krych)
- xone4d (Pekin) - główny mikser
- 2 cdplayery cdj200 (Shari Vari)
- 2x SL-1210 MK2 + Serato SL1 (Ebola) - główne decki
- 2xOrtofon Concorde Pro (Boxster)
- esi gigaport HD i Xone:1D (Thiev)
- case'y do decków, postaram się systemy, mikser Pioneer-400 (młody)
- stroboskop (Ebola)
- mixer Relopp rmx 20 (HeadOn)
- (smolimoli)
- (Ragi)
-
-
-
____________________________________________________________________________________
Kuba - w imieniu wszystkich zanagażowanych w projekt, w tym przede wszystkim DJ z Gadki Szmatki - DZIĘKUJĘ
Korg Zero8 + X1
2 cdplayery cdj200
jak ktoś ma więcej czasu i zdolności niż ja, to może pobawić się przy zrobieniu lepszego plakatu.
mogę podesłać materiały (loga) na FB lub pocztę.
gutek81 :
proszę kolejnych Artystów o propozycję grania (najlepiej 2) i postaram się dograć wstępnie TT.
romaneq b2b BaBeLo ... widziałeś pan Dirty Pnts Showcase ??
No to wyjdzie na to, że biorę 2x SL-1210 MK2. Młody - pożyczasz mi kejsy
Ma ktoś jakieś sensowne igły i systemy? Bo moje nadają sie raczej do użytku domowego, nie na event. Może kupie cos nowego do tego czasu.
Poza tym - kto jeszcze winylowo? (Nie ważne czy analog, Serato, czy Traktor). Przy ustalaniu TT warto by skumulowac ludzi grających z tego samego nośnika gdzieś koło siebie, coby sie nie zakopać w kablach i nie zajebać przy ciągłym przepinaniu i przestawianiu sprzętu.
PS. Godziny grania? Może być 23:30 - 4:15.
Ebola :
No to wyjdzie na to, że biorę 2x SL-1210 MK2. Młody - pożyczasz mi kejsy
Ma ktoś jakieś sensowne igły i systemy? Bo moje nadają sie raczej do użytku domowego, nie na event. Może kupie cos nowego do tego czasu.
Poza tym - kto jeszcze winylowo? (Nie ważne czy analog, Serato, czy Traktor). Przy ustalaniu TT warto by skumulowac ludzi grających z tego samego nośnika gdzieś koło siebie, coby sie nie zakopać w kablach i nie zajebać przy ciągłym przepinaniu i przestawianiu sprzętu.
PS. Godziny grania? Może być 23:30 - 4:15.
Ja mam systemy 2xOrtofon Concorde Pro, które wezmę i będzie można korzystać. Jednak może ktoś jeszcze wziąć jakiś system "w razie czego".
Jest nas kilku z WLKP, może ktoś pojedzie autkiem z gramofonami? Najlepiej jakby Timo na miejscu ogarnął jakieś decki i nie było by problemu dla przyjezdnych
Ragi b2b Boxster 19:00-20:00
na "w razie czego" zawsze mam swoje Pro-S i DJ-S. Ale jak mówiłem - lekko zryte...
No i nie ukrywam, że wolałbym nie tachać z Poznania decków, jeśli ktoś ma możliwość ogarnięcia na miejscu...
A jakiś mikser ktoś zgłaszał? Krysiowy zero8 ma chujowy odsłuch słuchawkowy a i chyba nie ma sensu używać 4D jako głównego miksera...
Aha, bierę też Serato SL1, pod które jak znam życie podepnie się też Młody Jakby ktoś poczebowau - niechaj się ozwie!
14-15 może być
gutek81 :
Proszę o info komu z miejscowych / okolicznych osób mogę ewentualnie podesłać pocztą baner GSz.
dajesz
Misiu :
gutek81 :
Proszę o info komu z miejscowych / okolicznych osób mogę ewentualnie podesłać pocztą baner GSz.
dajesz
kopsnij mi adres na pw, jak osobiście go nie przywiozę to wyśle do Ciebie
gutek81 :
jak ktoś ma więcej czasu i zdolności niż ja, to może pobawić się przy zrobieniu lepszego plakatu.
mogę podesłać materiały (loga) na FB lub pocztę.
i będę mega wdzięczny, jak na plakacie będzie nie Smolimoli tylko BARTOSZ SMOLAREK
Pamiętam Pekina z Soundtropolis jeswcze,fajnie zagrał,a przede wszystkim mocno na sam początek imprezy.
Smolimoli :
gutek81 :
mogę podesłać materiały (loga) na FB lub pocztę.i będę mega wdzięczny, jak na plakacie będzie nie Smolimoli tylko BARTOSZ SMOLAREK
na plakacie i naszej stronce możemy sobie dowolnie edytować.
Shari robi nowy poster, profesjonalny
do MPT też przesłałem info.
gutek81 :
albo do helmuta lub timo glocka?
oni na pewno będą na naszej scenie
Smolimoli :
i będę mega wdzięczny, jak na plakacie będzie nie Smolimoli
W sumie to trochę zabawne. Żarty krążą z Puchacza i Batmana, a tu... Smolimoli
"Dostałem propozycję grania na Ruhr in Love, niestety w tym roku ta impreza jest w tym samym dniu co Silesia i musiałem coś wybrać. Będę musiał niestety odpuścić Silesię."
Timo Glock.
Zatem zwalnia się jedno miejsce na naszej scenie.