Choć do Berlin Festival pozostało jeszcze pół roku, to organizatorzy wydarzenia już ogłaszają nazwiska pierwszych gwiazd, które wystąpią we wrześniu na lotnisku Tempelhof.
Piąta edycja Berlin Festival odbędzie się w dniach od 10 do 11 września 2010 roku na terenie lotniska Tempelhof. Obiekt ten może pomieścić około 20 tysięcy ludzi. Organizatorzy wydarzenia ogłosili właśnie nazwiska pierwszych artystów, którzy zagrają na dwudniowym festiwalu. Są wsród nich m.in. Fever Ray, Housemeister, skandalistka Peaches, LCD Soundsystem oraz Erol Alkan.
Berlin Festival odbędzie się w kooperacji z organizatorami konferencji Popkomm, która również będzie miała miejsce w Berlinie w tym samym terminie - od 8 do 10 września. Organizatorzy festiwalu liczą, że tysiące ludzi oraz działaczy z branży muzycznej, którzy przyjadą na Popkomm, będzie chciało wziąć udział w Berlin Festival.
Potwierdzeni artyści:
2manydjs live / Erol Alkan / Atari Teenage Riot / Boys Noize / Caribou / D.I.M. / Djedjotronic / Fever Ray / Gonzales / Herman Düne / Housemeister / LCD Soundsystem / Les Petit Pilous / Peaches´ Lazershow / Port O´Brien / Soulwax / Strip Steve & Das Glow / Superpunk
Ruszyła już także przedsprzedaż biletów na Berlin Festival 2010:
Do 31 marca 2010:
- 49 Euro + fees (Piątek/Sobota + wejście na konferencję Popkomm w piątek, 10 września 2010 roku)
Od 1 kwietnia 2010:
- 59 Euro + fees (Piątek/Sobota + wejście na konferencję Popkomm w piątek, 10 września 2010 roku)
- 39 Euro + fees (Piątek lub Sobota + wejście na konferencję Popkomm w piątek, 10 września 2010 roku)
WiÄ™cej info:' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
line up 2010
Editors · Hot Chip · Fatboy Slim · Fever Ray · LCD Soundsystem · Adam Green · Gang Of Four · Boys Noize** · Atari Teenage Riot · Robyn · Peaches** · 2manydjs (live) · Blood Red Shoes · Soulwax · “Chilly” Gonzales** · Caribou* · Tricky · Erol Alkan · Herman Dune* · Junip* · Lali Puna · Edwyn Collins · Wedding Present performing Bizarro · Turbostaat · We Have Band · Superpunk · Goose · Les Petit Pilous** · MIT · Seabear · Housemeister** · Tahiti 80 · Zola Jesus* · Le Corps Mince de Françoise · Norman Palm* · Neon Indian · The Morning Benders · Baby Monster · Fang Island · Amiina · Barbara Panther* · Spleen United · Djedjotronic** · Bon Homme · Shadow Dancer · Enno Bunger · Strip Steve & Das Glow** · Kimono · The Megaphonic Thrift · Jesse · Yes Cadets · De Staat · Rich Aucoin · The Cast of Cheers · Boemklatsch · Therese Aune · Sizarr
noo bede o tym myslal napewno. ciekawa propozycja.
przecież Fever Ray będzie na selektorze...
no dobra zażartowałem
Ostatnio edytowany przez otm (2010-03-25 23:32:24)
po huj dawac tyle kasy i jechac tak daleko zeby uslyszec karin... bez sensu.. jeszcze jakby reszta skladu byla choc troche lepsza choc wiem ze to nie koniec to patrzac na to co dzieje sie w tym roku w polsce stwierdzam ze nie ma po co dupy tak daleko zapuszczac :F
WojTech :
jechac tak daleko
no wchuj daleko naprawdÄ™
WojTech :
po huj dawac tyle kasy i jechac tak daleko zeby uslyszec karin... bez sensu.. jeszcze jakby reszta skladu byla choc troche lepsza choc wiem ze to nie koniec to patrzac na to co dzieje sie w tym roku w polsce stwierdzam ze nie ma po co dupy tak daleko zapuszczac :F
po chuj sie odzywac jak nic sensownego nie masz do powiedzenia
ARVE :
cykoelektryko :
WojTech :
jechac tak daleko
odemnie do Berlina blizej niz do Szczecina czyli ok 200km
No tak, ludzie mieszkający w takich miastach jak Szczecin i Poznań mają bliżej do Berlina niż np. do Warszawy, Krakowa czy Gdańska
Klepka :
WojTech :
to sie kurwa naucz czytac jak nie widzisz nic sensownego... nie wiem chcesz tu cos udowadniac? smiszny
a z ta odlegloscia to ok moze przesadzilem ale jak dla mnie to lipa jakas ten festyn ale poczekam cierpliwie na zamkiniecie lu
cykoelektryko :
WojTech :
jechac tak daleko
do poznania dluzej jade jak do berlina
Lorn3t :
cykoelektryko :
WojTech :
jechac tak daleko
do poznania dluzej jade jak do berlina
do biedronki mam dalej niz do sklepu 'U Grażynki' na osiedlu
mi poprostu chodzilo o to ze jak narazie dla mnie ta biba jest slaba i nie widze sensu jechac do berka tylko po to szeby uslyszec fever ray szczegolnie ze ja np uwazam ze mam daleko
WojTech :
Klepka :
WojTech :
to sie kurwa naucz czytac jak nie widzisz nic sensownego... nie wiem chcesz tu cos udowadniac? smiszny
a z ta odlegloscia to ok moze przesadzilem ale jak dla mnie to lipa jakas ten festyn ale poczekam cierpliwie na zamkiniecie lu
nauczylem sie czytac i dalej nic nie widze
przeczytaj swoje posty jeszcze raz jak to nie jest problem
widocznie nie rozumujemy nawet troche tak samo jesli nie potrafisz zrozumiec tego co napisalem
WojTech :
Klepka :
WojTech :
ja chetnie wydam te 40 ojro zeby tylko posluchac Fever Ray, dla mnie nikt inny nie musi grac
chwila moment do berlina wiec warto rozważyć
drogie bilety
WojTech :
lipa jakas ten festyn ale poczekam cierpliwie na zamkiniecie lu
nie sądzę aby ktoś miał na nim pierdzieć więc na nic nie musisz cierpliwie czekać
cykoelektryko :
WojTech :
lipa jakas ten festyn ale poczekam cierpliwie na zamkiniecie lu
nie sądzę aby ktoś miał na nim pierdzieć więc na nic nie musisz cierpliwie czekać
aha ok :F