Rozpoczynamy odliczanie do wielkiej elektronicznej inwazji! 8 marca muzyczni jeźdźcy kosmosu po raz szósty wylądują na Planecie Bassu i uraczą Was najlepszymi dźwiękami podczas festiwalu Bass Planet 2014 by Team Zone Energy Drink. Na dwóch scenach Peronu 5 swoje sety w rytmach breakbrat, electro-house i techno zaprezentuje 24 artystów, a wśród nich oczywiście ten, którego zabraknąć na tej imprezie nie może.
WESTBAM, bo o nim mowa, to żywa legenda, której przedstawiać nie trzeba. Wiecznie mÅ‚ody i uwielbiany przez wszystkich Max, tradycyjnie już w Szczecinie Å›wiÄ™tować bÄ™dzie swoje urodziny. Mamy nadziejÄ™, że wszyscy razem po raz kolejny odÅ›piewamy mu gromkie 100 lat! W tym roku postanowiliÅ›my zaprosić też postać ze wszech miar wyjÄ…tkowÄ…. Od wielu lat zaliczany jest do jednego z najlepszych DJ’ów i producentów wszelkiej maÅ›ci poÅ‚amanych rytmów. Znakomicie czuje siÄ™ w breakbeacie, jungle, dubstepie czy drum & bass i niezwykle umiejÄ™tnie potrafi ze sobÄ… połączyć wszystkie te style. Panie i Panowie, prosto z Londynu przybÄ™dzie do nas DJ DEEKLINE, twórca dobrze Wam znanego hitu „Handz Up”! SwojÄ… przygodÄ™ z Deekline’m rozpoczÄ…Å‚ też inny, staÅ‚y uczestnik Bass Planet by Time Zone Energy Drink – HARDY HARD, wydajÄ…c z nim kawaÅ‚ek „I can’t hide it”. Być może i tym razem rozbrzmi on z gÅ‚oÅ›ników. Po rocznej nieobecnoÅ›ci do Szczecina powróci także MARTEN HøRGER, którego ostatnie sukcesy i bliska współpraca ze Stanton Warriors dajÄ… prognozy na znakomitego seta! Na scenie ponownie zaprezentuje siÄ™ też Burnt, który podczas niedawnego pobytu w Szczecinie zagraÅ‚ wrÄ™cz porywajÄ…cego seta, dlatego i tym razem liczymy, że porwie do taÅ„ca caÅ‚y Peron 5. Na scenie głównej swoje umiejÄ™tnoÅ›ci zaprezentuje również Rollin Thunder, Å›wietny turntablista oraz organizator cyklicznych imprez Dangerous Drums w legendarnym Tresorze. Eli Crust w zeszÅ‚ym roku przybyÅ‚ do nas z odlegÅ‚ej BiaÅ‚orusi i swoim setem od razu podbiÅ‚ serca wielu osób. W tym roku liczymy zatem, że powtórzy swój wyczyn. Prawdziwej „Euforii DźwiÄ™ku” spodziewamy siÄ™ też po duecie Copecky & Pitchracer, który zawita do nas z Gorzowa. Tradycyjnie nie zapominamy też o miÅ‚oÅ›nikach mocniejszych technicznych klimatów, o które zadba m.in. uczestnik wielu edycji Mayday i Silesia in Love, pochodzÄ…cy z Krakowa Hellboy, któremu towarzyszyć bÄ™dzie Lukash Andego z Opola oraz Macaster i wielu innych artystów. OczywiÅ›cie na imprezie usÅ‚yszycie też Waszych ulubieÅ„ców z ekipy Dirty Funk tj. Cherrego aka BreakNtune, Jaykosy’ego, Audio-matiq’a i Peepe, którzy zagrajÄ… dokÅ‚adnie to za co ich lubicie.
Dobrą muzykę powinno słuchać się na dobrym i mocnym nagłośnieniu, dlatego na Bass Planet by Team Zone Energy Drink, Wasza ulubiona muzyka zabrzmi z mocą aż 50 000 Watt a swoimi efektami wizualnymi dopieszczą Was lasery oraz dodatkowe oświetlenie, głównie oparte na technice LED, tworząc razem niezapomniane show. Tej nocy moc będzie z nami!
Pełny line-up imprezy:
Main Floor: (Breakbeat, Electrohouse, Techno)
• Westbam (Bass Planet, Mayday, Love Parade – Berlin DE)
• Dj Deekline (Hot Cakes, Cut & Run – London UK)
• Hardy Hard (Bass Planet, Mayday, Love Parade – Berlin DE)
• Marten Hørger (Stamina Agency, Instant Vibes – Stuttgart DE)
• Burnt (Cheeky Beatz – ULM DE)
• ED 2000 (Dangerous Drums – Berlin DE)
• JayKosy (Wicked Tunes, Bass Planet, Dirty Funk – Berlin DE)
• Cherry aka BreakNtune (Dirty Funk, Bass Planet – Szczecin PL)
• Rollin Thunder (Dangerous Drums – Berlin DE)
• Copecky & Pitchracer (Euforia DźwiÄ™ku – Gorzów PL)
• Peepe (Dirty Funk – Szczecin PL)
Second Floor: (Techno, House, Breakbeat)
• Eli Crust (KDB Records – Grodno BY)
• Hellboy (Enhanced Music – Kraków PL)
• Lukash Andego (Massive Sounds - Opole PL)
• Droptech (Neuroshocked – Szczecin PL)
• Macaster (Dirty Funk – KoÅ‚obrzeg PL)
• Audio – Matiq (Dirty Funk – Berlin DE)
• Simon Size (Euforia Dzwieku - Gorzów PL)
• Damage (Volton, Helene Beach Festival – Frankfurt DE)
• Ebola (PoznaÅ„ PL)
• Conrad Kemp (Katowice PL)
• Guest 69 (Amsterdam NL/Szczecin PL)
• Bart (Szczecin)
Data: 8.03.2014r.
Miejsce: Peron 5, ul. Czarneckiego 8, Szczecin (Hala Byłej Lokomotywy)
Start: 20:00
Koniec: 6:00
Bilety: 55 zÅ‚ w przedsprzedaży, 65 zÅ‚ w dniu imprezy, Bilet VIP – 149 zÅ‚
Przedsprzedaż – Wszystkie pizzerie Marco Polo, Sklep Platinum, przez Internet na' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników oraz na stronie' 'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
Więcej informacji pod adresami:'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
Jedyny gang jaki znam to TINi & the gang..
nie chcę mówić "a nie mówiłem?" ale "a nie mówiłem?" Taka była propaganda w zeszłym roku, taki "chwyt marketingowy, że przybywajcie bo to ostatnie bass planet w lokomotywie", że będzie wyburzona, że bez względu co będzie w miejscu loko to na 100 % więcej bass planet już tam nie będzie (nawet sam organizator cherry zarzekał że na 99% już tam Bass Planet się nie odbędzie - ma koleś farta, że zostawił sobie ten asekuracyjny 1% ale do bukmachera to niech lepiej nie zachodzi przy takim prognozowaniu. Miałem rację i wszystkim niedowiarkom mina zapewne zrzedła. Swoją drogą może nawet i fajnie, że impreza odbędzie się w lokomotywie, bo jeśli nie tam to gdzie? Mnie przychodzi jeszcze tylko jedna niezła lokalizacja (hala narutowicza) ale nic nigdy nie zastąpi Meraktronika
lukasior :
nie chcę mówić "a nie mówiłem?" ale "a nie mówiłem?"
Taka była propaganda w zeszłym roku, taki "chwyt marketingowy, że przybywajcie bo to ostatnie bass planet w lokomotywie", że będzie wyburzona, że bez względu co będzie w miejscu loko to na 100 % więcej bass planet już tam nie będzie (nawet sam organizator cherry zarzekał że na 99% już tam Bass Planet się nie odbędzie - ma koleś farta, że zostawił sobie ten asekuracyjny 1% ale do bukmachera to niech lepiej nie zachodzi przy takim prognozowaniu. Miałem rację i wszystkim niedowiarkom mina zapewne zrzedła. Swoją drogą może nawet i fajnie, że impreza odbędzie się w lokomotywie, bo jeśli nie tam to gdzie? Mnie przychodzi jeszcze tylko jedna niezła lokalizacja (hala narutowicza) ale nic nigdy nie zastąpi Meraktronika
lokomotywę też kiedyś zamykali parokrotnie ;-)
Miejsce: Peron 5, ul. Czarneckiego 8, Szczecin (Hala Byłej Lokomotywy)
W zeszłym roku też szedłem na "ostatnią impreze w byłej lokomotywie". Okazało sie że zakurzona część lokomotywy była zamknieta,cała impreza była w Heya.
Doceniam to co robią, ale za Bass Planet niestety podziękuje
gutek81 :
dida, xav - ponoć jedziemy
linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
Ja tym razem też zawitam
sepuk :
gutek81 :
linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkownikówJa tym razem też zawitam
nooo baaaaa - i znów - te zimne, twarde - podłogi może okno naprawili
sepuk :
gutek81 :
nie qrwa weź nie jedź sepuku
lukasior :
Taka była propaganda w zeszłym roku, taki "chwyt marketingowy, że przybywajcie bo to ostatnie bass planet w lokomotywie", że będzie wyburzona, że bez względu co będzie w miejscu loko to na 100 % więcej bass planet już tam nie będzie (nawet sam organizator cherry zarzekał że na 99% już tam Bass Planet się nie odbędzie - ma koleś farta, że zostawił sobie ten asekuracyjny 1% ale do bukmachera to niech lepiej nie zachodzi przy takim prognozowaniu. Miałem rację i wszystkim niedowiarkom mina zapewne zrzedła. Swoją drogą może nawet i fajnie, że impreza odbędzie się w lokomotywie, bo jeśli nie tam to gdzie? Mnie przychodzi jeszcze tylko jedna niezła lokalizacja (hala narutowicza) ale nic nigdy nie zastąpi Meraktronika
To nie była żadna propaganda. Gdybyś się naprawdę tym interesował to byś wiedział na podstawie informacji w różnych mediach, że losy tego miejsca były wówczas niepewne. Już rok temu Heya w tym czasie nie funkcjonowała od jakiegoś czasu i przez następne pół roku nic tam się nie działo. Po jakimś czasie udało się dojść do porozumienia z PKP i ponownie wydzierżawić ten obiekt, tworząc w nim nie dyskotekę, jak było wcześniej, tylko halę koncertową.
Freaky :
lukasior :
To nie była żadna propaganda. Gdybyś się naprawdę tym interesował to byś wiedział na podstawie informacji w różnych mediach, że losy tego miejsca były wówczas niepewne. Już rok temu Heya w tym czasie nie funkcjonowała od jakiegoś czasu i przez następne pół roku nic tam się nie działo. Po jakimś czasie udało się dojść do porozumienia z PKP i ponownie wydzierżawić ten obiekt, tworząc w nim nie dyskotekę, jak było wcześniej, tylko halę koncertową.
to tak samo jak na witrynach sklepowych wielki napis "LIKWIDACJA" jednak w srodku dowiadujesz sie ze nie maja na mysli sklepu tylko dana kolekcje....efekt koncowy zamierzony
Cipek :
mamy rok 2014, a patrze na ten line up oraz miejscówkę i jakbyśmy się cofnęli do 2004 r. ;-)
Źle myślisz . To takie szczecińskie tajm worp .
didabomba :
sepuk :
gutek81 :
nie qrwa weź nie jedź sepuku
![]()
Didia - z kimś musisz sobie zrobić ała hahaha
a dopiero poniedziałek
Bilety na Bass Planet 2014 by Team Zone Energy Drink dostępne są w poniżej opisanych punktach:
Pizzerie Marco Polo mieszczÄ…ce siÄ™ na:
• Pl. KoÅ›ciuszki
• Jasna 3
• Ostrobramska 15
• Wyzwolenia 117
• Goleniowska 22
Oraz w sklepie Platinum (Deptak Bogusława)
Osoby spoza Szczecina, które również chciałyby kupić bilet w przedsprzedaży zapraszamy na stronę:'
'linki widoczne tylko dla zalogowanych u¿ytkowników
Dla mieszkańców z Gorzowa uruchomiliśmy przedsprzedaż w Lombardzie Rubin.
ależ mi się kurwa podobało!!!
o wiele więcej ludzi niż rok temu.
2 sceny w I-wszej częsci, bez starego loko.
mnóstwo znajomych, wiele pozytywnych promo akcji: koszulki, płyty, słuchawki, chipsy rozdawane w tłum.
osobna kwestia to backstage na mega poziomie.
nagłośnienie mega moc.
na małej zaś po poprawkach w końcu zaczęło zdrowo łupać.
świetnie zagrali nasi koledzy: cherry, andego, peepe, hellboy, guest69, ebola i hellboy na afterze.
za całokształt:
śmiechową podróż w ciapągu z toną kurzu którym smaram do dziś,
zakupy z cyganami w getto,
b4 hotelowy z rzygami i pierdami,
epicką foto-seszyn w drodze na dworzec, gwałty na mario i pierdy na laskę z kiosku,
świetnych ludzi z tyłów sceny.
to wszystko sprawiło, że za rok pojawiam się na 300%
raz jeszcze wielki dzięki Wam wszystkim!!
ole!